Jdi na obsah Jdi na menu
 


Heuréka - město divů

Heuréka - město divů

Eureka

 Malé město, které skrývá velké tajemství.

Když federální šerif Jack Carter havaroval společně se svou problematickou dcerou Zoe poblíž městečka Heuréka, netušil, nakolik mu tato událost změní život.

Na toto tajné místo totiž vláda již několik desetiletí soustředí největší génie světa, kteří zde nejen pracují na převratných vynálezech, ale také si okolí přetvářejí k obrazu svému. To s sebou nese očividné výhody, ale i následky nejrůznějších nepovedených experimentů.

Obrazek K vyřešení jedné takové nehody Jack přispěje a je za odměnu povýšen. Starý šerif v Heuréce totiž odchází do důchodu a na své místo navrhuje právě Cartera.

Jack sice převelení do Heuréky za povýšení tak úplně nepovažuje, ale nedá se nic dělat. A tak se odstěhuje do města, kde se stává svědkem nejroztodivnějších událostí. Jeho bystrý úsudek mu vždy pomůže najít řešení zapeklitých situací. Jen jeho neposlušná dcera Zoe mu dělá starostí.

Jejich vztah není ideální, a proto jednoho dne učiní dohodu: ona bude chodit do školy a poslouchat, nebude utíkat a lhát a on se pokusí být pozornějším otcem. Jack je rozvedený, a tudíž volný. Netrvá to dlouho a zakouká se do speciální agentky Alison.

Díky stroji času si i vyzkouší, jaké by to bylo, kdyby byli rodinou. Práce má šerif víc než dost. Výzkum se málokdy obejde bez nečekaných událostí a nehod, které často vedou ke zvláštním vedlejším objevům. Věda a pokrok zároveň nejsou jediným hnacím motorem zdejších obyvatel.

Ani jim se nevyhýbá neopětovaná láska a profesní žárlivost, závislosti nebo deprese. Ovšem v kombinaci s jejich výjimečným nadáním, nepokojnou duší a nekonečnými možnostmi má toto městečko nakročeno ke kolosálním problémům. Nacházíte se na křižovatce, kde se věda zítřka střetává s lidskou slabostí.

Nacházíte se v městě jménem Heuréka...
 

Čtvrtá série:

Pět obyvatel Heuréky se náhle dostalo do roku 1947.

Po návratu do budoucnosti zjistí, že se jejich časová linie změnila. Navíc si z minulosti přivedli černého pasažéra...

V utajeném městečku Heuréka v Oregonu je ta největší koncentrace vědeckých mozků a skoro všichni pracují pro Global Dynamics. Jde o obrovský výzkumný ústav, který stojí za většinou zásadních vědeckých objevů posledních padesáti let. V každé epizodě musí šerif Jack Carter za pomoci vědců vyřešit problém, který způsobila nějaká anomálie, technologie vymknutá kontrole nebo zlý úmysl. Sériemi však prolíná i další kontinuální dějová linie sledující osudy hrdinů.

Čtvrtá série začíná okamžikem, kdy město slaví výročí svého vzniku - Den zakladatelů. Jaké je ale překvapení pěti hlavních hrdinů, když se náhle dostanou do roku 1947, kdy je Heuréka jen přísně střeženou vojenskou základnou. Šerif Carter, Jo, Allison, Fargo a Henry se snaží dostat zpátky a není to snadný úkol. Naštěstí jim pomůže slavný doktor Trevor Grant (James Callis), jeden ze  zakladatelů Heuréky a asistent Alberta Einsteina. Problém nastane, když si s Jackem prohodí sako a pozve se na výlet do budoucnosti. Jenže rok 2010 nevypadá tak, jak ho opustili. Dostanou se do alternativní časové linie. Fargo je ředitelem Global Dynamics, Henry má náhle manželku, Allisonin autistický syn je zdravý a Jo šéfuje bezpečnosti ústavu. Ale ne každá změna proběhla k lepšímu a hrdinové stále narážejí na nečekané nesrovnalosti. Doktor Grant se musí vyrovnat s životem ve vzdálené budoucnosti a ostatní předstírají, že je všechno v pořádku. V průběhu čtvrté série se také objeví zneuznaný vědec Isaac Parrish (Wil Wheaton), jehož nepřátelství k Fargovi nakazí a ovlivní všechny v Global Dynamics.
 

 

Zajímavosti:

Pátá série se už začala natáčet a bude mít 13 epizod.

Hudbu k seriálu skládá Bear McCreary, kterého proslavila hudba k Battlestar Galactice.

Heuréka měla být původně animovaný seriál.

V jednom momentě se Heuréka prolnula se seriálem Warehouse 13. V páté epizodě jeho druhé série se objevil Douglas Fargo a hned potom se postava Claudie Donovanové z Warehouse 13 objevila v Heuréce (5. epizoda čtvrté série).

Auta šerifa Cartera většinou dlouho nevydrží, scenáristé je pravidelně ničí.

V roce 2009 vyšly dva komiksy na motivy seriálu a později tři romány.

Seriál produkuje NBC Universal a v premiéře ho vysílá kabelová stanice Syfy.

Natáčí se v různých lokacích v kanadské Britské Kolumbii.
 

Obrazek

Postavy dabing:

Jack Carter / Colin Ferguson (Jiří Langmajer), Allison Blakeová / Salli Richardsonová (Nella Boudová), Henry Deacon / Joe Morton (Jiří Ptáčník), Jo Lupová / Erica Cerra (Kateřina Lojdová), Douglas Fargo / Neil Grayston (Pavel Vondrák), Zoe Carterová / Jordan Hinsonová (Anna Remková)

 

Příspěvky

Heuréka - město divů epizody

10. 4. 2010

ObrazekEureka     -     Heuréka - město divů

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka

 

 

Heuréka - město divů postavy

15. 4. 2011