Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní soustředění 2007

6. 5. 2008
Rozvojový kemp Fotbalové Školy Velký Osek

 

Kořenov 13. – 18.8.2007

 

 

 

         Stejně jako v roce 2006 uspořádala FŠ Velký Osek pro své členy rozvojový kemp v Kořenově v Jizerských horách. Opět jsme se snažili, aby se nejednalo jen o přípravně tréninkový tábor. Chtěli jsme se proto zaměřit hlavně na rozvoj tělesných, sportovních a fotbalových dovedností formou her a soutěžení a spojit s tím i tmelení týmu do nové sezony. Samozřejmě jsme se snažili celý kemp připravit tak, aby byli jeho účastníci maximálně spokojeni a aby je těch šest dní v krásném prostředí hor hlavně bavilo.

 

            Letos se kempu zúčastnilo celkem 15 dětí a 4 dospělí jako sportovní, výchovný a zdravotní dohled.
            Sestava tedy byla následující: Martin Tuček, Zdeněk Hübst, Ondra Sedláček,  Adam Bezucha, Martin Koška, Filip Bellinger, Filip Kučírek, Honza Plášil, Luboš Novotný, Sláva Karban, Míra Kurka, Jirka Sedláček, Danča Bezucha, Zbyněk Bašta a Míra Karban. Z dospělých pak pan Martin Koška, Vlastimil Hovorka, Pavel Bezucha a Jana Košková jako zdravotnice.

 

 

 

            Dle časového plánu jsme vyjeli v pondělí 13.srpna po 9.hodině. Cesta byla pohodová a v Kořenově jsme byli na jedenáctou hodinu. Zde nás stejně jako loni přivítal personál penzionu Sandra v čele s panem Polákem. Po rozdělení do pokujů jsme odstartovali kemp poznávací procházkou po blízkém okolí a po obědě jsme začali se samotným rozvojem. Kluci byly též seznámeni s praktickou podobou kempu, do které byly zařazeny budíček, rozcvička, bodování úklidu, snídaně, rozvojové aktivity, oběd, skupinové aktivity, večeře, večerka a samozřejmě odpočinek.

 

 

 

            Věřím, že kluci dobře pochopili o co by na kempu mělo jít a že se nejedná jen o fyzický dril, ale i o techniku a fotbalové myšlení spojené s rozvojem znalostí historie i součesnosti tohoto sportu.

 

Byli rozděleni do tří týmů a prvním z úkolů bylo vymyslet jejich názvy. Nechali jsme jim prostor pro tvůrčí myšlení a z toho se zrodila následujécí družstva: FC LIVERPOOL,
FC SIRKY NEŠKRTNEMSI a FC PEPSI NEPRDNEMSI. Tyto týmy po celých šest dní spolu soupeřily v mnoha disciplínách či fotbálku a navzájem se zdravě hecovaly.

 

Měřitelné i neměřitelné výsledky se poctivě zpracovávaly a na jejich základě byly na konci kempu uděleny diplomy a věcné odměny.

 

Každý z chlapců dostal speciální diplom za zdolání vrcholu Špičák u Tanvaldu v rámci středečního celodenního výletu. Špičák měří 831 m.n.m. a vystoupali na něj severní stěnou po černé sjezdovce.

 

Další ocenění se dostalo i personálu penzionu za stravu, péči a také za trpělivost.

 

 

 

 

 

            Děkujeme všem účastníkům za přístup a nadšení. Bylo to fajn...

 

 

 

Vlastimil Hovorka

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář