Jdi na obsah Jdi na menu

srpen 2014

4. 8. 2014

22/8

alespoň z FB:

Мilí,
myšky jsem Bětušce zatím naporcovala pouze dvě. Není to nic příjemného (musím vzít prkénko, ostrý nůž a ubrousek a vůbec...), jenže když ona by ji vždy tak ráda spapala. Nosí si ji od misky k misce, vždy ji vyplivne, sní něco konzervičky, olíže myšku, vezme do pusinky a přendá ji do další mističky s granulkama, spapá pár granulek s myší vůní, olíže myšičku (od pasu nahoru) a zase ji přendá do jiné mističky a pořád dokola. Naporcovanou ji do posledního chloupku spapá a je nesmírně a ještě víc spokojená:). Doufám, že ty jedlé myšky nejsou nikdy otrávené, že jsou jedlé.... Jituško, kdysi na "domečku" - v roce 2008 jsem jim taky kupovala myšky ze zverimexu. Nesnědly ani jednu, některé utekly ven, některé za skříně a pak se mě majitelé ptali, měla-li jsem tam vůbec kočky...... Myslím, že ty "vypěstované" jinak voní.
Včera navečer jsme si dovezli "naši" Vasilku na prázdniny. Už u nás na jaře byla, když jel páníček do lázní, teď jel na dovolenou, příští sobotu si Vasilku zase odveze. Vasilí je s námi, strašidýlkem Emílkem (m.j. děsnej parchantík) a Verunkou v ložnici. Možná zítra či pozítří bude vypuštěna, páčto je to holčička chytrá a evidnetně to u nás opět poznala. Proč je Emílek parchantík? Je to prostě živel, který se neostýchá napadat ostaní kočičky, ať je to kdo je to. Krade jim nejen ocásky, ale skáče na ně jako velkej dravej kocourek a ti moulové vždy opouští bojiště, protože prát se s kotětem je pod jejich úroveň:).
Dnes jsme byli na procházce neplánovaně před poledenm (mám volno), ale okukovali jsme novotu, že blízko našeho domečku bude nouzová zastávka autobusu a dětičky naznaly, že když už se poflakujeme venku, je záhodno vyrazit na procházku. Tak jsme vyrazili a bylo to bezva:).
Potom jsme jeli s Pavlíčkem chvilku na houby, hajnej kolem pořád jezdí, tašky hřibů vozí.... uááá, jenže on ZNÁ místa. My jsme se poflakovali po lese, všude plno okrájených nožiček a houbiček mnoho ne....až jsem se ztratila:) Ale nakonec jsem se našla a dokonce jsem pak našla i Pavlíčka:) Ponaučení - neztrácet se mužovi nebo nosit špagátek, jinak mě prý čeká obojek s vysílacím čipem.....
Děti jsou relativně v pohodě. Relativita je správný pojem, člověk nikdy neví. Uršu s Joeynkou nic moc nejí, ledvinovou dietu si stále můžeme strčit za klobouk, Uršu ani extra nechutnala hovězí polévka s knedlíčky a těstovinkou, aspoň na sekanou jsem ji trochu utáhla a pak na gourmet paštičku, Nevím, jak dlouho to holčičky zvládnou, ale dokud budou aspoň trochu papat a dokud je to s námi bude bavit, do té doby se budeme snažit. Teď mě ještě čeká vrazit jim Semintru a Renavast, což je u Joeynky mnohem snazší, než u Uršulí. Ta aplikace veškerých léků snáší bídně a žbrblá, brání se a vykrucuje, co jí její tělíčko umožní.
Přeji všem příjemný večer a spokojený víkend.

18/8

Milí, o víkendu byl doma náš Jiřík, sice sobota celá propršela, ale i tak chlapci pracovali a pracovali:).

Moc mile mne překvapila Verunka, v sobotu večer klíďo vlezla Jiříkovi na klín a mazlila se, bříško nastavovala, pak si schrupla. Udělala veliký pokrok a asi nejvíc jí dalo chození ven. Vrací se už sama pěkně do ložnice, venku nemá takové stresy z ostatních kočiček, poletuje si a užívá volnosti. Občas se proženou s Emílkem, ale on je to člobrda velmi neohrožený a akční, nedělá mu problém hupsnout na některé jedince, kteří ve své povaze nemají tu správnou míru přátelení se s kotíky. Ovšem skok Emílka je vždy tak překvapí, že nestačí pořádně ani zasyčet:). 

Joeynka a Uršulka dostávají své další tabletky, stále hezky bojkotují ledvinové diety. Obě jí dost málo, Uršulka se teď sice víc snaží, ale jedlé jsou pro ni jen věci, které pro ni nejsou zrovna vhodné. Nicméně pro nás je důležité, aby jedla alespoň něco a byla v psychické pohodě. 

Takový Radeček má k jedlosti potravin velmi osobitý přístup, patrně byl krmen pouze zbytky od stolu, takže si včera velmi pochutnal na bramborové kaši, neváhal a ochutnal i okurkový salát. Naštěstí mu vůbec nechutnal. Co je ochotný velmi dobře pojíst je drahá rekonvalescenční kašička:).

Krevní testy dopadlly Gumídkovi velmi dobře, oproti minulým se mu krásně zvedl počet bílých krvinek i červených, všechno se upravilo. Dostal pouze antibiotika na zánět kolem tlamičky. Jen mu zbyla jeho prazvláštní chůze, i když to na žádné nervové poškození nevypadá. Prostě Gumajz:).

Dnes volal páníček Vasilky, čeká jej dovolená a tak Vasilí opět poputuje k nám, ve čtvrtek navečer už bude u nás a pak asi v neděli 31/8 si ji páneček opět odveze domů. Minulý krátkodobý pobyt u nás zvládala perfektně, snad to bude tentokrát stejné.

Bradičku i přes stálou pipetkovou ochranu opět udolalo klíště, měla ho na hlavičce, a teď je místo klíštěte zase veliký krvavý flek se zanícenou kůži, kousek dál se tvoří další flek. Takže opět antibiotika.

Kapruška je neúnavný lovec myšek, jen mu nestačí  je ulovit, nosí je domů, někdy i živé. Takže včera byly dvě velmi živé myšičky lapeny a vynesely z domu. Jo, měl manžel i Jiřík co dělat:). I nábytkem museli trochu posunovat.... 

 

14/8

Milí, malého Emílka sice napadly nějaké viry - nemohl na tlapičku a hlavně dostal velké horečky, i přes 41 stupňů, už je mu ale lépe a dokonce byl i třikrát na procházce venku. Je vidět, že mu moc chybí spoluhráč - nějaké kotě, které by s ním dovádělo, ale je velice průbojný, nebojácný a když si nikdo nechce hrát, má nás dva - i v noci se klíďo probudí a musíme hladit:) 

emilek.jpg

Jak plynuly poklidné dny, zase se zatahuje. Nebylo vůbec dobře Joeynce ani Uršulce. Joeynku trápí dlouhodobě zánět v tlamičce (a že dal dlouho klid), pro Uršulku to byla nemoc poměrně nová, v červnu ji zvládla dost dobře, pak se ale pusinka začala opět horšit. Včera jsme vzaly obě dvě k panu doktorovi na krev. Výsledky špatné. Joeynce se přes braní Fortekoru ledviny horší, Uršulce ještě víc. Obě jsou chudokrevné. Dostaly další léky, dnes jsme nafasovali dietní granulky, kapsičky a konzervičky a budeme se dál prát!

 

Gumídek od posledního onemocnění není stále ve své kůži, tomu se vzala krev dnes, výsledky budou zítra. Jel i Tomík, trápí ho kromě jeho písku v moč. měchýři i průjem, dostal zánět do ouška. Takže vyfasoval léky, mastičku i kapky a další dietní kapsičky.

Bonifácek i Tomík potřebují vyčistit zubní kámen, Bony už byl i objednaný, ale kamsi zalezl, asi někam na půdu a dal o sobě vědět až když mu nehrozilo odvezení. Takže objednání nanovo. Těžko se někam zavírá, jeho kořeny jsou plaché teletníkové matky a Bony stejně jako mnoho dalších při zavřených dveřích šílí.

Snažila jsem se teď malinko doplnit stránky, pokud se máme zúčastnit dalšího kočičího přání, je třeba splňovat určitá kritéria. A je fakt, že účast v tomto projektu je opravdu potřebná, kočičky stojí měsíčně spousty korunek a já nějak nejsem schopna penízky poshánět, takže většina jejich potřeb je kryta z našich korunek.

7/8

Milí, vypadá to, že malý se fakticky jmenuje Emílek a jiné jméno už nedostane:) 

 

emiilekcumik.jpg

Velice rychle si zvyká, je šikulka. Trošku stále popšíkává, ale papá velmi dobře, má moc rád masíčko a smetánku:)

 

verunka.jpg

Verunka se o Emílka dost zajímá, a já pořád doufám, že z nich dvou budou jednou kamarádi. 

 

santeni4.jpg

Dětičky na dvorku.

6/8

A tak nějak proti předsevzetí jsme se rozrostli:), máme nového kocourka, asi 2,5 měsíce starého Emílka (nejspíš). Jméno dosud 100% nepotvrzeno:). Emílka jsem dala na noc a větší část včerejšího dne do klece, aby si zvyknul na nové prostředí a naopak stálí obyvatelé ložnice - Verunka a Středeček na něj. Včera odpoledne se pěkně napapal a pak byl vypuštěn - hned si začal hrát a hrál si do pozdní noci, potom vzorně spinkal u Pavlíčka v posteli a nad ránem se začali s Verunkou pěkně nahánět:). Emílek byl odčerven, po cestě k nám blinkal škrkavky, takže odčervení budou pokračovat a čeká nás očkování. Verunka zatím vypadá, že snad jedině Emílek bude kočička, se kterou se snese. Všech ostatních se stále ještě bojí, jen si pomalinku zvyká, že jich je hodně a snaží se jim vyhýbat. Radeček dnes nespinkal v ložnici, po večeři pravil, že spinkat ještě nebude a odkráčel ven. Ráno si ale pro svůj příděl rychle přiběhl. Má takový podivný malinký útvar na zadní nožičce, mně to připomíná zarostlý brok. Časem ho vezmu na rentgen, nespěchá to, protože to není nic, co by ho nějak ohrožovalo.

 4/8

Milí, čas plyne neuvěřitelně rychle. Půlka prázdnin je pryč a mám pocit, že tady budou brzy Vánoce:).

Poslední červencový den propršel ba prolil, vody bylo všude mnoho, kočičky byly nevrlé, nemohly poletovat venku a když už se některé osmělily, záhy se vracely celé promáčené. Jen všechno stihlo oschnout (ne uschnout), včerejšek svou vodní nadílkou všechno zmáčel nanovo. Že je mnoho míst ve střeše děravých a kape či teče nám na hlavu? Nedá se nic dělat, bohužel všechny "přebývající" korunky spolykají kočičky a na opravy domu prostě nezbývá. Střecha by určitě vydržela o pár let déle, ale jak po ní běhají kočičky, tašky se drolí, sesouvají a začíná to být docela "zábava". Jenže vždycky je naprosto jasné, zda koupit konzervu nebo novou tašku.....

Nechci nic zakřiknout, ale zatím je doma relativní klid, nepočítám-li chronicky nemocné kočičky, pak je jen pár, které trochu marodí nebo jsou "divné". Zlobí Joeynka, i když ještě trochu papá, nespadla zatím do období, kdy je pro ni polknutí peklo, tak ji zánět v pusince opět zlobí a k němu ještě něco dalšího. I vzhledem k jejím oslabeným ledvinám je toho na ni moc, a to teď oslavuje svoje desáté narozeniny:). Liuška s Julinkou už slaví svoje narozeniny jedenácté. Holčičky moje, zažily jste toho se mnou a s námi hodně, prošly jste si i peklem, a dokážete si užívat travičky, myšek, volnosti a sluníčka. Přeji vám, ať spolu proputujeme ještě alespoň jednou tolik let. K prvnímu srpnu mám stanovené narozeniny i u Středečka, ten slavil svoje šesté narozeniny, plachá Poldinka páté. Zítra slaví svoje první narozeniny Gumídek s Entíkem. Evženka čekají narozeniny sedmé, Fialku šesté. Když se probírám jmenným seznamem kočiček, tak jsem vlastně nikdy nestanovila den narozenin babičkám Andulce a Bětušce, budeme to muste napravit:). Ke svátkům jim vždycky popřeji, ale k narozeninám jsem to za ty roky nikdy nedotáhla....

Mokré počasí dělá divy nejen s množstvím slimáků (pomooooc), ale i tráva roste jako divá (opět pomoooc). Jen aby začaly třeba růst i houby. Nevím, zda na množství myší a hrabošů všech typů a všeho druhu má také vliv vlhko nebo za to může už jen klasicky čas žní, ale dětičky nosí domů opravdu velké množství myšek. Každé ráno jich několik uklízím...

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář