Jdi na obsah Jdi na menu
 


S Petrovou vzpomínkou

29. 11. 2008

ObrazekVždycky jsem si přál být před ostatními za člověka, kterého ostatní uvidí jako usměvavého kluka se skvělým smyslem pro humor. Jako kluka, který neztrácí nadhled a věci řeší s klidem a nadhledem. Jenže život je na to příliš komplikovaný a často tak těžký, že to zkrátka nejde.

Petr to ovšem dokázal. Podařilo se mu zanechat po sobě svůj neopakovatelný klid, smích a hlavně nespočet lidí, kteří ho měli rádi a obdivovali právě proto jaký je. Moje vzpomínka zůstane na tváři kluka, jehož úsměv jsem shledával v šatně téměř každý den po několik let.

Dodnes si vzpomínám jak přiběhl během soustředění na večeři a když viděl znuděné obličeje, vrhl se do organizace pingpongového turnaje. Z ponurého večera zařídil skvělou zábavu, kterou opepřil svou láskou pro sázky, které náš turnaj ještě víc oživily.

Byl to on, kdo před každým tréninkem a zápasem vběhl spontálně  na hřiště a střílel jednu ránu za druhou, až se proti jeho střele na tréninku nechtěl žádný brankář postavit.

Nikdy nenechal nikoho z nás ve štychu, byl na něj spoleh a byl pevnou součástí naší party. Zličín už nikdy nebude hrát v plném počtu, každý z nás přišel společně s Petrem o kousek sebe sama. Odešel kluk, který byl naší součástí, který miloval fotbal, stejně jako své spoluhráče.

Nejde zapomenout kamaráde a ani o to nestojím.

ObrazekObrazek

gige.ic.cz/parte.pdf

Tvůj oblíbenec Armin van Buuren; The Sound of Goodbye Péťo..

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Překlad Sound of goodbye

(Vlado Horák, 28. 1. 2009 16:22)

Každý obličej, který vidím je chladný jako led
vše čeho se dotknu je šedé.
Od té doby co jsem ztratil představivost
jako potok jenž teče do moře
jsme ztratil celou věčnost
od té doby co jsi vzal svou lásku ode mě
Někdy je zvuk na rozloučenou
hlasitější než nějaké bubnování...

Upřímnou soustrast

(Jiří Musil, 25. 12. 2008 21:53)

Chtěl bych vyjádřit upřímnou soustrast celé rodině Petra, jeho blízkým a všem co Péťu znali. O tragédii jsem se dozvěděl před dvěma dny. Bohužel mě mrzí, že jsem se tím pádem nedostavil na rozloučení. Nemohu stále uvěřit a velmi mě to mrzí. Péťa byl úžasnej kluk, snad má tam nahoře pěkné Vánoce. Přeji rodině ať je silná, obzvlášťě přes toto období. Opravdu mě je mi vše hrozně líto.

Veselé Vánoce

(Gregi, 24. 12. 2008 15:16)

Veselé Vánoce Péťo.. Věřím, že tam nahoře si užíváš lépe než my tady.. Máme tě stále v srdci a vždycky mít budem.. Chybíš nám.. MOC :( Mám tě rád kamaráde..

vzkaz

(Michal Svoboda, 24. 12. 2008 11:33)

Přeji upřímnou soustrast celé Petrově rodině. Je to tragédie o které jsem se bohužel dozvěděl pozdě a nemohl se s Petrem rozloučit. Ivane drž se

co se mu stalo?

(pritel, 22. 12. 2008 16:10)

co se mu stalo?

PRO PATRIKU

(Gregi, 10. 12. 2008 22:17)

Ahoj Patricie, pevně věřím, že občas ještě tyto stránky lustruješ.. Viděli jsme se dvakrát v životě, když jsem byl Péťu navštívit v práci na zličíně a ty jsi ho zrovna zaučovala... Když jsem četl tvoje řádky, napadlo mě pár věcí, s kterými bys jak mně, tak i pánům vyšetřovatelům mohla pomoci.. Nebudu tě tahat na výslechy, ale byl bych rád kdybys mi zodpověděla pár dotazů, které by objasnili tu strašnou tradédii, která se Péťovi stala.. Prosím pokud si to přečteš, ozvi se na můj mail shortik@seznam.cz a zanech mi zde svoje číslo, nebudu ho nijak zneužívat, jen Péťa pro mě moc znamenal a chci vědět proč se tohle muselo stát... Děkuju.. Tomáš

Stále mi scházíš...

(Vladimír Horák, 8. 12. 2008 21:50)

Petře Petře...Moc dobře to všechno vidíš jak moc se trápíme všichni Ti, kteří jsme Tě měli tak rádi!
Chtěl bych se Vás někoho zeptat, kde je Petr pohřben? Já se ze Zlína chystám ve středu do Prahy za Petrem, ale nevím kde jej hledat...Prosím pokud někdo víte napiště sem nebo na 723480978 a nebo na Horsik@seznam.cz
Děkuji a buďmě aspoň v myšlenkách navždy s Petrem...
Vladimír Horák, Zlín

Tragedie

(Tonda Michal, 8. 12. 2008 21:12)

Upřímnou soustrast rodine a vsem kdo jste Petra znali. Je to životní tragedie...

Nezapomenu

(Patrika, 8. 12. 2008 11:36)

Nejdřív bych chtěla vyjádřit upřímnou soustrast rodičum mamince,tatínkovi samozřejme Ivanovi a ostatním příbuzným.Všem kdo měli a stála mají Petra rádi.Jmenuji se Patrika,Petra jsem poznala ve fortuně,kde jsme chvilku spolu pracovali.Bohužel už za pár měsícu stála Petra život.Pouhé 3měsíce jsem měla možnost poznat kluka s tak užasnou povahou jako měl Petr.Vždy usměvavý pohodový a slušný,v dnešní době je to snad zázrak.Nejvíc se mi na Petrovi líbilo,že se choval přirozeně na nic si nehrál.Také moc hezky mluvil o svých rodičích a s nadčením vyprávěl o bratrovi Ivanovi.Stala se obrovská tragedie,která se ani nedá vyjádřit slovy.Zamyslet by se měli všichni kterým,by se mohlo stejné neštěstí stát a to ze stejného duvodu.Nemyslím tím nikoho konkrétního.Je to myšleno pouze všeobecně.Je moc smutný,že v dněšní době si až po takovém neštěstí uvědomíme hodnotu života.Bohužel Petrovi už nikdo život nevrátí.Petr zustane v mém srdci a jsem ráda,že jsem měla tu možnost poznat,tak vyjímečného člověka,ale bohužel jen na krátkou dobu.Sama cítím velikou bolest a nemužu se s tím vyrovnat,ale nikdo si asi nedovede představit co musí prožívat Pétovi rodiče s Ivanem a všichni ostatní kdo ho znali od malička.Všřím,že velikou oporou v této těžké životní chvíli je pro rodiče syn Ivan a pro Ivana,zase rodiče.Spolu to všichni vše zvládnou.Péta by si určitě prál vidět Vás s usměvem zrovna stejným jako potěšil vždy on nás.Je mi,to moc líto.V této chvíli mi udělalo radost jen,že kamarádi hráli pro Pétu a vyhrali.

Jen jednou

(Anonym, 7. 12. 2008 22:46)

kluci fakt se mi líbí vase komentare mne se zdal jako fajnovej kluk i kdyz sem ho videl jen jednou byla s nim sranda a ja doufal ze se jeste nekdy uvidime ale jak vidim tak uz ne a je mi to líto

...

(Pavel Stehlik, 4. 12. 2008 8:09)

Byl jsem s Petrem ve Zlicine rok a pul pred tremi lety, predtim,ani potom jsem ho uz nevidel. Presto me to hodne zasahlo,byl to fajn kluk. Tragedie.

Upřímnou soustras

(David Pavelka, 2. 12. 2008 21:50)

Upřímnou soustras celé rodině. Je to hrozné nemůžu tomu uvěřit . Držte se ....

Nebyly

(Mira, 2. 12. 2008 21:49)

Peto, verim, ze si to rovnez ctes,ikdyz bohuzel ne z naseho sveta,kde bychom te vsichni chteli mit a uzivat si tveho usmevu,fotbalovych parad,te enrgie a zaroven klidu,ktera z tebe zarila.Vzdy kdyz v budoucnu dostanu housle ci je nekomu nasadim, tak si vzpomenu na tve vyhlasene "NEBYLY"...kdyz si to na me na poslednim treninku zkusil v tom desti,tak skutecne nebyly,ale kdybych jen tusil, ze to je tvuj posledni pokus,tak ty nohy necham roztazeny...no koukam, ze uz pisu blbosti,protoze kdybchy to vedel,tak bych samozrejme nedopustil to co se stalo.
Od te doby co nas Petr opustil,si zacinam silne uvedomovat,ze bychom meli zit zivot vazne naplno neb nevime kdy muze skoncit,nadruhou stranu musime myslet na nasledky naseho jednani jak natukl pan Merta ve svem prispevku a zmince o adrenalinu. Mam tim namysli (hlavne pro ty mladsi) cesta taxikem do Tucha versus rizenim auta do Tucha pod vlivem alkoholu. Ac sam mam v tomto ohledu z minulosti spousty restiku, tak bych byl moc rad,kdybychom si pri rozhodovani v obdobnych pripadech vzpomneli na Petra a uvedomili si,ze tragedie nechodi po horach,ale po lidech zejmena tech vyjmecnych jako byl Petr.

Uprimnou soustrat Ivanovi,panu a pani Mertovym, ostatnim pribuznym a rovnez jeho nejblizsim kamaradum, kteri s nim vyrustali,hrali fotbal, karty,dovadeli,smali se....vsem kteří ho meli radi, coz byly nesporne vsichni,kteri meli tu cest Petra poznat.

Upřímnou soustras všem pozůstalým.

(Stanley, 2. 12. 2008 20:18)

Chtěl bych vyjádřit upřímnou soustrast rodině Mertových. Tato nešťastná událost mne i mé okoli hluboce zarmoutila. Péťa byl skvělej kluk a kamarád. Vždy dokázal zařídit nezapomenutelnou srandu, proto na něj vždy budeme v dobrém vzpomínat! Chybíš nám tu moc! STANLEY

Nikdy nezapomenu!!!

(Gregi, 2. 12. 2008 18:49)

Je zbytečné psát co pro mě Péťa znamenal. Myslím, že vše důležité už ode mě bylo řečeno na předchozích diskuzních fórech. Odešel jeden z nejlepších lidí co jsem kdy poznal.. Péťo chci abys věděl, že s fotbalem neskončím jak jsem nedávno avizoval.. Jen kvůli tobě... A každý gól, který vsítím bude patřit jen tobě!!! Nikomu jinýmu. Moc nám všem chybíš. Chtěl bych vzkázat Péťové mamince, aby se držela a aby se těšila z maličkostí.. A hlavně... Má Ivánka, který má velice podobné vlastnosti jako měl Péťa a který ji určitě bude po zbytek života dělat jen radost.. Jednou se všichni s Péťou zase sejdeme a bude vše zase jako dřív. A nemusíte se bát že bychom v tom Ivánka nechali.. Všichni za ním i za váma stojíme.. Vychovala jste dva úžasné syny, ale bohužel osud byl pro jednoho z nich až příliš krutý! :( Nikdy nepochopím proč.. Nikdy.. Věřím tomu, že na nás Péťa tam zeshora kouká a že je tu pořád s námi.. V našich srdcích.. Jak už psal janis.. You will never walk alone! Je toho tolik co bych chtěl řict... Ale nikdy to nevyjádří bolest, kterou pociťuji, a nejen já.. My všichni.. Opatruj se tam nahoře kamaráde...

Hluboká soustrast

(Honza Fidler, 2. 12. 2008 13:11)

Vašku, chtěl bych celé Tvé rodině vyjádřit upřímnou, hlubokou soustrast. Těžko hledat další slova, cítím s Vámi....

čest Pétrově památce

(janis, 1. 12. 2008 22:14)

Ríšo nadhernej článek k tomu neni co dodat..budu se asi už opakovat,ale Péťo byl skvělej kluk,měl sem tě moc rád a nikdy na tebe nezapomenu.s tebou odešlo i kus mýho života i kus mě!!!you´ll never walk alone!!!jirka janíček

PODĚKOVÁNÍ

(Helena Mertová, 1. 12. 2008 22:01)

Milí Péťovi kamarádi, spoluhráči, přátelé,
děkuji za krásná slova věnovaná Péťovi, která čtu na vašich sportovních stránkách. Pomáhají mi alespoň malinko otupit hroty neskutečné bolesti.
Zůstal mně, ale i vám, Ivan.Mějte ho rádi a pokuste se mu co nejvíce pomoci v těchto velmi těžkých chvílích.
Péťova máma

Budu vzpominat....

(Dan Grobl, 1. 12. 2008 20:21)

Peto,zas tak moc jsme se neznali ale parkrat jsme se bavili a i proti nam jsi hral jako vyborny hrac.. chci jen rict,ze kdyz sem se to dozvedel tak mi bylo do breku.Je to hrozny.Budu na tebe vzpominat vzdy,kdyz vstoupim na to nase posvatne misto a tim je fotbalove hriste..Nikdy na tebe nazapomenu.Byl jsi super kluk co jsem stacil poznat..At stale zije tva pamatka..:o(
A rodine bych chtel vyjadrit velkou uprimnou soustrast..Dan

vekej hráč

(Cáca, 1. 12. 2008 9:15)

Petre , byl jsi vždycky tak veselý a nikdy jsem Tě nevidel se smutnou tvari, na takové se nezapomína!Jestli je nebe tak se s Tebou jednou setkame. Ivane nepřestaň hrát, musiš hrát i za Petra. Jirka