Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hry FICEP (Mezinárodní křesťanské sportovní organizace) v lyžování

8. 4. 2009
Hry FICEP (Mezinárodní křesťanské sportovní organizace) v lyžování

Celkem osm členů z naší župy se zúčastnilo her FICEP v lyžování ve Val Cenis ve Francii. Zastoupení měly jednoty Valašské Klobouky a Drnovice v běhu na lyžích. Na hry se přihlásili křesťanské sportovní organizace z pěti zemí. Vedle nás to byla domácí Francie dále Německo, Rakousko a Švýcarsko.
Celé hry měli pořadatelé perfektně připravené a v krásném prostředí Savojských Alp se ve čtvrtek 26.3. 2009 konalo na náměstí slavnostní zahájení.
V pátek 27.3. se běžely závody jednotlivců. V ženách vyhrála absolutní pořadí Lea Johanidesová z jednoty Letohrad. V mužích nad 30 let byl první a v absolutním pořadí třetí Radek Bačo z jednoty Valašské Klobouky. V závodě dorostenců obsadil čtvrté místo Petr Holzner z jednoty Valašské Klobouky.
V sobotu 28.3. závodily štafety. Naše štafeta se umístnila na 4.místě, když ji na bronzový stupínek chyběly pouze dva body. V závodě nás nejvíce poškodilo zrušení úseků pro klasický styl. Někteří naši závodníci se připravovali speciálně na klasiku. Pořadatelé nakonec pro menší účast vypsali všechny závody ve volném stylu. I tak si myslí, že jsme Orla reprezentovali velmi dobře. Celkem jsme získali jednu zlatou
a tři bronzové medaile. Když porovnáme naši výpravu ve které bylo 9 závodníků s padesátičlennými výpravami Francie, Rakouska a Německa není výsledek vůbec špatný.
V sobotu večer jsme se s Val Cenis rozloučili mší svatou v místní katedrále. Jedinou kaňkou na celé akci bylo chování vedoucího pana Voleského. Jeho pojetí morálky a přikladu pro mladé bylo políčkem pro orelskou práci.

Všem závodníkům děkuji za vzornou reprezentaci Orla.

Josef Častulík
 

Náhledy fotografií ze složky Hry FICEP Francie 26.-28.3. 2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář