Jdi na obsah Jdi na menu
 


Organizační pokyny pro účastníky Mezinárodního setkání italských automobilů a veteránů 2011

14. 4. 2011

Mezinárodní setkání italských automobilů

a historických automobilů a motocyklů

dalších značek 2011

 

Bartošovice – Bílovec – Frýdek-Místek,

sobota 7. května 2011

 

 

Akci pořádá Fiat klub Ostrava ve spolupráci s Muzeem Beskyd Frýdek-Místek, Trabant klubem Frýdek-Místek a Klubem přátel modrého dýmu.

Setkání ve Frýdku-Místku probíhá pod záštitou primátora Statutárního města Frýdku-Místku Mgr. Petra Cvika.

Záštitu nad akcí převzaly Statutární město Frýdek-Místek, Město Bílovec, Obec Bartošovice, Euroregion Beskydy, Region Beskydy, Region Poodří, Region Slezská brána a Region Obce v povodí Olešné.

 

Organizační pokyny pro účastníky setkání:

 

Mezinárodní sraz a další doprovodné akce jsou určeny pro příznivce historických automobilů a motocyklů různých značek, veteránského hnutí a automobilového sportu. Věková specifikace automobilů při setkání není stanovena. Účastníci srazu jsou povinni se řídit pokyny pořadatelů.

 

Orientační soutěžní jízda – start v Bílovci

 

Příjezd do Bílovce –  ze směru od Nového Jičína nebo Frýdku-Místku po E 462 (1/48), exit Příbor, dále po 1/58 směr Mošnov, Ostrava – odbočit na konci Skotnice vlevo na silnici č. 464 Skotnice, Nová Horka, Studénka, Butovice, Bílovec.

Pozor před vjezdem do Studénky velmi malý kruhový objezd! Pozor v Butovicích oprava mostu – ostrý nájezd! Pozor při sjezdu pod železniční most ve Velkých Albrechticích – prudké klesání, přednost v jízdě! V Bílovci kolem Bílovky, na křižovatce u kaple sv. Anny (naproti Massag, a. s.) doprava a na kopci doprava na Slezské náměstí.

Příjezd od Ostravy přes Klimkovice po 1/47 – pozor u napojení nájezdů z dálnice D 1 u Klimkovic – časté nedání přednosti v jízdě!

Příjezd od Olomouce – v Bělotíně odbočit na 1/47 Odry, Fulnek, Bílovec.

Mapa: maps.google.cz – Bílovec

 

8.00 – 9.30 hod. – Registrace účastníků orientační soutěžní jízdy na Slezském náměstí v Bílovci – pořadatele naleznete v městském informačním centru v budově radnice. Dolní část náměstí bude uzavřena pro parkování účastníků soutěžní jízdy. Soutěžní jízdy se mohou zúčastnit nejenom italské automobily, ale také historické automobily a motocykly dalších značek.

Při registraci zaplatí účastníci poplatek 350 Kč a dostanou tašku s drobnými dárky od sponzorů a stravenky na drobné občerstvení.

WC pro veřejnost se nachází 70 m od cukrárny, v rohu Slezského náměstí, vpravo vedle bíloveckého zámku.

Na Slezském náměstí je prodejna potravin Coop Jednota. Benzinová pumpa je na výpadovce ve směru na Ostravu – cca 500 m od náměstí.

9.45 – 11.00 hod. – Start orientační soutěžní jízdy, zahájení soutěží na bíloveckém náměstí.

11.3014.00 hod. – Postupný dojezd všech účastníků orientační soutěžní jízdy na Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku.

 

Kontakt na hlavního organizátora:

Miroslav Jucha – zajištění ubytování, přihlášky k orientační jízdě

tel. 723 268 705, 724 500 268,  e-mail: jucham@seznam.cz

 

 

Mezinárodní sekání ve Frýdku-Místku

 

Příjezd do Frýdku-Místku od Olomouce po E 462 (1/48) – bez poplatku. Pozor – u motorestu ve Fryčovicích a ve Frýdku-Místku – Zelinkovicích omezení z důvodu výstavby rychlostní komunikace! Průjezd Místkem po Hlavní třídě, po mostě přes řeku Ostravici, na konci estakády (vlevo minete víceúčelovou sportovní halu) zvolnit – výjezd doprava – směr centrum, Sedliště, Havířov a hned zase doleva na Masarykovu třídu (světelná křižovatka vypnuta). Na další světelné křižovatce odbočit doleva (vlevo velká zelená a šedá budova magistrátu města), pokračovat až na Zámecké náměstí.

Částečná uzavírka estakády na průtahu městem odložena – v době mezinárodního setkání nedojde k zahájení opravných prací.

Příjezd od Českého Těšína po E 75 (1/48) – pozor, nutná dálniční známka! Bez známky musíte jet po staré cestě přes Třanovice, Horní Tošanovice a Dobrou – na začátku Frýdku-Místku doprava kolem Intersparu, dále rovně, přes dvojitou kruhovou křižovatku nájezd vlevo na čtyřproudovou Hlavní třídu a po 200 m výjezd doprava na Masarykovu třídu a dále k magistrátu města a vlevo na Zámecké náměstí. Pozor – z důvodu rekonstrukce mostu dolní konec Masarykovy třídy uzavřen – objízdná trasa kolem Intersparu, jak je uvedeno výše!

Příjezd od Ostravy po Místecké, dále po 1/56 – pozor, nutná dálniční známka! Bez známky přes Vratimov a Lískovec nebo přes Paskov a Sviadnov do Frýdku-Místku. Od Opavy přes Ostravu – Porubu po Rudné, exit Zábřeh, dále Nová Bělá, Paskov, Sviadnov, Frýdek-Místek.

Mapa: maps.google.cz – Frýdek-Místek

 

Postupný dojezd historických vozidel na Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku – začátek mezinárodního setkání v 11.00 hod.

Pozor – Zámecké náměstí nebude uzavřeno! Pro účastníky srazu bude vymezen prostor ve střední části náměstí. Registrace účastníků srazu ve stánku pořadatelů u kašny se sochou sv. Floriána. U akce, která probíhá ve Frýdku-Místku, se neplatí účastnický poplatek. Obdržíte tašku s drobnými dárky od sponzorů.

 

11.00 – 14.30 hod. – Na Zámeckém náměstí budou probíhat motoristické soutěže, můžete si také vyzkoušet jízdu zručnosti, couvání a parkování. Plnění soutěžních úkolů je dobrovolné, s výjimkou účastníků soutěžní jízdy.

 

Podle pokynů pořadatelů s vozidlem opusťte Zámecké náměstí – ze Zámecké ulice nájezd do zámeckého parku a na 1. nádvoří frýdeckého zámku, kde zaparkujte na vyhrazeném místě svoje vozidlo. Vystavená vozidla hlídají pořadatelé, přesto nenechávejte auta volně přístupná a cennosti vezměte s sebou. Na 1. nádvoří frýdeckého zámku probíhá soutěž elegance a historické původnosti vozidel. V případě zaplnění zámeckého nádvoří budou další vozidla odstavena na vyhrazeném místě uprostřed Zámeckého náměstí.

Na náměstí a v areálu frýdeckého zámku budou vyvěšeny informace a pokyny pro účastníky mezinárodního setkání. V případě problémů oslovte pořadatele. Lékárnička bude k dispozici ve stánku na náměstí a pokladně muzea.

 

WC je zpřístupněno již od 11.00 hod. před vstupem na 2. nádvoří frýdeckého zámku – přístup je bezbariérový. Samostatné je WC pro ZTP.

 

Prodej suvenýrů a dalších regionálních zajímavostí v Beskydském informačním centru – před zámkem vpravo na Zámeckém náměstí nebo v pokladně Muzea Beskyd na frýdeckém zámku.

 

Oběd je pro všechny účastníky předjednán v restauracích na Zámeckém náměstí – „Bier Haus“, „Silesia“, „Bílý kámen“, „Pod kašnou“ a „Erb“, mimo náměstí na Farní ulici „U zvonu“.

Příznivci levnějších jídel mohou navštívit jídelny u prodejen „Diema“ a „Hájek“ – z náměstí 4 min. chůze kolem prodejny Dat Art směrem ke křižovatce u magistrátu města (velká šedá budova). V jídelnách bude domluvena prodloužená otvírací doba (normálně zavírají v 11 hod.).

 

Nejbližší supermarket Kaufland – ze Zámeckého náměstí dolů Hlubokou ulicí 3 min. chůze. V areálu Kauflandu je také samostatná pekárna, trafika a lékárna.

 

Nejbližší benzínová pumpa – z náměstí dolů po Zámecké ulici na křižovatku u Kauflandu, pak doleva dolů s kopce a po mostě přes řeku Ostravici (cca 400 m).

 

Do 14.30 hod. probíhá dojezd účastníků orientační soutěžní jízdy na Zámecké náměstí.

 

Od 13.00 hod. si můžete v muzejních výstavních síních na frýdeckém zámku prohlédnout veteránskou výstavu „Dědeček automobil, aneb příběh malých autíček na našich cestách“. Vstup je volný.

Výstavu připravilo Muzeum Beskyd Frýdek-Místek, ve spolupráci s Fiat klubem Ostrava, Trabant klubem Frýdek-Místek a Klubem přátel modrého dýmu.

 

V 15.00 hod. proběhne na 2. nádvoří frýdeckého zámku slavnostní zahájení této výstavy. Zde také bude od 14.45 hod. připraveno nevegetariánské i vegetariánské občerstvení včetně nápojů. Bude také vyhlášena soutěž pro diváky, která potrvá do 17. září 2011.

 

V 16.00 hod. proběhne na 2. nádvoří frýdeckého zámku vyhlášení výsledků motoristických soutěží a bude udělena cena primátora Statutárního města Frýdku-Místku pro nejvzdálenějšího účastníka, cena pro nejstaršího účastníka, cena pro nejstarší vozidlo, cena elegance a původnosti vozidla.

 

Kontakt na organizátory setkání ve Frýdku-Místku:

Mgr. Jaromír Polášek – tel. 603 505 727, Mgr. Jiřina Polášková – tel. 737 611 355

Večer pevná linka 558 622 718

V den srazu pevná linka 558 628 001

E-mail: jaromir.polasek@volny.cz, nebo jaromir.polasek@tiscali.cz

 

Budeme velmi rádi, pokud nám nejlépe e-mailem sdělíte na naši adresu počet účastníků, značku a typ vozidla, se kterým přijedete do Frýdku-Místku, případně rok výroby – abychom Vám mohli rezervovat parkovací místo a také domluvit stravování.

 

16.30 – 17.00 hod. – Postupný odjezd vozidel z historického centra Frýdku budou řídit pořadatelé ve spolupráci s Městskou policií a Policií ČR. Vozidla opustí Zámecké náměstí ve Frýdku, dále bude pokračovat spanilá jízda Frýdkem-Místkem a okolím ve směru na Příbor Zájemci o další program mohou pokračovat za vodicím vozidlem pořadatelů z exitu v Příboře ve směru na Ostravu – 300 m za výjezdem ze Skotnice odbočit doleva na Studénku pak stále rovně cca 3 km, odbočit doleva na Sedlnici a Bartošovice.

 

17.30 – 18.00 hod.Příjezd do Bartošovic, v pizzerii „U Marty“ proběhne vyhodnocení orientační sportovní jízdy a motoristicky zaměřená tombola o hodnotné ceny. Po večeři pokračuje společenský program a volná zábava.

 

 

 

Zároveň Vás srdečně zveme na další akce

v době konání výstavy „Dědeček automobil“:

 

Čtvrtek 26. května 2011, Zelený dům Muzea Beskyd

Na Zámecké ulici ve Frýdku od 16.30 hodin

111 let automobilky Fiat

Známé, veleúspěšné i málo známé modely automobilky Fiat.

 

Čtvrtek 23. června 2011, Zelený dům Muzea Beskyd

Na Zámecké ulici ve Frýdku od 16.30 hodin

Za volantem nadšenci

Veteránisté, jejich auta a veteránské srazy.

 

Neděle 21. srpna 2011, sraz na Zámeckém náměstí ve Frýdku v 9.00 hodin,

dojezd na 1. nádvoří frýdeckého zámku v 15.00 hodin

Provětrejte garáž, aneb jedeme na výlet veteránem

Celodenní výlet s doprovodným programem. Na závěr prezentace historických automobilů.

 

Čtvrtek 1. září 2011, Zelený dům Muzea Beskyd v 16.30 hodin

Rin Tin Tin, aneb pryskyřičník dovádivý

Historie automobilu Trabant, Trabantisté a Trabant kluby.

 

Sobota 17. září 2011, Zámecké náměstí ve Frýdku a 1. nádvoří frýdeckého zámku od 13.00 hodin,

Zámecká sobota mezi veterány

V 13.30 hodin příjezd kolony vozidel účastníků mezinárodního srazu automobilů zn. Trabant, Wartburg a Barkas. Výstava automobilů, motoristické soutěže, slosování divácké soutěže, derniéra výstavy „Dědeček automobil“.

Akci pořádá Klub přátel modrého dýmu ve spolupráci s Fiat klubem Ostrava a Trabant klubem Frýdek-Místek.

 

Náhledy fotografií ze složky Bílovec,Frýdek,pizerie U Marty