Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Do zápasu nastoupili tři hráči pod injekcemi, to hodně ovlivnilo průběh Obrazektéměř celý pod drtivým tlakem Slavie. Jak je ale možné, že klub s takovou tradicí a ambicemi nemá dostatek hráčů k tomu, aby mohl na hřiště postavit zdravých jedenáct fotbalistů? Když k tomu připočteme stále se zraněními laborujícího Bergera na sparťanské střídačce, je na místě mluvit o lazaretu.

„Skutečně to nedokážu pochopit. Ten kádr je dost široký na to, aby dostali šanci jiní kluci," reaguje na trenérova slova Vladimír Táborský. V kádru sparťanského týmu je do pole jednadvacet hráčů a to nebereme v potaz rezervu hrající druhou ligu. „V naší juniorce je spoustu talentovaných hráčů, sledujeme je a připravujeme některé na zařazení do prvního mužstva." Řekl v nedávné minulosti trenér Chovanec na adresu rezervního týmu. Přesto došlo k situaci, kdy musí do nejprestižnějšího zápasu roku nastoupit trojice "zraněných" hráčů.

Těžko si představit, že by se něco podobného odehrálo v jiném ambiciózním klubu. Nasnadě je otázka proč tedy ve Spartě mají tak široký a štědře placený kádr, když dostávají přednost zranění hráči hrající pod injekcemi, před nabuzenými fotbalisty, kteří by se jistě chtěli za každou cenu předvést a dokázat, že na to mají? „Třeba Jeslínek, velký talent z mládežnických reprezentací, neustále čeká na svou šanci," dává jednu z alternativ do placu Táborský. „Místo zraněného Hubníka mohl na pravém beku klidně zaskočit pro změnu Kladrubský," pokračuje dál bývalý trenér Sparty. Buď trenér Chovanec nevěří ostatním hráčům, kteří pouze zahřívají lavičku nebo nechápu jeho pozápasové vyjádření, ve kterém se schovával za sestavou plnou zraněných hráčů.

Logika věci přece sama odpovídá na otázku, zda dát přednost fotbalistovi, který se chce poprat o svou šanci nebo tomu, který bude po celý zápas překonávat bolesti a zápas zkrátka nějak odehraje. Nechápu, s čím tedy trenér nejúspěšnějšího českého klubu do derby šel. Typickým příkladem je poslední půlhodina pondělního derby.

Sparta má k dispozici ještě jedno střídání a na hřišti se plouží zraněními zužovaný pravý obránce Roman Hubník. Trenér Chovanec o jeh
Obrazeko problémech ví, přesto si raději střídání schová až na nastavený čas, kdy ze hřiště takticky odchází Žofčák. A co nezapomene trenér Chovanec podotknout po zápase? „Jak jste sami viděli, Hubník měl zdravotní problémy a zápas dohrával v bolestech. A právě z jeho strany padla vyrovnávací branka."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář