Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky


 

 

 

25.12.2016 Všechno nejlepší vánočňátka

Dnes slaví narozeniny naše "vánoční" dárečky z vrhů "E" a "I". Edíkovi, Enidce i Isabelce přeji hlavně hodně zdravíčka a další skvělý rok v jejich skvělých rodinách!

 

edik-7-let.jpg

Eda Krásný motýl (7 let) je prostě dáreček :)

 

belicka.jpg

Isabela Krásný motýl (5 let) s kámoškou Daisy

jsou rozhodně ty nejlepší vánoční ozdoby

 

 

 

24.12.2016 Šťastné, veselé a ušaté Vánoce

Všem návštěvníkům našich stránech bych chtěla popřát příjemné prožití vánočních svátků v kruhu dvounohé i čtyřnohé rodiny a do nového roku 2017 jen to nejlepší!

 

pf-str.jpg

 

 

 

 

7.12.2016 Výsledky

Dnes jsem dostala skvělou zprávu od majitelky mého odchovu, pejska Jonatána Krásný motýl. Jonatánek byl vyšetřen na PapPRA1 se skvělým výsledkem N/N!!! Moc gratuluji, jsem moc ráda, že další z Krásných motýlků je krásný i zdravý!

 

 

 

15.11.2016 Nina slaví

Dnes je tomu rok, co se v naší chovatelské stanici narodila jedna jediná a zcela jedinečná psí holčička Nina. Posílám jí přáníčko všeho nejlepšího, pořádně to dnes oslav Ninoušku!

 

nina4.jpg

 

 

 

12.11.2016 Vnoučátka :)

Dnes se v chovatelské stanici Andělský motýl narodila tři krásná štěňátka, jejichž hrdým otcem je Jonatán Krásný motýl. Spolu s Dorotkou (Jonyho matkou) bychom v roli pyšných babiček chtěli maličkým popřát do života jen to nejlepší, pevné zdraví a samé psí radosti! Pokochat se malými ušáčky můžete na stránkách jejich chovatelky, paní Lenky Milichovské, zde.

 

apolo.jpg

Jeden za všechny - Apolo Andělský motýl

 

 

 

6.11.2016 Lord of the Winter I.

Série agility závodů Lord of the Winter se účastní Cherubín a Mája Krásný motýl. Šikovná Májinka si v jeho první části vyběhala druhé a třetí místo ve zkoušce! Gratuluji!!!

 

 

 

 

 

24.10.2016 Výchova malého kynologa

Můj synovec Honzík a moje malá lotranda Olinka si padli do oka :)

 

str1.jpg

 

str2.jpg

 

str3.jpg

 

 

 

23.10.2016 Podzim

Alespoň občas se objeví i pěkný podzimní den s modrou oblohou a barevným listím. Toho je třeba využít! Pár fotek z podzimní procházky najdete zde.

 

str.jpg

Dorotka Krásný motýl, 7 let

 

 

9.10.2016 Malí podzimní oslavenci

Přelom září a října je milé vzpomínkové období. Už je tomu 11 let, co přišel na svět první vrh Krásných motýlků. Je to pořád jako včera a já jsem moc ráda, že naší prvorozené, Arnice Krásný motýl, můžu popřát k narozeninám, které oslavila 30.9., jen to nejlepší, hodně zdravíčka a spoustu radosti s její rodinou.

7.10. slavil náš malý ušatý jedináček Cody své osmé narozeniny. Oficiálně tímto vstupuje do věku psích seniorů, ale věřím, že si to vůbec nepřipouští :) Všechno NEJ Codíčku!

9.10. je čas na pořádnou párty. Své 13. narozeniny dnes slaví můj první papillonek, moje Aninka (Dáda Krásná fanfára). Jsem moc ráda, že i tyto narozeniny slaví ve zdraví a plná elánu a doufám, že před sebou máme ještě pořádný kus cesty. Díky za těch 13 společných let Aninko, přeji ti všechno nejlepší a hodně zdravíčka!

 

str2.jpg

Aninka

 

 

1. - 2.10. Otevřené mistrovství Slovenska papillonů

Mája a Cherubín Krásný motýl samozřejmě nemohli chybět! A oběma to běhalo skvěle! Pro Máju to byly teprve druhé oficiální závody, sbírala zkušenosti a samozřejmě tak, jak je to u ní zvykem, řádila a běhala na 130% a užívala si každou minutu. Z této akce si také odnesla svou první zkoušku na výborně! Rubínek o víkendu nebyl příliš ve své kůži, ale přesto se mu podařilo pár pěkných parkurů. Oba byli skvělí na video se nemůžu vynadívat! Gratulace veliká!!!

 

 

 

 

 

25.9.2016 Burčák Cup

Na agility závodech Burčák Cup měli svoji velkou premiéru Mája i Cherubín Krásný motýl. Pro Máju to byl první start na oficiálních závodech. Májenka si z akce odnesla přezdívku "Terminátor", nebo-li Máju prostě nic nezastaví :) Rubínek poprvé startoval v kategorii SA3 a hned napoprvé se mu povedla krásná zkouška čistě a první vítězství v SA3. Je to kluk superšikovný, úžasný a dokonalý! Gratuluji Leni, Rubi a Majdo!

 

 

 

11.9.2016 Tunel Cup

Lenka s Májou a Rubim zase jednou strávili víkend tunelováním :) Zůčastnili se neoficiálních agility závodů Tunel Cup. Mája běžela opět v kategorii začátečníků, první běh se sice občas netrefila do spávného tunelu, ale přesto zvládla doběhnout do cíle s nejlepším časem. Druhý běh už se jí pěkně vydařil a celkově se umístila na krásném druhém místě. Rubi se při svém prvním běhu nechal inspirovat mladší "ségrou" a běhal "tunel, netunel", u druhého běhu si vzpoměl, že je vlasně profík a šlo mu to parádně :) Gratuluji!!!!

 

tunel.jpg

Mája Krásný motýl je bronzová!

 

 

 

5.9.2016 Oli a Beli nezastavíš :)

Olinka a Odra (Bela) už mají 4 měsíce a zatím tráví svůj život neustále v letu. Prostě motýlky nezapřou :) Jejich letecké kreace najdete zde.

 

str2.jpg

 

 

 

16.8.2016 Návštěva

Dnes dopoledne jsme měli moc milou návštěvu. Na cestě domů se u nás stavili Adámkovi s jejich smečkou, tvořenou jorkšírkem Maxem a papillonky Cherubínem a Májou Krásný motýl. Celá rodina si teď užívala agility tábor na Šumavě, kde si Rubi a Majda s paničkou Lenkou zdokonalovali své agiliťácké dovednosti. Děkuji za návštěvu, strašně ráda jsem vás všechny zase viděla! Společnou fotku jsem tentokrát zapoměla udělat, ale naštěstí to zachránila Lenka a poslala mi parádní fotky Máji létající přes překážky na táboře. A je na tu moji malou včelku vážně krásný pohled :) Fotky zde.

 

11.jpg

Tady alespoň jedna létající (včelka) Mája Krásný motýl :)

 

 

 

14.8.2016 Krásní motýli

Za poslední týdny jsem dostala spoustu krásných fotek mých odchovů. Všem majitelům Krásných motýlků moc děkuji, že na mě myslí a pravidelně posílají informace i fotky a samozřejmě největší poděkování vám všem je za skvělou péči, kterou u vás "moje štěňátka" mají, DĚKUJI!

 

 

zz2.jpg

Otakárek Krásný motýl s paničkou v práci, kde poctivě dohlíží na dodržování pracovní morálky :)

 

zz1.jpg

Grand Krásný motýl se nedávno stal "velkým bráchou" malé princezny

 

zz3.jpg

Barnabáš Krásný motýl se fotí vážně nerad, ale kvůli mě to skousne :)

 

zz6.jpg

Lexikon Krásný motýl mi s páníčkem často píše a dohlíží na gramatiku :)

 

zz7.jpg

Lentilka Krásný motýl si užívá procházek, her, norování a den zakončí relaxací u vody :)

 

zz5.jpg

Nina Krásný motýl a míček - její životní láska :)

 

kaja.jpg

Kája Krásný motýl a jeho nádherný, typicky papilloní pohled až do duše

 

 

 

 

6.8.2016 Ahoj, Nino!

Dnes odešla fenečka, Nina Krásný motýl, ke své nové rodině do Českých Budějovic. Byla to láska na první pohled a Nina už při první návštěvě věděla, že tohle jsou ti nejlepší páníčci :) Rodině Beránkových a mé chlupaté holčičce Nině přeji spoustu let plných akce, házení míčků, lítání vzduchem, výletů a samozřejmě také nějaké to lenošení na gauči. Mějte se všichni společně jen a jen krásně!

 

ninastr.jpg

Nina Krásný motýl, 8 měsíců

 

 

 

31.7.2016 Máme další oslavence

Druhé narozeniny dnes slaví naši černo-bílí strakáčci, pejsek Lexikon a fenečka Lentilka. Oběma malým oslavencům posílám do jejich domovů velkou gratulaci a protože vím, že jim jejich páníčkové dopřávají všechno, co ke spokojenému životu potřebují, nezbývá mi než jim popřát ještě k tomu ke všemu hodně zdravíčka. Všechno nejlepší, Lenti a Lexíku!

 

zzzzz.jpg

Krásná Lentilka Krásný motýl :)

 

dsc04253.jpg

Malý velký fešák - Lexikon Krásný motýl

 

 

23.7.2016 Vinohradnický agility tunelár

Mája Krásný motýl zahájila svou závodní kariéru velkého agiliťáka účastí na závodech Vinohradnický agility tunelár, kde běhala tunýlky v kategorii začátečníků. Oporou jí byl "velký brácha" Cherubín Krásný motýl, který si jako profík zaběhl závod v kategorii pokročilých. A jak to dopadlo? Oba ušáci běhali fantasticky a oba si ve své kategorii odnesli zlatou medaili a obsadili první místo! Gratuluji, Rubi, Majda a jejich panička Lenka jsou prostě nejlepší!

 

zavody-majda.jpg

1.místo v kategorii začátečníků - Mája KM

 

zavody-rubi.jpg

1.místo v kategorii pokročilých - Cherubín KM

 

 

 

 

 

 

5.7.2016 U nás máme veselo...

... a to prakticky nepřetržitě :) Odra a Olinka mají dnes 10 týdnů a jsou to ty nejrozkošnější malé lotrandy pod sluncem :)

 

str1.jpg

str2.jpg

str3.jpg

 

 

 

2.7.2016 Klubová výstava Klubu malého kontinentálního španěla

Této klubové výstavy se zůčastnil pejsek Lexikon Krásný motýl. Lexík se pěkně předvedl a od paní rozhodčí Olgy Dolejší získal hodnocení výborný 2, res.CAC. Gratuluji, je to krásný úspěch!

 

lexik-rescac.jpg

 

 

 

1.7.2016 "J" štěňátka mají co slavit

Pejskové Jonáš a Jonatán a fenečka Johanka Krásný motýl dnes slaví své čtvrté narozeniny. Přeji jim všechno nejlepší, hodně zdravíčka a protože všichni tři jsou správní motýlí neposedové, tak také spoustu elánu i do dalších let!

 

 

 

24.6.2016 Otakárek odjíždí

Dnes odjel náš malý Otakárek ke své nové rodině do Opavy. Otík si našel ty nejlepší páníčky, jaké jsem si pro něj mohla přát a věřím, že ho čeká dlouhý a spokojený život. Jeho rodině přeji, aby jim ušáček dělal samou radost a užili si spoustu společných let plných motýlího poletování. Měj se krásně, Otakárku!

 

1.jpg

Otakárek Krásný motýl a jeho rodina

 

Původně dnes ke své nové rodině měla odejít i fenečka Olinka. Bohužel po šokující reakci jejich budoucích majitelů na kupní smlouvu, kterou si každé štěňátko do nového domova samozřejmě odnáší, jsem byla nucena odstoupit od dohody a okamžitě jsem se rozhodla, že do těchto rukou svou malou princeznu rozhodně nesvěřím. Je to poprvé za deset let chovu, kdy jsem zažila něco takového a doufám, že to bylo také naposled. Každý z mých odchovů je pro mě příliš důležitý na to, abych riskovala, že se dostane do rukou překupníkům či majitelům nějaké množírny :( Ve světle těchto událostí jsem ztratila chuť hledat pro Olinku novou rodinu a rozhodla jsem se, že spolu se ségrou Odrou, která byla plánovaným přírůstkem do naší smečky, zůstane doma.

 

str4.jpg

Olinka Krásný motýl

 

 

 

19.6.2016 Intercanis Brno

Mezinárodní výstavy psů Intercanis v Brně se zůčastnil, po dlouhé pauze způsobené úrazem, náš odchov, pejsek Lexikon Krásný motýl. Lexík se předvedl poprvé v mezitřídě a pan rozhodčí Iuza Beradze mu zadal velmi pěkný posudek s hodnocením výborný 2, res.CAC. Velká gratulace pro Lexíka a jeho majitele! Mám radost, že jste zase zpátky na výstavních molech a držím palce, ať se vám na nich daří!

 

intercanis-lexik.jpg

 Lexikon Krásný motýl, 22 měsíců                    

 

 

 

18.6.2016 Štěňátka

Štěňátka z vrhu "O" mají už téměř osm týdnů. Vyrostli z nich krásní, zdraví a také pořádně draví papillonci, kteří se už brzy rozutečou ke svým novým rodinám.

Nejstarší fenečka Odra roste v krásnou papilloní slečnu. Povahově je to naše sluníčko, s ocáskem pořád uvrtěným, malý mamánek a nohavicový přívěsek (což je označení pro štěňátko, které se vozí po bytě zakousnuté do nohavice kalhot, tepláků, či pyžama - co by za takový zákus dali majitelé pitbulů).

odra-str.jpg

 

Otakárek, náš jediný psí chlapeček, je princ s kouzelným pohledem a velkým srdíčkem. Je to největší průzkumník, nebojsa a organizátor. Nesmí chybět u žádné rošťárny a po Isarce zdědil vůli o síle železobetonu :)

otik-str.jpg

 

Nejmladší Olinka je moje srdeční záležitost. Sladká princezna, které, když se podíváte do jejích čokoládových oček, úplně zapomenete, že jste ji v posledních 8 minutách sundali 17x z kabelu od internetu, 2x vytáhli z misky s vodou, 5x jí zakázali hloubit díru ve zdi a vysvětlili jí, že lino opravdu nepotřebuje systém větracích šachet, které se do něj jala hloubit. Pěkný rarášek, neposeda a velká osobnost.

oli-str.jpg

 

A tady ještě naši malí v akci:

 

 

 

 

 

 

7.6.2016 Kideček a Isi

V červnu jsme měli hned dvě narozeninové párty také u nás doma. 7.6. oslavil své páté narozeniny můj nejmilejší Kideček a o týden později 14.6. slavila Isarka své čtvrté narozeniny. Všechno nejlepší ušáčci moji!

 

kid.jpg

Kideček, 5 let

 

 

27.5.2016 Slaví naši "B" kluci

Dnes oslavili pejskové z našeho druhého vrhu své osmé narozeniny. Bonifáckovi, Batulkovi a Barnabáškovi přeji všechno nejlepší a hodně zdravíčka.

 

 

25.5.2016 Naši nejmenší rostou

U nás doma se denně odehraje tolik nových věcí, že už je vůbec nestíhám zapisovat i na stránky. Odrinka, Otakárek a Olinka rostou jako z vody, každý den jsou o kousek větší, šikovnější, z očí jim pomalu začínají koukat všichni čerti a já jen okouzleně sleduji, jak mi před očima z malých žížalek vyrůstají dokonalé psí osobnosti. Užívám si to a je to moc fajn.

 

str1.jpg

Otakárek, Odra a Olinka - náš trojlístek

str2.jpg

Otakárek je prostě tuleň tulící :)

str3.jpg

Isarka s Olinkou

uvod.jpg

Odrinka a Otakárek: "A jde se spát"

 

 

 

20.5.2016 Mája už letíííí

Mája Krásný motýl je chodící důkaz toho, že s papillonem nic není nemožné. Když vás to oba baví, když jste tým naladěný na stejnou vlnu, tak jde všechno a může se z toho vyklubat super zábava. A tak Mája s majitelkou Lenkou propadly vedle agility také kouzlu canicrossu a úžasně si to užívají. Majda je prostě "srdcař" a do všeho jde spolu s Lenkou na 150%.

 

majda-a-caniscross.jpg

Létající včelka Mája :)

 

 

 

19.5.2016 Všechno nejlepší, Hugi a Hermelínku!

Dnes slaví své páté narozeniny pejskové z vrhu "H". Hugo i Hermelín si užívají života plnými doušky, tak mi nezbývá než popřát, aby jim i v dalším roce jejich života sloužilo pevné zdraví a nic je nebrzdilo v rozletu :) Všechno nejlepší kluci, pořádně ten velký den ve svých rodinách oslavte!

 

hugo-web.jpg

Hugo Krásný motýl, 5 let

 

 

 

26.4.2016 Oh Happy Day

Nevím, jestli "Happy" není slabé slovo :) V úterý dopoledne jsme přivítali na světě vrh "O" Krásný motýl. Porod byl vyloženě bleskový a štěňátka jsou krásná, zdravá, plná síly a elánu. Máme dvě sladké bílo-sobolí fenečky a jednoho úžasného černo-bílého pejska. Hrdými rodiči jsou Isaria de Pompadour a C.I.B. Benjamin Z Krve Orthosovy. Věřím, že snad naši malí budou mít osobní kouzlo a eleganci svého naprosto dokonalého tatínka a aspoň špetku nikdy neutuchajícího temperamentu a věčně dobré nálady své maminky. Vítejte moji malí, tolik jsem se na vás těšila!

 

33.jpg

Olinka, Otakárek a Odra Krásný motýl

 

 

 

17.4.2016 Agility seminář

Lenka Adámková a její papillonci Cherubín a Mája Krásný motýl se zůčastnili semináře vedeného Olgou Edrovou. Rubi jako profík si pořádně zatrénoval a pro Majdu to byla skvělá příležitost naučit se spoustu nového. Jak říká Lenka: "Pre  Majku to bol jej prvý seminár a bola som z nej veľmi nadšená. Bol to iba jej šiesty tréning a mala dlhú pauzu ale makala ako nikto. Prvýkrát sme robili francúzsku otočku, out, vysielačky, spoznali sme nové prekážky a užili si nedeľu podľa nášho gusta." A myslím, že i na videu jde vidět Majinčin nadšený rozesmátý ksichtík. Děkuji za super video a přeju jen více takových nedělí!

 

 

 

 

16.4.2016 Bonitace KCHMPP

Bonitace pořádané klubem KCHMPP pořádané v Dětřichově se zůčastnil pejsek Lexikon Krásný motýl a byl úspěšně uchovněn. Lexík se bonitační komisi líbil, odnesl si velmi pěkný bonitační kód a protože je to navíc ještě sympaťák každým coulem, věřím, že si nějakou psí nevěstu určitě najde! Gratuluji a držím palce!

 

bonitace-lexik.jpg

Lexikon Krásný motýl - nový chovný pes

 

 

1.4.2016 Štěňátka "F" a "G" slaví

Štěňátka z vrhu "G" oslavila 26.3. své páté narozeniny a "Krásní motýlci" z vrhu "F" oslaví své šesté narozeniny 5.4. Všem malým oslavencům přeji jen to nejlepší, hodně zdravíčka a spoustu dalších báječných let v jejich rodinách!

 

 

28.3.2016 Nina pózuje

Nina Krásný motýl má už 4,5 měsíce, tak byl čas vyrobit nové fotky. Po půl hodině zběsilého běhání, skákání, dělání stojek a přemetů se povedlo vyrobit i něco jiného než bílou šmouhu. Výsledky snažení jako vždy v její fotogalerii a malá ochutnávka zde.

 

 

str1.jpg

str2.jpg

str3.jpg

 

 

 

28.2.2016 A Nina pořád roste...

U nás doma se neděje vlastně vůbec nic. Užíváme si klidu a pohody a jediné vzrušení do života nám přináší malá Nina, která roste, zlobí, kouše, běhá, trhá, skáče, pracuje na zahradě, budí nás v nekřesťanskou hodinu přistáním štěněcího tělíčka na hlavě spáče a pak na 20 minut sama usne a všechny rošťárny jsou zapomenuty a já si říkám, jaký je ta naše holčička hodňoučký andílek :)

 

000.jpg

Nina Krásný motýl, 3 měsíce

 

 

 

23.2.2016 Top agility papillon 2014 na Slovensku

Top agility papillon pro rok 2014 se stal pejsek Cherubín Krásný motýl majitelky Lenky Adámkové. To už sice nějakou dobu víme, ale až teď si Rubi převzal také oficiální diplom a pohár a tak není špatné si tenhle úžasný úspěch připomenout. Gratuluji Leni a Rubi, jste prostě nejlepší!!!

 

top-rubi-str.jpg

Cherubín Krásný motýl - Top agility papillon 2014

 

 

 

20.2.2016 Mája trénuje

Mája Krásný motýl nezahálí a poctivě se připravuje na kariéru velkého agiliťáka. Její panička Lenka mi poslala video z druhého tréninku na agility překážkách a myslím, že jim to běhá opravdu parádně. Mám takové tušení, že o Majdě a Lence ještě hoooodně uslyšíme :)

 

 

 

 

 

18.2.2016 Všechno nejlepší, Kájo!

Dnes slaví své druhé narozeniny náš odchov Kája Krásný motýl. Posílám mu k jeho rodině přání všeho nejlepšího a velké narozeninové podrbání!

 

kaja-2-roky.jpg

 

 

 

27.1.2016 Holky slaví

Tak jak jiné měsíce jsou u nás čistě pánské, leden se stal pro naši chovatelskou stanici dámským měsícem, kdy se u nás rodí jen psí holky. 24.1. oslavily své sedmé narozeniny holčičky z vrhu "D", Dáda, Dorotka, Demi a Dita a 27.1. slaví své první narozeniny naše jedináčková princezna Mája z vrhu "M". Přeji vám všem, štěňátka moje, jen to nejlepší a hlavně hodně zdravíčka!

 

 

 

10.1.2016 Enid Krásný motýl

Enidka v prosinci oslavila své 6.narozeniny a já jsem moc ráda, že na nás se svými páníčky myslí a posílá fotky. Je z ní opravdu krásný a moc spokojený motýlek. Děkuji za to její rodině!

 

enid-6le-strt.jpg

 

 

 

 

3.1.2016 Nina roste

Náš malý jedináček roste do krásy. Niny je všude plno, lítá jako motorová myška, zakusuje se do všeho a všech jako mrňavý gladiátor a klidně sama přepere i (plyšového) slona! Prostě máme doma veselo :) Nové fotky stále přibývají v její fotogalerii.

 

str2.jpg

Nina Krásný motýl, 7 týdnů

 

 

 

2.1.2016 Mája zahajuje!

Mája Krásný motýl zahajuje nejen letošní stránku našich novinek, ale také také svoji sportovní kariéru. Ve své nové rodině bydlí teprve tři týdny a nejen, že se doma rozkoukala přímo bleskově, ale dokonce už se začíná zdárně připravovat na agility. Leni, Majdo, držím palce, ať vám to spolu jde!

 

 

 

 

 

Novinky 2015

Novinky 2014

Novinky 2013

Novinky 2012

Novinky 2011