Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zličínský průvodce

5. 3. 2009

ObrazekOd doby, co jsem se přestěhoval do nového bytu v Dejvicích, řeším denně dojíždění na zličínské tréninky. Ve většině případů mám k dispozici kamarádovo auto a tak jen přejedu kopec a jsem za deset minut na hřišti. Ovšem, když takové štěstí nemám, musím využít své legitky (tramvajenky, lítačky) a improvizovat v městské hromadné dopravě. A občas se najdou zajímavá řešení.

To první, na které jsem přišel, až tak zajímavé nebylo. Cesta podzemní linkou A, následně linkou B až na konečnou, zabrala necelou hodinu cesty a není od cesty jí přezdívat celodenní výlet.

Když jsem po třetím celodeňáku dorazil vyřízený domu, bylo mi jasné, že to takhle dál nepůjde. A tak jsem začal pátrat: Internet-IDOS-městská doprava-PrahObrazeka a už to jelo. Po chvilce na mě vyjelo několik různých tras, ale zaujala mě až ta poslední: Dejvická-Letiště-Zličín. Jeden přestup, dvacet minut cesty, skoro jako autem.

Neváhal jsem ani vteřinu a jedno únorové odpoledne nastoupil do expresního autobusu směr Letiště Ruzyně. Ani mi nevadilo, že jsem všem cestujícím radil z jakého terminálu, se kam odlétá, že jsem jako jediný podivín neměl sbalené kufry a cestovní horečku. Za pár minut jsem totiž s úsměvem vystupoval nedaleko pražského letiště a čekal na spoj, který z letiště pro změnu odjížděl.

Další autobus, další turisté, daObrazeklší zábava (věřte, že tahle slova jdou pevně k sobě). Autobus číslo 100, expres Letiště-Zličín. Jen co jsem nastoupil, vrhly se na mě ty cestovní hyeny s tištěnými průvodci a polepenými kufry (div se o mě nepoprali) a nechali si doporučovat ty nejzajímavější místa ve stověžatém městě.

Ze začátku mi to ani příliš divné nepřipadalo. Taky jsem si občas v zahraničí nechal poradit, jenže tohle bylo trošku moc. Připadal jsem si jako náhražka za jejich tištěné průvodce.

Jeden z turistů mi dokonce při výstupu nabídl spropitné (osmiletý Vali by ho neodmítl, starý prošedivělý Vali ano). A v tu chvíli mi to došlo. Podíval jsem se na svou mikinu a na svou malou tašku. Tyčil se na nich výrazný nažeObrazekhlený znak mého fotbalového týmu: FC Zličín. Už jsem se nedivil, proč si mysleli, že jsem průvodce, já totiž v jejich očích průvodcem byl. 

Průvodce společnosti Zličín. Copak oni mohou chudáci rozeznat konečnou autobusu a "bezvýznamný" fotbalový tým?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

to fakt nechápu

(nevim, proč se lidi nepodepisujou, 5. 3. 2009 23:39)

Jelikož tým je fotbalový, tak mi je v podstatě jedno,jestli je významný nebo bezvýznamný.:-) Jsem hlavně ráda, když si někdo ujasní, od koho se má učit a začne konečně psát argumenty v bodech:-)

pro tajňáka

(Vali, 5. 3. 2009 22:09)

Prsty dělají jen svou práci:-)

1) Slovo bezvýznamný není v uvozovkách pro nic za nic. Má to své opodstatnění. Význam slova se pak v kontextu věty mění:-)

2) I kdyby tam ty zlehčující uvozovky nebyly, tak věř mi, nebo ne, ten tým pro drtivou většinu zahraničních turistů bezvýznamný je!

PS: Sakra, kdo mě naučil vypisovat argumenty v bodech!!:-)

TÝM

(tajná, 5. 3. 2009 20:02)

Bezvýznamný fotbalový tým .. jak ti to mohly prsty dovolit napsat :)