Jdi na obsah Jdi na menu
 


Churchillova podzimní míle

20. 10. 2010

15.-17.října 2010 proběhl letos již 6tý ročník závodu klubů vojenské historie z celé ČR Churchillova podzimní míle pořádaná KVH České Budějovice. Letošní ročník byl zasazen do oblasti Novohradských hor, stejně jako první ročníky a zúčastnilo se ho deset týmů. Tábor pro závodící byl zřízen v Černém Údolí blízko bývalé roty Pohraniční stráže. Během sobotního pochodu který byl stížen odebráním veškerého proviantu již na startu, kde mimo jiné proběhla také kontrola všech nedobových věcí u závodících, za které byly připisovány trestné minuty, měli závodníci možnost shlédnout krásy Novohradských hor - Kraví horu, Myslivnu, Zlatou Ktiš a další. Na trase bylo několik stanovišť, na kterých si všichni vyzkoušeli například orientaci podle azimutů, airsoft, odpalování zavalených štol s jídlem, práci s polním telefonem, překonávání přírodních překážek...

Nedělní dopoledne si všichni vyzkoušeli v Černém údolí dochovanou "opičí dráhu" u bývalé roty PS. Po střelbě na terč byly vyhlášeny výsledky, naše družstvo obhájilo loňské sedmé umístění.

Letošním ročníkem byla založena tradice putovního poháru Churchillovi podzimní míle, na kterém jsou zaznamenána všechna vítězná družstva od prvního ročníku. Tento rok přibylo na pohár družstvo KVH Rota Nazdar! Gratulujeme.