Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sázka s taťkou

20. 5. 2008

Sázka s mým taťkou proběhla tento čtvrtek na rodinné večeři. Vlastně to bylo na jejím úplném konci, když mě táta oslovil s dotazem, kdy budu moc přijít pomáhat na stavbu jeho rodinného domku.

Teď odskočím. Táta si staví od léta se svou novou přítelkyní rodinný dům kousek od Berouna a já jsem "zotročen" při jeho stavbě každý víkend, co to jen jde. Přes zimu byl relativní klid, ale teď už se to rozjíždí opět naplno. Nutno ale podotknouti na obhajobu mého táty, že jsem od něj k Vánocům dostal notebook. Možná právě malá kompenzace za mé (ne)dobrovolné služby.

Vracíme se k příběhu:-)..já jsem odpověděl, že i když jsou teď dva čtvrtky státní svátky, že my máme v pátek normálně školu a tak to půjde těžko. Na to se táta chytil a začali jsme dlouhé minuty debatovat o tom, zda-li budeme mít rektorské volno či nikoli. Občas se do toho pokusily vstoupit mé sestry, ale marně.
Nakonec to dopadlo tak, že otec je přesvědčen, že oba pátky budeme mít volné, na což jsem reagoval, že to určitě ne, že nanejvýš jeden pátek bude volno. A tak vznikla ta naše sázka.
Dlouho jsme přemýšleli co bude odměnou pro vítěze, ale marně. Tátova dobrá nálada se projevila především v návrzích typu: přeběhnout nahý nějaké náměstí, přeplavat Vltavu apod. Nakonec uspěl můj racionální nápad.
Když zvítězím já, pojede táta semnou na pět mnou vybraných výjezdů Viktorky, a když by náhodou vyhrál on, tak budu pracovat jakkýkoliv pět dní na jeho stavbě. Kitka nám to odklepla a tak se můžeme těšit jak na to zareaguje náš rektor...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

interní rodinná záležitost

(Vali, 15. 8. 2008 14:40)

Nerad bych tu ponižoval tátovu schopnost v sázení, takže jeho porážku si nechám pro sebe a povím ti to doma:-)

sázka

(Terka, 15. 8. 2008 14:35)

A jak to nakonec dopadlo?