Jdi na obsah Jdi na menu
 


Během mých procházek po Paříži jsem si oblíbila některá místa, která pulzují životem nejen Pařížanů, ale i cizinců. 

 

Obrazek

 Marais je podle mne nejkrásnější čtvrtí Paříže.Je zde spousta galerií, restaurací,módních butiků. Žijí zde  Židé, alžírští usedlíci, Asiaté.  Place des Vosges je historické náměstí v srdci Marais, které bylo kdysi dějištěm turnajů. Bylo postaveno Jindřichem IV. Je to náměstí dokonale symetrické.  V Marais (marais znamená bažina) byla původně bažinatá oblast. Na významu získávala díky sousedství s Louvrem. V 17. století se stala čtvrtí bohatých vrstev. 

Poblíž je Opéra de Paris de Bastille na náměstí Place de la Bastille, která je jednou z nejmodernějších a nejkontroverznějších staveb v Evropě.Byla otevřena 14. července 1989 v den dvoustého výročí dobytí Bastily.Obrazek

Známá ulice Rue des Rossier v Židovské čtvrti patří k nejmalebnějším v Paříži. Procházky po této čtvrti jsou opravdu nádherné. Ale také posezení v kavárničkách je příjemné. 

Ráda jsem chodila ulicemi čtvrti Opéra. Nádherná budova - Opéra National de Paris Garnier je přirovnávána k ohromnému svatebnímu dortu. Hrají se zde baletní představení, opery se hrají v nové budově Opéra Bastille. V Latinské čtvrti naleznete Sorbonnu, muzea, ale také Panthéon (místo posledního odpočinku hrdinů a velikánů Francie), který připomíná římský Pantheon.   

Zamilovala jsem si procházky nejen rozkvetlými zahradami Paříže, ale i rušnými ulicemi. Kouzelné jsou Jardin des Tuileries, Lucemburská zahrada, Champs-Elysées, nábřeží Seiny, a Montmartre.Na Montmartru se mi líbilo na Place du Tertre. Toto náměstí je nejvyšším bodem Paříže. Kdysi se zde konaly popravy, ale pak od 19.st. zde vystavují umělci. Můžete si zde nechat namalovat svůj portrét.  S Moulin Rouge je spojován kankán, který zvěčnil na svých plakátech a kresbách Toulouse Lautrec. V roce 1900 zde byla otevřena tančírna. Bazilika Sacré-Coeur byla postavena v roce 1914. Na širokých schodech před vchodem lze prosedět celé hodiny a těšit se pohledem na Paříž.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář