Jdi na obsah Jdi na menu

 

 

Sem bude psát paní Renata, která se stará v teletníku o Krémáka, Sazinku, Jitku a Ádinku a v jeho depozitu o Lionka, Honzíka, Soptíka, Artíka, Boříka a Zorrinku, v domácím depozitu o Smrčka a Čertíka, Wajtík, Ferda a Paní Albertová už jsou "její".

 Aha, koukám, že nic - a přitom vím, že se s psaním mořila...tak bude zádrhel v technice. Dáme do pořádku:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jé já tady mám první komentáře to jsem moc ráda.Máte pravdu paní Marylo někteří lidé si opravdu myslí že zvířátko je věc a že si s ním mohou zacházet jak se jim líbí.Nejhorší na tom všem je,že když jsem paní napsala sms ani mně neodpověděla a když jsem se jí snažila zavolat tak mně nevzala telefon.Takže vůbec nevím jak to s kočičkou dopadlo.Je to hrozné, ale je to tak.Neznala jsem jméno, jen telefonní číslo a že bydlí v Moravské Třebové.Bohužel!

 Paní Jarko,Smrčíčkovi jsem pozdrav vyřídila a moc ho za vás pomuckala.Je  z něho pěkný rošťák jeho největší zálibou poslednich dnů je kradení vánočních ozdob ze stromečku.On ji uzme shodí na zem a ostatní ho začnou honit a chtějí mu ji sebrat.Náramná zábava která je baví někdy i hodinu. Užíváme si s nimi opravdu spousty legrace.Držím vám moc palce  paní Jarko ať je přijatému kocourkovi brzo lépe.

Dnes našel  pěkný domov můj milovaný Honzíček černobílý kocourek z depozita v teletníku.Je to bráška mého Ferdinanda.Bude bydlet ve Svitavách na Vějíři u mé neteře a její dcerky Nikolky a bude jejich opečovávaným miláčkem.Moc mu to přeju je to moc milý a něžný kocourek.Další bráška Chilli od Evičky je v rodině mého bratra tady u nás v Lačnově.Máme je kluky všechny u nás v rodině a to jsem moc ráda.

V depozitu mám už jen pět kotíků nebo už spíše dorostenců.Teď jsou broučci nemocný mají rýmu a trochu kašlou,berou znovu antibiotika a dnes už jim bylo lépe.Boříček má ještě zánět v oušku.S Boříčkem a se Zorrynkou je to složitější jsou to plašánci a každé chytání a podávání tabletek je dost složité.Mě se už nebojí,neutíkají přede mnou, ale chytat to mi ještě dobrovolně nepovolili.Vymyslela jsem si na ně fígl.Tabletku jim dám do kousku uzeného to jim krásně voní a zblajznou prášek co by dup.Horší je to s kapáním do ouška a očiček to musí na pomoc můj muž.Přitom když už je chytnu tak se nechají krásně pomazlit.Doufám, že se brzy uzdraví a já budu moci v klidu pokračovat s jejich ochočováním.Potřebovali by najít nový domov.Jejich sestra Kremrolka která z nich byla největší plašánek už domov našla a od prvního dne v novém domově z ní byl mazílek.Vůbec jsme tomu s Evičkou nemohly uvěřit

a jsme za to moc sťastné.Včera mi volala Evička,že byla navštívit  Kamilka.Prý mě moc pozdravuje a určitě mi poslal aspoň jednu krásnou pusinku.Hodně prý vyrostl a z něho krásný kocourek.Jsem moc ráda,že se mu daří dobře.Koukám že se nějak rozepisuju,ale já mám dnes fakt po dlouhé době šťastný den.Dnes mi na klinice v Chocni operovali moji fenečku Terezku s těžkým zánětem dělohy a nádory na mléčné žláze a operace  přes nepříznivé prognozy dopadla dobře.Zítra nám naší  holčičku pustí domů a budeme zase všichni pohromadě a už bude snad jen dobře.

Ještě bych na závěr chěla moc poděkovat  Olince a Pepovi Dymákovým,že nechali vykastrovat venkovní kočičku Fanku maminku javornických "bobtailů" a že mým kočičkám při každé návštěvě dovezou nějaké dobrůtky nebo korunky.Je dobře ,že se najdou takový hodní mladí lidé kteří mají rádi zvířátka jako tihle dvaDěkujeme! 

 

 

 

 

 

5/1

 Dobrý den všem!Nejdříve chci vám všem popřát v novém roce hodně moc  zdravíčka a moc si přeji aby tenhle rok byl lepší než ten předešlý.Omlouvám se,že jsem dlouho nic nepsala měla jsem takové divné ulítané období.Marodili jsme úplně všichni zvířátka i my dospěláci.Navíc mě napadla týden před vánoci báječná věc,že bychom mohli zrekonstruovat kuchyň tak jsme měnili kuchyňskou linku a malovali takže mě přitom všem shonu opravdu nezbýval čas na psaní ,ale slibuji,že se v novém roce polepším a budu psát všechny novinky a dokonce mě dcerka vysvětlila jak mám vkládat fotečky abyste se mohli podívat na ty moje rošťáky.

Renata

7/12 Eva

7/12

Dobrý večer!Tak Evička vyřešila technickou závadu tak se mi snad povede napsat pár řádků. Dnes byl opravdu nějaký zvláštní a bolavý den. Ráno v pět jsem přišla do práce a jako každý den má první cesta vede ke kočičkám. Vůbec jsem neměla radost, protože místo krásného přivítání sice miláčci  přišli, ale hned jsem si všimla, že je něco špatně.Kromě Zorinky na všechny padla nějaká okatopšikavorýmová..Tohle nemám ráda, je mi jich hrozně líto a vždycky si říkám, že bych si to s nimi radši vyměnila. Takže se nasadila antibiotika, tak doufám, že brzy zaberou a bude jim broučkům lépe.Snažím se s nimi být co nejvíce, tak pendluji mezi prací a domovem pořád dokola. Ale nestěžuji si, když sem se na tohle dala a pořídila si tolik zvířátek, tak se o ně musím postarat. Oni mně to krásně vrátí. Není nic hezčího, než když se k vám kočička přitulí a poděkje vám krásně do ucha nádherným předením. Dnes dopoledne jsem měla opravdu "krásný" telefonát. Volala mi paní, že k ní na zahradu hodil někdo před měsícem odrostlé kotě. Paní ho vzala k sobě domů, ale těď odjíždí na měsíc k dceři a kočičku jaksi sebou vzít nemůže, takže chtěla jestli si ji můžeme vzít, že jí je líto vyhodit ji zase zpátky ven. Na mou otázku jestli si kočičku po měsíci vezme zpátky jsem dostala odpvěď že ne. No chápete to? A teď babo raď! Domů ji vzít nemůžu, kočička se bojí pejsků a já jich mám šest. V depozitu jsou broučci nemocný a k Evičce to opravdu nejde. Vezmu ji do druhé kanceláře v teletníku a necháme ji veterinárně ošetřit pak se uvidí. Snad se podaří najít jí krásný domov. Paní s ní u doktora nebyla, páč naznala, že je zdravá. Ach jo!!!!!!!!!!!J ak jí asi chudince bude, když si zvykne, že má domov a oni ji z něho po měsíci vyšoupnou. Myslela jsem,že konečně začnu péct cukroví, ale úplně mně to zkazilo náladu a nedělám nic. Snad bude zítra lépe a napíšu něco pozitivního. Omlouvám se za chyby, opravdu nejsem žádný spisovatel a snad se mi povede přidat i pár foteček těch mých rošťáků. Mějte se fajn!

 

Bezváááááá, Renatka psala:)))

 

Eva

11/12

Tak se mi nějak nedaří vložit pár foteček.Musím opět poprosit Evču, aby mně to ukázala. O víkendu má jet můj nejmilejší Smrčínek do nového domova. Našel domov u moc hodné paní Jarky v Brně,  která má od Evy již doma Pusinku a Klementinku. Jsem moc ráda, že bude mít tak pěkný domov a v něm další kočičí kamarády. Tuším, že jich bude mít paní Jarka se Smrčkem sedm. Jen já budu moc smutná a bude se mi po něm moc stýskat. Já nějak ty odchody kočiček do nových domovů nezvládám. Nejvíc mě zasáhl Kamílek. Říkala jsem mu "můj vrchní Pusinkovač",opravdu dával krásné pusinky na povel. Pak odešla Perlička, Kremrolka, Verunek do bezvadných domovů, ale já stejně bulela jak blázen. Mají se všichni dobře a to je pro mě hlavní a jsem moc ráda, že z nových domovů chodí jen dobré zprávy jak jsou broučci úžasný atd..V depozitu v teletníku antibiotika kočičkám zabrala a vypadá to, že brzy budou v pořádku. Začínají zase pěkně lumpačit. Dnes dostali nové hračky a konzervičky Felix  a lososa od mé sestry Romči, to si moc pochutnali. Hlavně Lionek a Soptíček, ti lososa přímo zbožňují. Moc děkujeme Romčo! Jěště bych chtěla poděkovat mým kamarádům Janě H. a Mirkovi a Soně P. z Janova za 500kč příspěvěk pro kočičky. Koupila jsem jim za ně masíčko a konzervy. Děkujeme! Nejvíc ale děkujeme tetě Evě, která nás pořád zásobuje různými dobrůtkami, vozí nám bezva hračky a vůbec je na mě a na kočičáky moc hodná! Děkujeme moc Evičko!

Renata

Zleva Jituška,Kremáček,Ádinka to jsou tři z mých polovenkovních kočiček na teletníku.Nejsou to klasické venkovky.Mají své pelíšky na šatně teletníku,mají své hračky a hlavně potřebují k životu člověka.Jsou opravdu kočičí osobnosti.Mají mě rádi,Ádinka i Krémák  se nechávájí mazlit,ale zárověň si udrželi svou volnost oni si určují co mi povolí a co ne.To mě na nich fascinuje.Tady sedí na trubkách od starého dojení a pozorují mě při práci.Mám krásné hlídače!Obrazek 

Soptík můj teletníkový hračička.Nádherný mourínek s krásnymi očkami a s úžasnou povahou.Je to velký mazílek,který si vydrží od rána do večera hrát.Hraje si pořád a naprosto se vším.Dokonce i s mým telefonem.Má velikého kamaráda v Lionkovi a stejně jako Lionek miluje losůska.Obrazek   

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

 

Obrazek

2/2

Jsem moc ráda,že mohu napsat konečně trochu lepší zprávy.Zuzi se konečně začíná zotavovat z nemoci.Krásně baští,hraje si a celkově vypadá mnohem lépe.Na týden máme ještě tabletky a pak ještě kontrola u pana doktora.Doufám,že bude mít holka moje vše v pořádku a už ji bude jen dobře.A mám doma další přírustek!Dnes večer donesla k Evě nějaká holčička nalezené asi pětiměsíční rezavobílé kotě chlapečka.Našla ho na ulici a nemohla si ho nechat.Je úplně neuvěřitelné jak se u nás zabydlel.Vůbec se nebál velkých koček ani pejsků.Chodí vzorně na záchůdek,hraje si,baští hned si našel svůj pelíšek..Vypadá to jako kdyby byl náš odjakživa.Zítra sem dám jeho fotečku a budu moc ráda když mi poradíte nějaké hezké jméno.Nějak mi dochází nápady.Eva mu říká Úterý jako,že se našel v úterý.Zítra s ním zajedu k panu doktorovi ,aby ho prohlédl a pokud bude v pořádku tak zrovna naočkoval.V pondělí jdou Wajtík,Smrček,Ferdinand,Čertík,Soptík na kastraci a příští pondělí půjde Honzík, Bořík,Artík a pokud se mi povede odchytit dva kocoury co chodí na teletník na jídlo tak pošupou taky.Týden nato by měly jít na kastraci holčičky Albinka,Zorinka a pokud bude Zuzi v pořádku tak půjde taky.Doufám,že nepřijde nějaká nemoc aby se to nemuselo zase celé domlouvat na jindy.Přála bych si, aby už to měli všechno broučci za sebou a hlavně aby byli v pořádku.Závěrem bych chtěla poděkovat slečně Leničce Zichové za příspěvek pro naše kočičky.Díky!

 

 

 

 

 

 

 

 

29/1

Zuzanka mi těžce onemocněla.Prosím vás všechny myslete na ni a držte ji palce ať se mi moje holčička uzdraví.Děkuji

 

 

 

 

26/1

Dobrý večer!Před chvíli jsem mrkla na teploměr a venku máme -26 stupňů.To je hrůza,ta zima snad neskončí.Nemám zimu příliš ráda, snad jen když jdu s vnoučkem na kopec sáňkovat.Je mi moc líto všech zvířátek,které jsou v téhle zimě venku.Zorinka vypadá,že ji antibiotika zabírájí a začíná se holka pomalu uzdravovat.Kmemáček má také antibiotika začal pokašlávat a tíž se mu dýchalo.Hodně jsme spolu pokročili v ochočování.Mazlíme se denně a dokonce ho můžu i pochovat.Jsem moc ráda.Zuzance kapu a čistím ouška.Měla v nich špunty prachu a sena.Chudinka skoro neslyšela.Příští týden půjde na kastraci a pak jí začneme shánět nový domov.Je to moc hodná kočička,pořád se jen mazlí a mazlí.Moc důvěřivá k lidem nikoho ho se nebojí, ke každému se hned hlásí a mazlí se s ním. Dlouho jsem tak hodnou kočičku neviděla.Zítra sem přidám její fotečku. 

 

 

 

 

Tak vám představuji své miláčky, jak jsem vám slíbila.ObrazekZorrinka

Zorrinka podkeřáková. Nádherná bílostříbrná mramorka.Zori je sestřička Artíčka a Boříčka.Zorrinka je plachá kočičí slečna.Někdy se mi ji podaří chytit a to si ji pak můžu pochovat a pomazlit a myslím si,že se jí to líbí.Potřebovala by najít domov kde by byla miláčkem a určitě by z ní byl mazlík k pohledání.Je opravdu překrásná.Obrazek

Krásně spinkáme.Albi,Čertík a VajtíkObrazek

Smrčíček.Je to krasavec modrásek můj zlatej.Obrazek

Tohle je moje paní Albertová.Je to sestřička mých kluků Vajtíka,Smčíčka a Čertíka.Nejdřív jsme si mysleli,že i ona je kluk,já si totiž vždycky strašně přála modrého kocoura s tímto krásným jménem pan Albert.Jenže při kontrole na veterině nám pan doktor  s úsměvem oznámil,že pan Albert je vlastně holčička.Tak máme Albinku.Je to hrozně hodná a milá kočička,krásná kočičí princezna.Pořád by se mazlila a mazlila.Obrazek

Krásná teletníková Sazinka.Původně byla Sazi velitelka venkovních kočiček,ale nám ze zcela neznámých důvodu ji Krémák začal od smečky vyhánět.Moc mě to mrzí a vůbec si to neumíme vysvětlit.Jiťa a Áda s ní kamarádí dál,ale jen když je nevidí Krémák.Sazi si našla kámošku ve mně.Je to úžasně chytrá kočička, někdy žasnu co všechno je schopná pochopit a čemu všemu rozumí. Obrazek

zleva Vajtík,Smrček,Ferdík a Albi u nás domaObrazek

Lionek zrzavý lvíček.Lionek k nám do depozita přišel od chlapa z klece.Byl hodně nemocný a díky prodělané nemoci je Lionek drobnější kocourek.Je to velký mazílek a moc milý kotíček vypadá pořád jako odrostlé koťátko.Chtěla jsem si ho vzít domů,ale Lionek se moc bojí pejsků bohužel.Kdyby se našli paníčkové,kterým by nevadilo,že Lionek je takový prcek,dělal by jim určitě velkou radost.Lionek má moc rád lososa.Obrazek

A moje veliká láska Krémák Žižka.Říkám mu"můj osobní mluvčí".Chodí za mnou jak ocásek a pořád něco kecá a kecá.Když byli Ádinka, Jitka a Sazi v porodnici v domečku tak zůstal v teletníku sám a hodně jsme se zblížili.Mám ho moc ráda a jsem štastná,že po těch všech nemocech kterými si prošel je z něho velký,zdravý kluk.Obrazek

Boříček Šuplíček kluk z podkeřáků.Boříček je překrásný bilostříbrný kocourek.Je to plašánek pořád zalezá někde do šuplíku tak mu Evička dala přezdívku Šuplík.Mě už se tolik nebojí normálně se přede mnou pohybuje,ale jak přijde někdo cizí tak šup a je v šuplíku.Potřeboval by trpělivé páníčky a já věřím tomu,že by z něho byl mazílek jako z jeho sestřičky Kremrolky,která z nich byla největší plašánek a když přišla do nového domova tak z ní byl hned mazílek.Je mi to moc líto,že ho nemůžu každý den sevřít v náručí a pomuckat ho.Je opravdu překrásný a mě něčím hrozně přitahuje.Obrazek

Artíček podkeřákový.Krásný mourínek,který k nám přišel z blízké vesnice s bráchou Boříkem a sestřičkou Zorrinkou.Jako jediný z podkeřáků se nechá dobrovolně chytit a mazlit.Mazlí se krásně,hrajeme si spolu s hračkami,ale k cizím lidem je dost nedůvěřivý a hlavně se jich bojí.Moc bych mu přála klukánkovi, aby se našel někdo kdo by ho chtěl a měl ho rád.Obrazek

Ádinka teletníková.Maminka Ondráška a Leontýnky od Evičky.Ádinka nám hodně narostla je jako medvídek.Je to moc hodná kočička,nechá se ode mne i pohladit. Mám ji holku baculatou moc ráda.Obrazek

Tohle je u nás doma.Nahoře na škrabadle je Smrček a dole je Ferdinand.Klučíčci zlatý umazlený.Smrček k nám přišel se svou sestřičkou Albinkou a bráškama Vajtíkem a Čertíkem.Je to moc hodný kocouří kluk,mazlivý,hravý je hrozně kontaktní.Mazlí se úplně s každým kdo k nám přijde.Smrčíček je u nás jen dočasně.Bude bydlet u paní Jarky v Brně.Jeho odjezd se trochu pozdržel nejdříve z důvodu jeho nemoci a teď se paní Jarka stará o nemocného kocourka.Bude mi moc chybět,ale vím že u paní Jarky bude v těch nejlepších rukách.A teď něco o Ferdíkovi.Ferdíka jsme si vzali z depozita v teletníku.Je to děsný pohodář.Kráčí si tu bytem vznešenost sama a dělá jako by se ho nic netýkalo.Když chce tak se zapojí do hry ,když nechce odkráčí tím svým pohodovým krokem dál.Je to mazílek a miláček mého muže.Někdy mu muž říká,že prý je jediný normální u nás v rodině.Úplně nejvíc ho baví česání kožíšku a procházky po zahradě. Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Maryla - Nejen Cyril Svoboda

25. 12. 2009 20:23

...si evidentně myslí, že zvířátko je věc :-( Takoví nepochopí, že kočka cítí, a že dát jí domov a naději a pak ji vykopnout je hnusný hnus, vždyť věcem to přece nevadí, když se šoupnou tam... a za měsíc zas jinam...Paní si vzala asi přiklad z politiků...

risa - Re: Nejen Cyril Svoboda

20. 2. 2011 10:49

také bych s ním praštila o zem,jde mu jen o sebe a své prachy,přitom právě on by měl být mezi prvními sponzory........

Jarka - Doufám,

6. 1. 2010 21:32

že už jste všichni v pořádku. Bylo to určitě náročné obodobí- tolik nemocí, nová kuchyň a Vánoce... Pohlaďte prosím za mne Smrčka. Jeho příjezd se muel odložit, je tu akutní případ, kocourek, který kdyby včera nebyl převezený do tepla, tak by možná dnes už nebyl. Zatím tu je 26 hodin. ztrácí se před očima, ale třeba se to v dobré obrátí.