Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2010

 

 

25.12.2010 Edík a Enidka slaví narozeniny

Naše éčková štěňátka dnes oslavila nejen první svátek vánoční, ale také své první narozeniny. My jim oběma přejeme všechno nejlepší, hodně zdravíčka a ať si se svými páníčky užijí nejen celou řadu dalších vánočních a narozeninových oslav, ale i běžných každodenních radostí, lumpáren, procházek a dobrodružství.

 

 

aaa.jpg

 

 

31.10.2010 Klubová výstava Exotic klubu

Opět se můžu pochlubit úspěchem našeho odchovu. Felix Krásný motýl se zůčastnil klubové výstavy a ve třídě dorostu získal od polského rozhodčího, pana R. Firsteho, hodnocení velmi nadějný 1. Gratulujeme!

 

 12.10.2010 Návštěva v CHS Playful butterfly

S celou smečkou jsem se vydala na návštěvu do Frýdlantu nad Ostravicí, kde bydlí naši známí a jejich papillonci. Kromě fenečky Daisy, kterou si naše Fiduš zamilovala a všude ji chodila v patách, tvoří frýdlantskou smečku ještě pětitýdenní papilloní chlapeček Arny Playful butterfly. Arny je malý všetečka, akční lumpík a kouzelný andílek v jednom. Zatím je ještě volný, proto pokud hledáte parťáka na výstavy, agility nebo pro domácí lenošení neváhejte a kontaktujte jeho chovatelku. Je to také nevlastní brácha našich holek Dorotky a Fidorky, tak jsme udělali i pár společných foteček. Návštěva byla moc fajn a při sledování šesti hrajících si ušáků jsme se opravdu pobavili.

 

Obrazek

              Fidorka, Dorotka a Arny - krásu a talent na lumpárny máme v rodině

 

 3.10.2010 Krajská výstava psů Praha - Uhříněves

Už i malý Felixek, jeden z našich letošních benjamínků, zkouší první  výstavní krůčky. Zůčastnil se krajské výstavy v Praze a od paní rozhodčí Mgr. Boženy Ovesné dostal krásný posudek, hodnocení velmi nadějný 1 a pochvalu, jaký je fešák. Jsme na prcka moc hrdí a přejeme jeho páníčkům i jemu ještě řadu dalších výstavních úspěchů!

 

Obrazek

                                               Felix Krásný motýl 6 měsíců

 

 

30.9.2010 Slavíme!

Máme před sebou každoroční podzimní sérii oslav a narozeninových přáníček. Dnes slaví své páté narozeniny naše áčkové holky Arnika a Anita. Přestože věk napovídá, že jsou to vznešené dámy středního věku, Anita je pořád stejným umazleným a ukecaným štěňátkem, které mi kdysi chodilo stále v patách. 7.10. oslaví své druhé narozeniny náš odchov Cody, kterému posíláme blahopřání k dosažení psí dospělosti do jeho domova v Ostravě. A 9.10. zakončí oslavy Dáda, která přestože slaví již sedmé narozeniny, je stále v perfektní kondici a řádí stejně, jako její štěňátka i vnoučátka. Všem oslavencům přejeme vše nejlepší, hlavně hodně zdravíčka, dlouhých procházek a mazlení s páníčky!

 

Obrazek

                                                   

26.9.2010 Moravskoslezská národní výstava psů

V Brně jsme dnes s Dorotkou zakončily letošní výstavní sezónu a to velmi úspěšně. Dorotka se předvedla v mezitřídě a od paní rozhodčí Olgy Dolejšové si odnesla pěkný posudek a hodnocení výborná 1, CAC.

 

18.9.2010 Speciální výstava KCHMPP Mladá Boleslav

Vystavovat se byla opět naše Dorotka. Předvedla se pěkně a s radostí a od polské rozhodčí paní Doroty Zabek získala hodnocení výborná 1, CAC. O tom, že se paní rozhodčí Dorotka velmi líbila svědčí i krásný posudek: výborná stavba těla, krásná fenčí hlava, nůžkový skus, pevný hřbet, správně nasazený a nesený ocas, správné úhlení končetin, milý výraz, typově velmi krásná fena, elegantní pohyb

 

Obrazek

                                        Za foto děkuji slečně Martině Králíkové

 

 

16.9.2010 Pozdrav od Fany

Dostala jsem krásné fotečky naší Fanči ze Slovenska. Jde vidět, že se v nové rodině zabydlela, je tam moc spokojená a s kočičími kámoši si také ohromně rozumí. Jsem moc ráda, že i Fanynka se dostala do těch nejlepších rukou a moc děkuji rodině paní Strakové!

Obrazek

 

 

 

 

      výlety jsou super

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

      Kočka a motýlek

 

 

 

 

 

12.9.2010 Krajská výstava psů Dolní Benešov

Výstavní kariéru dnes velmi úspěšně zahájil náš odchovanec Eda Krásný motýl. Ve třídě dorostu získal hodnocení velmi nadějný 1. Posíláme gratulaci Edíkovi i jeho páníčkům a držíme palce, ať se Edánkovi daří i nadále!

 

11.9.2010 Den papillona

Na každoroční setkání papilonků a jejich páníčků jsem slyšela vždy jen samou chválu a tak jsem se rozhodla letos akci také navštívit. Vzhledem k tomu, že jsme se do Mutěnic vypravili vlakem, nebrala jsem celou smečku, ale vyrazili jsme v sestavě - já, Dorotka, Fidorka a naše podobně papilonům propadlé kamarádky s motýlčí slečnou Arlinkou. Ráno mě sice trochu vyděsil vytrvalý déšť, který tady na ostravsku padal a padal, ale nenechali jsme se odradit. Cesta vlakem se  kupodivu nejvíce líbila malé Fidorce, která byla středem pozornosti a ještě než jsem se usadila, začala kolovat po celém kupéčku, aby mohla všechny spolucestující pořáně přivítat. V Mutěnicích nás naštěstí přivítalo sucho a příjemné teploty a po chvíli pochodu od nádraží i štěkot a míhající se bílé chlupaté šmouhy za plotem kynologického areálu. Hned u vstupu do areálu se od nás Fidorka odpojila a téměř celé tři hodiny jsem o ní skoro nevěděla, chvilku si hrála s pejsky, pak se byla pomazlit u ostatních návštěvníků, když se někde rozdávaly pamlsky, tak si stoupla do fronty a hlavně nesměla chybět u žádného focení. Naopak závislačka Dorotka se ode mě nehla ani na krok a jediný pejsek se kterým řádila byl náš odchovanec Cody, ten se jí opravdu líbil. Celá akce byla moc fajn a myslím, že i pejskové byli se setkáním s motýlčími kamarády nadšení.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                Za foto ze dne papillona děkuji paní Radce Hudečkové

 

29.8.2010 Mezinárodní výstava psů Interdog Bohemia

S Dorotkou jsme se zajely vystavit do Mladé Boleslavi. Vzhledem k tomu, že díky tropickým vedrům letošního léta Dorotka posledních pár týdnů pořádně líná a v současné době je z ní totální plešounek, neměla jsem nijak přehnané výstavní ambice. Od paní rozhodčí Zdenky Jílkové si Dorotka odnesla pěkný posudek a hodnocení výborná 4. Vzhledem k silné konkurenci a stavu Dorisčiny srsti jsem s výsledkem velmi spokojená. V posudku paní rozhodčí vyzdvihla kromě stavby těla hlavně velmi pěknou hlavičku s miloučkým výrazem. Dorotka se krásně předvedla, na stole pózovala jako ostřílená modelka a s "bramborovou" medailí jsme obě spokojené.

 

27.8.2010 Fanynka jde do světa

Nové páníčky si našla už i naše Fanča. Bude žít v rodině paní Strakové v Bratislavě, s paničkou si vyzkouší výstavy, s malým páníčkem možná zkusí agility a ve chvilkách volna bude prohánět smečku kočičích spolubydlících, podnikat výlety a užívat si lumpárny. Přeji ti Fanynko dlouhý spokojený život a ne ať na nás na Slovensku zapomeneš!

 

Obrazek

 

 

 

15.8.2010 Krajská výstava psů Ostrava

Výstavy se zůčastnil náš odchov Bonifác Krásný motýl a od paní rozhodčí Košťálové získal hodnocení výborný 1, vítěz třídy, krajský vítěz! Posíláme velkou gratulaci ke krásnému výsledku Bonifáckovi i jeho páníčkům!

 

Obrazek

 

 

8.8.2010 Lepší než La Scala

Srdečně zvu všechny návštěvníky našich stránek ke shlédnutí krátkého uměleckého vystoupení naší domácí pěvkyně Anity. Hudební doprovod v podobě uširvoucího štěkotu zajišťuje Dáda v obtížnějších pasážích podpořena Fanynkou. Přestože Anita pořádá svá vystoupení pouze pro úzký okruh příbuzných a přátel, mnozí z nich tvrdí, že i takoví mistři svého oboru jako např. Pavarotti či Karel Gott, by se od ní mohli lecos přiučit. Přeji příjemný poslech!

 

 

 

6.8.2010 Hlásí se i Demi 

Dnes nám přišly novinky ze života dalšího z našich štěňátek, Demi Krásný motýl. Demička už je velká psí slečna a podoba se ségrou Dorotkou je opravdu nepřehlédnutelná. Velkou radost mi také udělalo, že i Demi již byla vyšetřena na luxaci patelly s výsledkem 0/0 (negativní)!

 

Obrazek

 

3.8.2010 Pozdrav od Fantazie

"Naše" malá Tazinka na nás ani u nových páníčků nezapomíná. Dostáváme pravidelně spoustu krásných fotek, na kterých jde vidět, že prcek roste do krásy a užívá si každý den svého štěněčího života. Jejím majitelům patří naše velké DÍKY za lásku a péči, kterou jí věnují!

Obrazek

 

 

Fantazie krásný motýl, 4 měsíce

Pohled roztomilé panenky Tazince zůstává

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

      Zakusování "velkého bráchy"

 

 

 

 

 

 

 

 

18.7.2010 Národní výstava psů Mladá Boleslav

S Dorotkou jsme si udělaly veliký výlet až do Mladé Boleslavi, kde jsme se zůčastnily národní výstavy psů. Dorotka se předvedla v mezitřídě a od paní rozhodčí Olgy Dolejšové získala krásný posudek a hodnocení výborná 1, CAC. Tímto máme splněny podmínky pro udělení titulu český junioršampion!

 

Obrazek

 

20.6.2010 Mezinárodní výstava psů Intercanis Brno

Tak jsme se s Dorotkou zase jednou vypravily na výstavu, tentokrát do Brna. Dorotka nastoupila v mezitřídě a od pana rozhodčího Josefa Němce získala hodnocení výborná 1, kvůli špatně nesenému ocasu bohužel bez titulu. Dorotka se zase jednou rozhodla předvedení zcela bojkotovat a místo toho, aby měla ocásek radostně nahozený na zádech, ho táhla znechuceně za sebou. Co se dá dělat, na duchu neklesáme a do příště se pokusíme předvedení vypilovat.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

                    

                           Za fotky z výstavy děkuji panu Martinu Dvořákovi

 

11.6.2010 A odchází i Felix

Dnes se vydal od světa i náš jediný štěněcí chlapeček Felix. Bude bydlet v Praze v rodině Ustohalových a vykonávat důležitou funkci rodinného miláčka. Měj se Felixku krásně a až budeš větší, tak se snad potkáme na některé z výstav. Zatím ahój!

 

Obrazek

 

 30.5.2010 Fantazie odjíždí

Naše štěňátka oslavila 8 týdnů života a první z nich vyrazilo do nového domova. Malá Fantazie bude žít se svou paničkou Veronikou Morávkovou v Praze. Přeji ti Tazinko spokojený psí život! 

 

Obrazek

 

27.5.2010 Béčkaři slaví

Naše béčková štěňátka - Bonifác, Batul a Barnabáš dnes slaví své druhé narozeniny. Všechno nejlepší kluci a pořádně to dneska oslavte! Posíláme přání všeho nejlepšího a vašim páníčkům velké poděkování za péči a lásku, kterou vám věnují!

 

29.4.2010 Vyšetření na LP

Dnes jsme navštívili ordinaci MVDr.Rašky - specialisty na veterinární ortopedii, kde byla naše Dorotka vyšetřena na luxaci patelly. Výsledek je vynikající - Dorotka Krásný motýl je LP 0/0 (negativní).

 

 28.4.2010 Pozdrav od Bárnyho a Edíka

Dostali jsme nové fotky "našich" kluků Barnabáše a Edy Krásný motýl. Z Edíka je parádní čtyřměsíční papiloní fešáček a jde vidět jak si s Bárnym to jaro užívají. Posíláme pozdravy do Bohumína a děkujeme za fotečky!

Obrazek

 

 

 

Bárny a Edík

 

 

 

Obrazek

 

 

Barnabáš Krásný motýl

 

 

 

Obrazek

 

 

 

Eda Krásný motýl

   4 měsíce

 

 

 

 

 

 

11.4.2010 Národní výstava psů všech plemen Ostrava

Dnešní pošmournou upršenou neděli jsme strávily s Dorotkou na ostravském výstavišti. Dorotka se předvedla ve třídě mladých a od pana rozhodčího Andráše Polgára získala hodnocení výborná 1, CAJC, Nejlepší mladý jedinec! Úspěch slavil také náš odchov Bonifác Krásný motýl, který si odnesl z výstavního kruhu hodnocení výborný 2, res.CAC. Mám velkou radost, že se pejskové z mého chovu i v současné silné konkurenci dokáží na výstavách prosadit. Potkali jseme opět plno známých a tak nám čekání na předvedení rychle utíkalo. Po dlouhé době jsme potkali také majitelku CHS Iremir, paní Martinu Janíkovou, s jejím Banditou (ICh.MultiCh.Antoni Banderas Iremir), otcem našich prvních štěňátek a dědečkem našich odchovů B,D a F. Bandita je i v jedenácti letech krásný pejsek plný elánu.

 

Obrazek

                                      ICh.MultiCh.Antoni Banderas Iremir

 

 

4.4.2010 Enidka odchází

Dnes odjelo do svého nového domova i naše sluníčko Enidka. Bude bydlet v Brně u rodiny Ingrových a zastávat důležitou funkci mazlíčka. Kamarádem a parťákem pro všechny lumpárny jí bude pětiletý Šimůnek, se kterým si Enidka moc rozumí. Měj se v nové rodině krásně Enidko!

 

Obrazek

                                        Enidka s novou paničkou a Šimůnkem

 

3.4.2010 Máme štěňátka

Dnes brzy ráno se Anitce narodila čtyři krásná štěňátka, tři fenečky a jeden pejsek. Holčičky dostaly jména Fidorka, Fany a Fantazie a pejsek je Felix. Všichni jsou nádherní, zdraví, zatím střídavě baští a spinkají a pěkně přibírají na váze. Hrdým otcem je mnohonásobný šampion Bastien Hroznový květ.

 

Obrazek

 

 

 20.3.2010 Krajská výstava psů všech plemen Vyškov

Své první výstavy se dnes zůčastnila naše odchovankyně Dita Krásný motýl. Dituška se pěkně předvedla a od paní rozhodčí Jílkové získala krásný posudek: "hlava s typickým uchem, okem, perfektní skus, výborné tělo, dobře úhledné končetiny, rovný hřbet, dobře nasazený i nesený ocas, srst po vylínání" a hodnocení výborná 1 a Vítěz třídy. Rodině Vozákových, majitelům Ditušky, gratulujeme a přejeme hodně dalších úspěchů!

 

Obrazek

                                 Dita Krásný motýl (majitelka R.Vozáková)

 

25.2.2010 Edík odjíždí

Dnes se vydalo do světa první z našich štěňátek, malý Eda. Bude bydlet se svými novými páníčky a "bráchou" Barnabáškem v Bohumíně. Přejeme rodině Miovských, aby jim oba kluci dělali samou radost!

 

Obrazek

                           Edík a Barnabáš Krásný motýl s paničkou Petrou

 

12.2.2010 Video štěňátek 

Vzhledem k tomu, že nafotit naše prcky je už téměř nemožné, pokusila jsem se o vytvoření videa. Jedno si můžete prohlédnout zde, další v sekci "Na prodej".

 

 

6. a 7.2.2010 Mezinárodní výstava psů DUO - CACIB Brno

Tento víkend byl zasvědcen výstavám. Dorotka se po oba dny předvedla ve třídě mladých. V obrovské konkurenci z dalekého Ruska sice nedosáhla na nejvyšší hodnocení, přesto se krásně předvedla, získala pěkné posudky a po oba dny i shodné hodnocení - Výborná 4. Výstavní víkend jsme si obě užily, já jsem probrala všechny důležité psí záležitosti s dalšími majiteli papillonků a Dorotka se opět setkala se svojí výstavní kámoškou Arlinkou (Bellissima Arlin Cembra). Už teď se těšíme na další výstavu!

 

Obrazek

                Dorotka a Arlinka jako modelky (za foto děkuji Vlaďce Surzynové)

 

 24.1.2010 Vrh D má 1 rok

Naše Dorotka a její sestřičky Dášenka, Demi a Dita dnes slaví své první narozeniny. Všechno nejlepší holky!

 

Obrazek

                                               Dorotka Krásný motýl 1 rok

 

 10.1.2010 Hanácká národní výstava psů Olomouc

Výstavy jsem se zůčastnila s naší Dorotkou, která se poprvé předvedla ve třídě mladých. Mladé fenky byly nejsilněji zastoupenou třídou (6 feneček), přesto se Dorotka i v této konkurenci dokázala prosadit a to rovnou obrovským úspěchem. Hodnocení Výborná 1, CAJC, Nejlepší mladý jedinec mi udělalo velkou radost! Pan rozhodčí Ing. Leoš Jančík nešetřil chválou ani ve výstavním posudku: velmi hezká fenka, správná hlava, nůžkový skus, standartní ucho i oko, výborná stavba těla, cením si hrudníku, velmi pěkné úhlení i pohyb, hezky se předvedla, srst v línání. Jsi prostě moje malá hvězda, Dorotko! 

Potkali jsme se také opět s naším odchovancem Bonifácem Krásný motýl, který ovšem bohužel pana rozhodčího příliš neoslovil a odnesl si hodnocení velmi dobrý 4. Pro mě a své páníčky byl Bonifácek stejně nejhezčí papilloní kluk v Olomouci. A to je přece hlavní, viď Bony?

 

Obrazek

Tak co, jaká jsem?

 

Novinky roku 2009 zde

 

aaa.jpg