Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybářský kroužek 2014 / 2015 aktuální

 

Rybářský kroužek při MO Mníšek pod Brdy 2014 / 2015
   Rybářský kroužek začal svou činnost v pondělí 8.9. Sraz byl na hrázi Zámeckého rybníka v Mníšku pod Brdy v 16.00 hod.
 
    Další schůzky budou v pondělí od 16.00 do 18.00 hod. Pokud, vedoucí neřekne jinak, sraz bude u laviček u Zadního rybníka v Mníšku pod Brdy. Pravidelně se budeme scházet do výlovu rybníka.
 
      Potom se výuka přesune do základní školy v Líšnici, kde se bude probírat teorie, (poznávání ryb, základy uzlování, způsoby lovu, rybářský řád, příprava na test……………) Bude vypsaný přesný program. Do konce února by všechny děti, které do kroužků chodí, měly mít povolenku na rok 2015. Jen co nám to počasí dovolí, začneme se věnovat opět praktickému lovu ryb.
 
    Důležitá informace je, že pokud nebude počasí vhodné pro pobyt v přírodě (déšť, chladno, silný vítr) kroužek automaticky odpadá.
 
   K lovu ryb je zapotřebí prut o délce 2 – 4m, smekací naviják, s vlascem o průměru max. 0,22 mm,(já lovím na vlasce průměru 0,14 mm).  Podběrák skládací, židlička X, taška (chlebník)na rybářské drobnosti, ideální je batoh, jehož součástí X židlička je. Pár háčku, splávků, olůvek…pláštěnka.
 
 Nástraha: na našich rybnících nejlépe funguje rohlík, nebo červi. 
   Víme, že děti nemají všechno, jsme schopni jim ze začátku rybářské drobnosti dát a navázat.
 
   Rybářský kroužek stojí 500,- Kč na školní rok. Zápisné pro dítě 100,- Kč se platí pouze jednou. Členská známka stojí 100,-Kč na rok. Tyto položky je nutno zaplatit co nejdříve. Dětská povolenka na rok 2015 pro revíry ÚSMP 300,-Kč, rybářský lístek 50,-Kč na rok, nebo 100,-Kč na tři roky, nebo 250,-Kč na deset let. Kroužek začíná začátkem září a končí Maratonem v červnu. V případě nezájmu v zimních měsících je možné, že kroužek svou činnost pozastaví. Děti mohou navštěvovat všechny akce a závody kroužků při MO Mníšek pod Brdy. Mají volný vstup do počítačových učeben ve škole v době, kdy je kroužek. 
 
   Děti mohou navštěvovat kroužek od začátku povinné školní docházky, kdyby byl zájemce mladší, musí být v doprovodu dospělé osoby, která za dítě bude ručit.
 
   Na našich stránkách: rybari-mnisek.estranky.cz  se dovíte vždy aktuální informace.
 
František Kraif hospodář MO Mníšek pod Brdy a Dan Stauch vedoucí mládeže.
 
V případě jakékoli rady, nebo nejasnosti, volejte nebo pište:
      Dan Stauch tel.: 604 860 433, email: stauch@seznam.cz