Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní setkání majitelů italských automobilů Bartošovice 2010

19. 5. 2010

Den D

            Tak se opět rok s rokem sešel a je tu letošní setkání italských automobilů. Je sobota 8.5.2010, asi 8.00 ráno a my vyrážíme směr Bílovec, společně s kamarády z Písku a Pasek, kteří  se k nám připojili se svým Fiatem Tipo. Hned start v oblacích dýmu slibuje nevšední zážitky. Kupodivu  se auto jeví v docela dobré kondici, a tak pelášíme na sraz. Cestou se pokouším natočit video z pohledu řidiče, což také produkuje zajímavé situace. Ale jinak cesta probíhá plynule. A už jsme v Bílovci! 

Obrazek

Vjíždíme na náměstí, kde už se nacházejí  někteří účastníci, ke kterým se rádi připojujeme.

 

            Zdravíme se s přáteli z minulých let a já zkouším, jestli trať  slalomu bude možné projet všemi účastníky, bez ohledu na typ vozu. Mám totiž pravděpodobně nejdelší auto z nejmenším rejdem, proto jsem zkušebním kamenem  k prověření průjezdnosti.

Vše dopadlo dobře! Teď už jen čekáme na zahájení. Následuje rozprava, ve které jsme seznámení z itinerářem, způsobem kontrol, plnění úkolů a může začít jízda zručnosti.

Obrazek

 

Ikdyž byla jízda poměrně jednoduchá, některým řidičům přesto dělala problémy.

Byly u někoho znát určité obavy o zdraví jejich plechového miláčka a snaha nezpůsobit nějaký ten škrábanec či jinou újmu.

Obrazek

 

            Nakonec to všichni úspěšně absolvovali a vyrazili k orientační jízdě. Počasí nám vcelku přálo až na dvě vydatné sprchy během putování po trase. Plnění úkolů šlo celkem dobře, ikdyž chybičky se vloudily. Příjemným zážitkem byla návštěva  prodejce FIATU AUTO ROJAS v Opavě  Komárově, kde jsme  během prohlídky  nových automobilů, obdrželi očerstvení v podobě výborné italské kávy a tiramisu.

            Po přečkání  vydatné přeháňky jsme vyrazili k dalším úkolům. V Hrabáni jsme si prohlédli nově instalovanou, velmi zajímavou expozici k událostem 2. světové války. Postupně jsme se protáhli celou trasou a zamířili do Bartošovic, kam jsme dojeli okolo 16 hodiny a po splnění posledních úkolů jsme radostně zamířili do místní pizzerie U MARTY, poněvač nám již vyhládlo.

            Pochutnali jsme si na zdejších dobrotách a očekávali jsme na vyhlášení výsledků. Zakoupili jsme si lístky do tomboly a doufali v úspěch. Vyhlášení výsledků dopadlo skoro tradičně, z drobnými odchylkami proti minulým létům. V tombole jsme také něco utrhli, a tak zábava plynula jako voda.  Probírali jsme dění na trati, problematiku údržby aut a vůbec světa běh.

            Když  hodina pokročila vydali jsme se zpět na zámek a uložili se k spánku po celkem dni. V neděli ráno jsme se rozloučili a odjeli k domovům. Byl to vydařený víkend a těšíme se na příští rok, že se opět sejdeme a v ještě hojnějším počtu než letos. 

 

Váš  Polda

 

Náhledy fotografií ze složky Bartošovice 2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář