Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida - Stargate: Atlantis

 

Obrazek

Stargate Atlantis je velké nové dobrodružství s novým týmem v prostředí Stargate a navazuje na seriál Stargate SG-1. Respektivě na poslední dvě epizody ze sedmé sezony. V tomto seriálu od MGM je nalezeno bájné ztracené město Antiků - Atlantis. Toto město se před miliony let nacházelo v Antarktidě, ale Antikové kvůli postupujícímu ledu ze Země odletěli spolu s městem Atlantis

 

 

 

Při prozkoumávání základny, kterou Antikové zanechali na místě, kde dříve bylo to město se zjistí, že Atlantis se nenachází v naší galaxii, ale ve vzdálené malé galaxii, jménem Pegasus.

Tam objeví město Atlantis, které je jedním velkým ostrovem. Antikové toto město schovali před jejich velkým nepřítelem Wraithy pod vodu. Po příchodu týmu se město zase vynoří zpět na hladinu. Ve městě naleznou úžasné technologie. Včetně lodí, přezdívkou se nazývají „puddle jumper“, které jsou schopny cestovat skrz Stargate. Atlantis se stane pro tým novým stanovištěm Město je poháněno třemi ZPM generátory a před útokem jej chrání silný štít. Atlantis má dokonce i svou vlastní Staragte, která je chráněná silovým polem, které je podobné Iris na pozemské Staragte.

 

 John Sheppard

 Rodney McKay

 Teyla Emmagan

 Ronon  Dex

 Elizabeth Weirová

 Carson Beckett

 Jennifer Kellerová

Icon

Icon

Icon

Icon

Icon

Icon

Icon

 Joe Flanigan

 David Hewlett

 Rachel Luttrell

 Jason Momoa

 Torri Higginson

 Paul McGillion

  Jewel Staite

David Švehlík

Libor Hruška

Martina Randová

Martin Stránský

Dagmar Čárová

   Jiří   Ployhar

 Kateřina Velebová

 


 

Podplukovník John Sheppard

Major John Sheppard je 35 let starý vojenský pilot. Je to navenek dobrý a prostý chlapík, o němž by nikdo neřekl, že je matematickým géniem. Má zvláštní smysl pro humor, ale je spolehlivým partnerem, plně oddaným svému týmu a misi Atlantidy. V epizodě 2x08 Conversion začal mutovat ve tvora podobnému Wraithovi. Příčinou této změny bylo, že ho v předchozím díle napadla žena, které byla z DNA vyňata lidská DNA.Tato mutace však byla zneškodněna.
 


Dr. Elizabeth Weirová

Doktorce Elizabeth Weirové je 35 let. Je krásná, atraktivní a ovládá pět světových jazyků. Původně byla kritikem vlády a jejích válečných zájmů, a teď zdánlivě paradoxně pracuje v armádě. Pochopila, že zde může nejúčinněji pracovat pro mírovou věc. Byla jí dána příležitost, aby vedla tým do nové galaxie na výpravu pro průzkum nových technologií a historie lidstva, tato mise se ovšem zvrhne v zachraňování lidstva samotného.
 


Dr. Rodney McKay

Doktor Rodney McKay je arogantní astrofyzik, kterému je 35 let. S Majorem Carterovou je považován za jednu z největších autorit vědy a technologie. Tuto postavu známe již ze seriálu stagate SG-1. Podle narážek z různých dílů je klaustrofobik, hypoglykemik a alergický na citróny.
 


Teyla Emmagan

Teyla Emmagan je krásná, oduševnělá, humanoidní mimozemšťanka, které je 25 let. Díky Wraithům přišla o většinu své rodiny. Přes své mládí se stane lídrem svých lidí. Zpočátku prožije krátký románek s Majorem Sheppardem, ale následně oba zaměří své zájmy na zničení Wraithů, společného nepřítele. Teyla je pro tým nenahraditelným zdrojem informací o lidech jejího světa. Kromě svého umění vyjednávat občas přispěje svými schopnostmi bojovat.Teyla má tak po svých předcích telepatické schopnosti, jenž jí umožňují vycítit přítomnost Wraithů a dokonce i s nimi telepaticky komunikovat. Této komunikace však nevyužívá, protože Wraithové jsou mnohem lepší telepaté a tak ji mohou dokonce i ovládnout.
 


Dr. Radek Zelenka

Z pohledu našich fanoušků je zajímavá zdaleka ne vedlejší postava českého (a dokonce i často česky hovořícího) vědce Dr. Radka Zelenky (David Nykl).

 

Příspěvky

Hvězdná brána: Atlantida postavy

30. 9. 2011

 

Hvězdná brána: Atlantida epizody

13. 12. 2009

ObrazekHvězdná brána: Atlantida - Stargate: Atlantis

Velké nové dobrodružství s novým týmem v prostředí Stargate a navazuje na seriál Stargate SG-1. Respektivě na poslední dvě epizody ze sedmé sezony. V tomto seriálu od MGM je nalezeno bájné ztracené město Antiků - Atlantis. Toto město se před miliony let nacházelo v Antarktidě, ale Antikové kvůli postupujícímu ledu ze Země odletěli spolu s městem Atlantis.