Jdi na obsah Jdi na menu
 


Je to vůbec možné ?!Kanada zahájila novou sezonu lovu tuleních mláďat!Kolik jich ještě musí zemřít ,než začneme něco dělat ?

ObrazekTulení miminko se velkýma tmavýma očima důvěřivě dívá na muže,který se k němu pomalu ,krok za krokem blíží. Mláďátko ještě netuší,jaké smrtelné nebezpečí mu hrozíJak by také mohlo ?Od svého narození před dvěma týdny ještě nezažilo nic zlého,dosud nevidělo žádnou cizí bytost.Teprv když na něj muž ve žluté bundě zaútočí,pochopí,že je v ohrožení .Panicky se snaží prchnout - ovšem nemá šanci.Po několika sekundách lovec mláďe dohoní.Zeširoka se rozmáchne a špičatým bodcem udeří bezbrané zvíře.Muž nemá slitování a za oběť mu padá jedno mláďe za druhým.

Obrazek

Podle rozhodnutí vlády má být letos (v roce 2008) připraveno o život 275 000 teleňat,což je o 10 000 více než milulý rok.

 Tuleni jsou loveni pro kožešinu a tuk, nejvíce žádaný tuk je z tuleních mláďat.

 

ObrazekŠance pro tuleně

V roce 1969 malá skupina nadšenců založila organizaci IFAW(Internacional Fund for Animal Welfare),která vystoupila proti masivnímu a brutálnímu vybíjení tuleňů na východním pobřeží Kanady pro komerční účelykvůli jejich bílé kožešince. Dnes už patří mezi největší a nejvlivnější organizace na ochranu zvířat v Kanadě. Podniká a iniciuje odvážné akce ve směru přitáhnout pozornost veřejnosti na celém světě k řešení tohoto vážného problému a snaží se všemi prostředky zabránit nesmysnému zabíjení tulňích mláďat. Bližší informace o její činnosti naleznete na www.ifaw.org 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

vm-pop@seznam.cz

(Julia Pop, 25. 10. 2010 17:30)

Ja taki chcy byt tady s vama.V tomdlenstom sajtu.