Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2015
 

 

 

27.12.2015 PF 2016

Přátelům, známým, majitelům "mých" štěňátek a vůbec všem návštěvníkům našich stránek přeji příjemně strávené vánoční svátky, klid, rodinnou pohodu a atmosféru plnou svátečního kouzla. Do Nového roku bych chtěla nám všem popřát jen to nejlepší, hodně zdraví, štěstí a ať nám naši ušatí miláčci dělají radost stejně, jako nám ji dělali doposud!

 

prani2.jpg

 

 

 

 

25.12.2015 Prosincová štěňátka slaví

V prosinci oslavila narozeniny štěňátka z vrhů E, CH a I. Edíkovi, Enidce, Rubimu i Beličce přeji všechno nejlepší, hlavně hodně zdravíčka a spoustu dalších báječných let v jejich opravdu báječných rodinách!

 

eda-6-let-str.jpg

Eda Krásný motýl oslavil 6 let

 

 

 

12.12.2015 Mája v nové rodině

Dnes se moje malá Májinka přestěhovala ke své nové rodině na Slovensko. Majda čekala na ty nejlepší páníčky, které jsem si pro ni mohla přát. Stala se členem rodiny Adámkových a já jsem šťastná, že je v těch NEJ rukou. Májinko, měj se v životě moc krásně a prožij spoustu let jako nejspokojenější pejsek na světě! A Leni a všichni Adámkovi, vám patří velké díky, za moje dva ušáčky, vím, že Rubi a Majda mají velké štěstí, že si vás našli!

 

a.jpg

 

 

2.jpg

Lenka a dva Krásní motýli, Mája a Cherubín

 

 

5. a 6.12.2015 Lord of the Winter II

Rubi a Lenka opět v akci, tentokrát ve druhém ze série závodů. V sobotu se vloudila nějaká ta chybička, ale zato se nedostavil ani jeden disk. V neděli se vydařilo krásné 5.místo v open jumpingu. Gratuluji!!! Video je jako vždy úžasné a krásně se na něj dívá. V mém případě i s pořádnou porcí pýchy a hrdosti, jaký je ten můj andílek Cherubín super pracant (a to samozřejmě Lenčinou zásluhou)!

 

 

 

 

 

6.12.2015 Nina má tři týdny

Dnes jsou to už tři týdny, co máme Ninu. Roste před očima, podniká první pokusy o "hru", začíná ji zajímat okolí a je den ode dne krásnější. Je to prostě správná podnikavá holka :) Pravidelně vyrábím i spoutu nových fotek, které najdete v Ninčině fotogalerii.

 

str2.jpg

       Nina Krásný motý, 3 týdny

 

 

 

25.11.2015 Lord of the Winter

Je čas na další zprávy ze světa sportu. Lenka s Rubim ani s přicházející zimou nezahálejí, právě naopak. Přihlásili se do série závodů Lord of the Winter, které se budou konat od listopadu do března. Hned na prvním závodu série jim to běhalo jako vždy parádně. V sobotu si odnesli první místo v open agility a i v celkovém součtu skončili první. V neděli se jim znovu vydařilo open agility, kde skončili třetí. V součtech za sobotu a neděli se umístili na čtvrtém místě. Gratuluji a držím všechny palce, ať se daří i v dalších závodech série!!!

 

 

 

 

 

15.11.2015 Máme Ninu

V neděli v podvečer přišla na svět psí holčička Nina Krásný motýl. Hrdými rodiči jsou CH.Laminero's Joker a JCh.Isaria de Pompadour. Věřím, že psí sudičky přály naší princezně dlouhý a spokojený život, prožitý ve zdraví a v dobrých lidských rukách. Vítej mrňousku!

 

aaa.jpg

                                 Nina Krásný motýl, 1 týden

 

 

 

30.9.2015 Všechno nejlepší!

A je tu zase naše tradiční podzimní série oslav a narozeninových přáníček. 30.9. je to neskutečných 10 let, co přišla na svět první štěňátka narozená v chovatelské stanici Krásný motýl. Moc mě těší, že můžu poslat přání všeho nejlepšího té první a jedinečné - Arnice Krásný motýl. Arinko - Meginko, všechno nej, hodně zdravíčka a ať se máš ve své smečce ještě spoustu let parádně!

 

01-meg.jpg

                                    První Krásný motýl - Arnika

 

 

7.10. oslaví své sedmé narozeniny náš první jedináček, Cody Krásný motýl. Všechno nejlepší Codíčku, posílám ti do Ostravy velké narozeninové podrbání!

A nakonec 9.10. slaví své 12.narozeniny moje krásná, úžasná a skvělá psí holčička, Dáda Krásná fanfára. První pejsek, který byl jenom můj, první papillonek, zakladatelka mé chovatelské stanice, největší psí dobráček a úžasná osobnost. Aninko, přeji ti za celou tvoji smečku všechno nejlepší, hlavně hodně zdravíčka, to je s každým dalším rokem čím dál tím důležitější!

 

01.jpg

                               Dáda Krásná fanfára (Aninka), 12 let

 

 

 

29.9.2015 Výsledky vyšetření

Dnes dorazily výsledky genetického vyšetření na Pap-PRA 1 fenečky Isarii de Pompadour. Isarka je Pap-PRA 1 N/N (negativní)!!! Což znamená, že nikdy nemůže onemocnět touto variantou progresivní retinální atrofie (PRA) a nemůže ji ani předat na svá štěňátka.

 

 

 

29. - 30.8.2015 Mistrovství Slovenska v agility

Cherubín Krásný motýl s Lenkou se tentokrát vydali v rámci agilitění na mistrovství Slovenska. Běhali nejen jako jednotlivci, ale také jako součást družstva složeného ze samých papillonků. V sobotu zahájili jumpingem družstev, kde se Rubimu s Lenkou povedl parádní čistý běh a jejich družstvo skončilo na 5.místě. V individuálním jumpingu si vyběhali krásné 7.místo (ze 44). Lenka sice skromně říká, že tak krásné umístění vůbec nečekala, ale já se tomu ani trochu nedivím, běhalo jim to skvěle! V neděli se běžel jumping družstev i jednotlivců, kde ušaté družstvo skončilo na 9.místě. V individuálním běhu měli Lenka s Rubim krásně našlápnuto, ale vteřinka stačila k tomu, aby se diskli. Ale to už je holt kouzlo agility, někdy stačí vteřinka, jedna špatně skočená překážka a je všechno jinak. Ale nic to nemění na tom, že Lenka i Rubi byli skvělí! Musím přidat video, kde můžete výborně zaběhnuté parkury obdivovat se mnou a Lence i Rubimu posílám velkou GRATULACI !!!

 

 

 

 

1.8.2015 Speciální výstava KCHMPP

Speciální výstavy pořádané Klubem málopočetných plemen psů v Přerově se zůčastnil pejsek Lexikon Krásný motýl. Spolu se svým páníčkem si ve třídě mladých vyběhali krásné druhé místo a hodnocení výborný 2. A já jim moc a moc gratuluji!!!

 

 

 

31.7.2015 Takové to bylo malé bílé nic,...

... do dlaně se to vešlo. A dneska už moje malé "L" štěňátka slaví první narozeniny. Všechno nejlepší Lexíku a Lentilko, hlavně hodně, hodně zdravíčka! Utekl ten první rok jako voda, ale věřím, že jich před sebou oba ušáčci mají ještě spoustu a budou dělat svým báječným rodinám samou radost tak, jako doposud.

 

1111.jpg

                      Před rokem se do dlaně vešli Lexík s Lentilkou oba

 

 

 

22. - 26.7.2015 Prodloužený víkend v Jeseníkách

Pár dní v Karlově Studánce a okolí. Počasí nám přálo, hory byly nádherné, ubytování parádní a psi zlobili jen přiměřeně... co více si přát? :) Pár fotek mých malých modelek zde.

 

y2.jpg

                                  Dorotka a Isa na Pradědu

 

 

 

20.7.2015 Dogfest - festival psích sportů

Aneb Lenku a Rubínka ani tropické teploty nezničí :) Další víkend, který strávili na závodech agility a ani počasím si to nenechali zkazit. V sobotu si zmoženi vedrem vyběhali sice jen pěknou sérii disků, ale neděle už byla příznivější, Rubínek s Lenkou si z tuneliády i agility odnesli dvě krásná druhá místa. Moc gratuluji!!!

 

 

 

13.7.2015 Výlety, léto, sluníčko

My si letos užíváme léta přesně tom stylu, v jakém ho mám nejraději. Chodíme na dlouhé procházky, jezdíme na výlety, užíváme si povalování na zahradě a aportování všeho, co jsem jsem ochotná házet. A je to moc fajn :)

 

str1.jpg

 

str-2.jpg

 

 

 

12.7.2015 Hlášení sportovní sekce

Ze Slovenska se mi pravidelně hlásí Lenka a Cherubín Krásný motýl, kteří poctivě běhají, agilití, skáčou a závodí a jsou v tom prostě nejlepší! Za posledních pár víkendů se zůčastnili hned tří závodů a to JK Animals, Specific Summer agi cup II a Brněnských psích dní, ze kterých si odnesli několik prvních míst. Gratuliji ke krásným úspěchům Leni a Rubi!

Přidávám video z Brněnských psích dní, které se konaly o tropickém víkendu 4. - 5.7. Fascinuje mě, že i při tropických teplotách přes třicet stupňů Rubi běhá s viditelným nadšením a neskutečným elánem. Však si taky v sobotu vyběhal 1.místo v součtech!!! Neděle už byla sice plná disků, ale v takovém vedru se není čemu divit. Prostě moji úžasní sporťáci!

 

 

Nemůžu nepřidat ještě jedno video ze závodů Specific Summer agi cup II. Je na něm moje oblíbená pasáž s neviditelným tunelem :)

 

 

 

 

6.7.2015 Pozor, pozor, plavecká sezóna již byla zahájena :)

 

a.jpg

 

aaa.jpg

 

aaaa.jpg

 

 

 

 

1.7.2015 Jéčka mají zase o rok více

První červencový den slaví své třetí narozeniny štěňátka z vrhu "J". Všechno nejlepší Jonáši, Johanko a Jonatáne, hlavně hodně zdravíčka a spoustu dalších báječných let! Všem třem oslavencům posílám velké narozeninové pohlazeníčko do jejich skvělých rodin!

 

 

 

28.6.2015 Mezinárodní výstava psů Intercanis

Dostala jsem další skvělé zprávy z výstavních kruhů. Mezinárodní výstavy psů v Brně se zůčastnil pejsek Lexikon Krásný motýl. Předvedl se ve třídě mladých a od pana rozhodčího Rafala Firsta si odnesl další hodnocení výborný 1, CAJC! Posílám velkou gratulaci ke krásnému úspěchu, Lexík se svým páníčkem jsou prostě skvělý tým!

 

lexik-cajc-str.jpg

                              Lexikon Krásný motýl, 10 měsíců

 

 

 

20.6.2015 Klubová výstava MKSK

Klubové výstavy v Třebíči se zůčastnil pejsek z našeho chovu, Lexikon Krásný motýl. Lexík se ve svých deseti měsících poprvé předvedl ve třídě mladých. Rozhodčí, paní Zuzaně Brotánkové, se moc líbil a hned napoprvé si odnesl hodnocení výborný 1, CAJC!!! Moc a moc gratuluji!

 

 

14.6.2015 Všechno nejlepší!

V červnu oslavili narorozeniny hned dva naši pejskové. 7.6. oslavil Kideček své čtvrté narozeniny a 14.6. Isarka třetí narozeniny. Oběma jim přeji všechno nejlepší a hlavně hodně zdravíčka!

 

str.jpg

                                  Naši oslavenci - Isi a Kideček

 

 

27.5.2015 Slaví B-kluci

Dnes oslavili své sedmé narozeniny tři pejskové z našeho druhého vrhu. Bonifáckovi, Bárnymu i Batulkovi posílám do jejich domovů velikou gratulaci a ještě větší pohlazeníčko! Všechno nejlepší, kluci!

 

 

barny-str.jpg

Barnabáš Krásný motýl

bonifac.jpg

Bonifác Krásný motýl

 

 

 

22.5.2015 Lexík a Lentilka

Jsem moc ráda, že se mi často hlasí naše loňská štěňátka, Lexík a Lentilka. Oba se mají parádně, užívají si každý den a jejich páníčci mě pravidelně informují. Lexík s páníčkem už úspěšně zahájili výstavní kariéru, začínají zkoušet agility a teď se z Lexíka dokonce stává zapálený cyklista :) Lentilka si s paničkami užívá dlouhých procházek přírodou a věnuje se práci na zahradě. Děkuji majitelům mých malých "Elek", jsem moc ráda jak úžasné páníčky moji ušáčci našli!

 

lexik-cyklista-2.jpg

             Tak takhle nějak vypadá živá GPS, nebo-li Lexík kecá do řízení :)

 

mms-vyzvednuti-na-webu.jpg

            Tahle velká krásná papilloní slečna je Lentilka v devíti měsích

 

 

 

19.5.2015 Slaví Hugo a Hermelín

Dnes slaví své čtvrté narozeniny naši májoví kluci z vrhu "H" Hugi a Hermelínek. Přeji jim oběma všechno nejlepší a posílám jim velké pohlazeníčko do jejich domovů.

 

 

16.5.2015 Cherubín běhá

Dostala jsem skvělé zprávy ze Slovenska od naší sportovní sekce, Rubiho a Lenky. V květnu se zůčastnili už dvou závodů v agility. 9. - 10.5. to byl Šintavský pohár, kde dopadli takto:

Sobota
Agility I. - 4.místo
Agility II. - 2.místo
Součet - 3.místo
Open agility - 5.místo
Kvalifikovali se do finále - finále 5.místo
Neděle
Agility I. - 3.místo
Agility II. - 3.místo
Součet - 3.místo
Open jumping - 6.místo
Součet OA+OJ - 5.místo

 

16.5. se v Lednici zůčastnili Nejdeckého trojskoku. Tyto závody byly složené ze tří zkoušek a Lenka s Rubim si v první i druhé zkoušce vyběhali druhé místo!

 

 

A ještě poslední super novinkou je, že Lenka s Rubim mají splněny podmínky pro přestup do kategorie A3! Leni, Rubi, moc gratuluji!!!!

 

 

10.5.2015 Česík slaví

Dnes slaví své druhé narozeniny náš Česík. Všechno nejlepší, macíčku, a hlavně hodně zdravíčka!

 

str.jpg

 

 

 

1.5.2015 Ve víru velkoměsta

První květnový víkend jsme se vydaly s Májinkou v rámci socializace na výlet do Prahy. Pravda kulturní a historické památky nechávaly Majdu zcela chladnou, zato do všech restauračních zařízení se hrnula s nadšením a elánem. Vážně nevím po kom to ten pejsek má :) Celé tři dny byla ale vzorné štěňátko, cestování, davy lidí a vše neznámé v okolí brala jako samozřejmost a užívala si velký výlet. Moc děkuji naší nejhodnější kamarádce, která nám poskytla v Praze přístřeší a dělala nám celý víkend skvělého průvodce! Velké poděkování posílám i majitelce fenečky Isabely Krásný motýl, která si na nás udělala čas a přivedla mi Beličku ukázat. Z Beličky je úžasná papilloní slečna a se svou paničkou jsou ta nejlepší dvojka, díky, Marti!

 

str1.jpg

Mája v ZOO

str2.jpg

troška pózování na Petříně

str3.jpg

                                      Mája cestovatelka

 

 

26.3. a 3.4. Slaví naše vrhy "G" a "F"

Naše jarní štěňátka jsou zase o rok starší a já jim všem přeji hlavně pevné zdraví, elán a správnou papilloní radost ze života! Grandíku, Gito, Goliáši, Fidorko, Fany, Felixi a samozřejmě i malá Fantazie, přeji vám všechno NEJ k narozeninám a posílám vám všem velké narozeninové podrbání do vašich rodin!

 

grand-km.jpg

                                 Grand Krásný motýl, 4 roky

 

 

17.3.2015 Rubi a Lenka zahajují agility sezónu 2015

Cherubín Krásný motýl a jeho majitelka Lenka jsou po zimní pauze zpátky a vrhají se s elánem do nové sezóny plné agilitění. Já jsem moc ráda, už mi novinky ze světa sportu vyloženě chyběly. 7.3. se zůčastnili prvních letošních závodů "Podpálavská drkotačka" v Mikulově, kde se jim povedlo umístit ve zkoušce na krásném druhém místě. O týden později se vydali na víkendové závody CSI s mezinárodní účastí, kde se jim také podařilo pár moc povedených běhů a v nedělním druhém běhu dokonce obsadili první místo! Tak, Leni, Rubi, gratuluji a držím palce, ať se vám ta letošní sezóna vydaří!

 

rubi-zavody.jpg

 

 

 

14.3.2015 Krajská výstava psů Vyškov

Svou výstavní kariéru dnes zahájil jeden z našich benjamínků, Lexikon Krásný motýl. Lexík se předvedl ve třídě dorostu a od paní rozhodčí ing.Aleny Košťálové si odnesl pochvalu a hodnocení velmi nadějný 1. Z Lexíkova prvního úspěchu mám velkou radost a věřím, že k prvnímu vítězství přidá časem ještě řadu dalších. Moc gratuluji a děkuji majiteli Lexíka za skvělou prezentaci!!!

 

lexik-vystava.jpg

                             Lexikon Krásný motýl, 7 měsíců

 

 

18.2.2015 Kája má narozeniny

Dnes slaví své první narozeniny náš loňský jedináček Kájíček. Přejeme mu s celou smečkou vše nejlepší, hlavně hodně zdravíčka a posíláme mu do Vyškova velké narozeninové pohlazeníčko! Pořádně to dnes oslav, Kájo, moc nezlob starší papilloní "ségru" Denisku, buď pořád ten veselý, sladký lump jako si tě pamatuju já a užíj si další spoustu let!

 

str.jpg

                                             Kája Krásný motýl, 1 rok

 

 

 

17.2.2015 Mája má tři týdny

Letí to letí a Májenka roste jako z vody. Už má tři týdny, očička má otevřené, kouká na svět a jako správný jedináček přibírá bleskovou rychlostí. Konečně jsem jí vytvořila a doplnila fotogalerii, kde budu každý týden přidávat nové fotky.

 

str.jpg

                                        Mája Krásný motýl, 3 týdny

 

 

 

27.1.2015 Máme štěňátko

V úterý večer se Isarce narodila krásná, veliká a tlusťoučká psí holčička. Hrdým otcem je německý pejsek Laminero's Joker a já jsem nejšťastnější chovatel ve střední Evropě :) Malá Mája se má čile k světu, intenzivně pracuje na získávání přírůstků na váze a zbylý čas tráví spánkem v těch nejsladších štěněčích polohách. Vítej, Májo, ve velkém světě a prožíj na něm dlouhý a spokojený psí život! Více o Májence na stránce Štěňata M.

 

maja-str2.jpg

                                            Mája Krásný motýl, 1 den

 

 

 

24.1.2015 Dorotka má narozeniny

Dnes slaví moje malá Dorotka a spolu s ní i její tři sestřičky své šesté narozeniny. Demi, Dádě a Ditě posílám narozeninové pohlazeníčko do jejich domovů alespoň zprostředkovaně, Dorotku můžu pohladit po nejkrásnější psí hlavičce naštěstí sama a hojně toho využívám :) Přeju vám holky všechno nejlepší, hlavně hodně zdravíčka a vůbec všech psích radostí!

 

 

18.1.2015 Edík a Bárny

Dostala jsem nové fotečky dvou psích kluků z našeho chovu. Barnabáš Krásný motýl (6 let) a Eda Krásný motýl (5 let) si užívají svého psího života plnými doušky a při tom užívání jim to oběma parádně sluší :) Děkuji rodině Miovských a klukům posílám pohlazeníčko!

 

kluci-str.jpg

kluci2str.jpg

 

 

 

9.1.2015 Další vyšetření

Tak to vypadá, že zatím je moje skromné přání ohledně dobrých zpráv v letošním roce vyslyšeno :) Dnes byl vyšetřen na luxaci patelly další z našich odchovů, Eda Krásný motýl. Také Edík má nejlepší možný výsledek LP 0/0 (negativní)!!! Jsem tomu moc ráda, a protože za pár dní má Edánkovi přijet nevěsta, držím všechny palce, ať se krytí podaří a za dva měsíce příjdou na svět malí motýlci!

 

edikpsi2.jpg

                                             Eda Krásný motýl, 5 let

 

 

 

2.1.2015 První zpráva, dobrá zpráva

První dobrou zprávu letošního roku jsem dostala od majitelky našeho odchovu Cherubína Krásný motýl. Rubínek byl vyšetřen na luxaci patelly s výsledkem LP 0/0 (negativní)!!! Mám velkou radost a doufám, že všechny novinky tohoto roku budou stejně dobré :)

 

 

Novinky 2014

Novinky 2013

Novinky 2012

Novinky 2011

Novinky 2010