Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uhelky poprvé na jaře doma vyhrály

Fotbalisté Uhelných skladů si chtěli poprvé na jaře připsat na domácím hřišti všechny tři body a za tímto cílem od prvních minut cílevědomě šli. Jenže úvodní tlak nevyústil ve vedoucí branku, která by je mohla uklidnit a tak mohl přijít trest, když hostující Marek vysunul do vyložené šance Jaroše, ten ale Vasiče překonat nedokázal a nepovedlo se to ani z dorážky Jančaříkovi, který branku přestřelil.

Ve dvacáté minutě měli první velkou šanci domácí, když bravurně zahraný trestný kop Ulricha brankář hostů s námahou vytěsnil na roh. O několik minut později si celou situace její aktéři zopakovali a opět čaroval Schorník na brankové čářel. Těsně před přestávkou se mohlo měnit skoré na obou stranách, ale nejdříve hostující Čejka neprostřelil pozorného Vasiče a ani na druhé straně nedokázali domácí svou šanci efektivněji zakončit. První poločas tak skončil bezbrankovou remízou.
Do druhého poločasu vlétli domácí ve velkém stylu a ve 48. minutě se mohli radovat, jenže po centru Zilvara se nedokázal prosadit Hnát a z dorážky nepochopitelně ani kapitán Vrňák. V těchto chvílích kraloval na hřišti jediný muž, brankář Uhříněvsi Schorník. Z následného rohu už ale kapituloval. Jeho spoluhráči ho nechali opět na holičkách, když jen přihlíželi jak do prázdné branky doráží hlavičku Gabrišky osamocený Sýkora. O několik minut později měl do třetice velkou příležitost Ulrich, ale jeho trestný kop skončil těsně nad. Po hodině hry se nemohl na trápení svých spoluhráčů dívat Drážný a dělovkou zpoza pokutového území uklidil míč do sítě bezmocného Schorníka. V 69. minutě nechala domácí obrana vyniknout také svého strážce branky, když pustila do šance Jančaříka, ten ale Vasiče nepřekonal. O několik minut se tito dva hráči střetli znovu, jenže Vasič byl opět na místě. V 73. minutě zahrál jeden z domácích hráčů rukou na hranici pokutového území. Hosté se dožadovali pokutového kopu, ale marně, rozhodčí nařídil přímý kop. Hráči Uhříněvsi se ovšem dlouho nezlobili, protože trestňák zahrál bravurně Čejka, vymetl pavučiny domácí branky a bylo to rázem jen o gól. Ve zbývajícím průběhu utkání se hosté snažili s výsledkem něco udělat, ale jejich nápor nepřinesl kýžený výsledek a tak se domácí Uhelné sklady dočkaly prvního jarního domácího vítězství.
František Mysliveček (Uhelné sklady): „Dnes si myslím, že jsme opravdu o ten jeden gól byli lepší. První poločas se nám povedl a hráči hráli s chutí, pustili se do soupeře, bohužel to k brance nevedlo. Paradoxně jsme rozhodli o výsledku ve druhém poločasu, který z naší strany již tak kvalitní nebyl. Jsem moc rád, za naše první jarní domácí vítězství.“
Ladislav Janoušek (Čechie Uhříněves): „Rozhodly dvě rychlé branky na začátku druhého poločasu, na to jsme již nedokázali reagovat. Je to velká škoda, protože jsme sem přijeli bodovat a myslím si, že to jsme si minimálně bod zasloužili. Byl to remízový zápas.“

Uhelné sklady – Uhříněves 2:1 (0:0)
Branky: 49. Sýkora, 60. Drážný – 73. Čejka Rozhodčí: Rod – Stránský, Kubíček Diváků: 40
Uhelné sklady: Vasič – Gabriška – Snopek, Sýkora, Janeček – Drážný (80. Milovanovič), Vinklar, Ulrich, Vrňák – Hnát, Zilvar. Trenér František Mysliveček.
Čechie Uhříněves: Schorník – Konig (57. Šimáček), Trhlík, Hráský, Horáček – Kasal, Jančařík, Zlatník, Čejka – Jaroš (71. Krejča), Marek. Trenér Ladislav Janoušek.

19.5.2007 – Richard Valoušek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář