Jdi na obsah Jdi na menu
 


Taková moderní rodinka

Taková moderní rodinka -  Modern Family

Myslíte si, že vaše rodina není tak úplně normální? Ed O´Neill v čele své rodiny vás jistě přesvědčí o opaku… Americký komediální seriál (2009). 

Jay má dospělé děti, vnoučata a nádhernou mladou ženu, která do vztahu přichází s  nedospělým synem. Všichni musejí každodenně překonávat generační, kulturní a společenské rozdíly.

Dnešní americké rodiny mají mnoho podob. Muž, žena a statisticky nesmyslná položka v podobě 2,5 dítěte je věcí minulosti. Velmi rychle to potvrdí i nový seriál, který v půlhodinových epizodách upřímným a vtipným pohledem přiblíží divákům složitosti soužití členů jedné velké moderní americké rodiny.

Například život Phila a Claire, rodičů, kteří chtějí mít s dětmi otevřený, zdravý a upřímný vztah, je plný nečekaných událostí. Není totiž vždy snadné zvládnout tři potomky tak, jak si to rodiče představují. Jedna z dívek dospívá rychleji, než si kdo dokáže představit, druhá je zase na svůj věk nesnesitelně přemoudřelá. A nesmíme zapomenout ani na poměrně hlučného chlapce, nejmladšího z trojice potomků. Vše se navíc komplikuje tím, že Phil chce být „cool“ táta, zatímco Claire se snaží držet výchovu potomků pevně v rukou.

Pak je tu Jay, „opravdový chlap“, který zažívá krizi středního věku. Našel si mnohem mladší ženu, jež se stala středobodem jeho světa. Gloria je vášnivá osoba, která pro ostřejší slovo nejde daleko. Z předchozího manželství si do vztahu s Jayem přivedla jedenáctiletého syna Mannyho. Mírně obtloustlý potomek je beznadějný romantik, což mu ovšem nebrání, aby byl stejně vášnivý jako matka. Volný čas tráví sněním a psaním poezie. Jeho nový nevlastní otec však pro jeho povahu nemá pochopení a snaží se ho zocelit. Což je ovšem jen jeden z Jayových problémů. Nejhůře snáší, že ho lidé často považují za Gloriinina otce, nikoli manžela.

A konečně je tu Mitchell a jeho partner Cameron. Jako další obohacení svého pětiletého vztahu adoptují nemluvně z Vietnamu, o které se snaží starat. Cameron se projevuje jako velká osobnost. Tíhne k dramatizování snad každé jen trochu problematičtější situace. Mitchell v páru zastává vážnější a serióznější roli.

Život je různorodý, spletitý a je těžké jej předvídat. Nelze tak učinit ani u zmíněných rodin. Jak se ale ukáže, všichni vlastně patří do jednoho velkého promíchaného rodu. Jay je patriarcha a Claire a Mitchell jsou jeho dvě dospělé děti.

Hrají:

Ed O'Neill / Jay (známý jako Al Bunda ze sitcomu Ženatý se závazky),
Julie Bowenová / Claire(hrála např. Sarah v seriálu Ztraceni),
Ty Burrell / Phil (hrál např. Leonarda v neviditelném Hulkovi, nebo Steva v Úsvitu mrtvých),
Sofia Vergaraová / Gloria,
Jesse Tyler Ferguson / Mitchell (Richie Welch ze sitcomu Spolužáci),
Eric Stonestreet / Cameron,
Dětští herci:
Sarah Hylandová / Haley,
Nolan Gould / Luke,
Ariel Winter /Alex,
Rico Rodriguez / Manny