Jdi na obsah Jdi na menu

ÚNOR 2010

1. 2. 2010

 25/2

Internet zase vypadl.

V podvečer 23.2.2010 zemřela Kvíka. Byla to naprosto jedinečná kočička. Nádherná, hrdá, bojovná, malá velká Kočka. Byla to Kvíka První a Jediná. Byla....Nakonec nevydržela játra.... Nedokážu se s jejím odchodem vyrovnat. Strašně moc to bolí. V době, kdy jsem myslela, že všechno špatné je za ní, v době, kdy byla dlouho v pohodě a vyrostla a byla nádherná, tak přišel zlom. Ani nedokážu napsat, co všechno pro mě znamenala. Byla obrovský bojovník, ale svůj poslední boj nevyhrála. A s ní jsem prohrála i já. 

Obrazek

 

20/2

Vážení přátelé, omlouvám se za velkou mezeru - bohužel jsem se nedostala na internet...

Před týdnem odjela Špitálka do Prahy, cestu zvládla skvěle, a hned první den si večer vlezla na klín k novým páníčkům.

Ve středu dovezla paní J. , která se stará o kočičky kravínské v Květné a asi přilehlém okolí, dvě koťátka. Malého Vladánka, kterého lidé odložili v neděli na kravín a pak kočičku Kytičku, kterou chtěli lidé zabít v Telecím. Koťátka jsou ubytovaná na veterině, zítra se vydávají na velkou cestu do Prahy k paní Šípové a na Vladánka se už hned v pondělí příjdou podívat zájemci.

Hned jak stáhnu fotky, dám je sem:)

11/2

Bolel mě zub, od včerejška je venku, ale pořád to bolí, a to pekelně. Fujtajbl, zuby - to fakt nemám ráda.

Tady je kočička, co se přitoulala k paní Renatě:

Obrazek

 

Je vidět, že už je v pohodě

Obrazek

 

a milý malý Šmudla Úterý

Byla jsem konečně zaplatit kastrace Kamilka, Julinky, kočičky, Soptíka, Artíka a Boříka. Prvně mi to nevycházelo časově a včera s milým zubem nezubem jsem zůstala doma. Nyní čekají kastrace Lillifee, Moťu, Fran, Colettku, a pak - a z toho mám docela strach - Šušunku a Tečku. Každý zákrok je svým způsobem riziko, ale doufejme, že se všechno zadaří dobře.

8/2

Dnes byli na kastraci Soptík, Artík a Bořík a potom venkovní kočička, co se přitoulala k domu u paní Renaty, podle paní doktorky min. jednou už rodila - a to váží 2,10 kg:(

Co mě začalo tížit trošku víc, jak obvykle, jsou finance. Proto prosím, kdo čtete tyto řádky, jestli je to možné, zkuste poprosit známé, kolegy, ať si pročtou, prohlédnou - a mohou-li, pošlou nějakou korunku. Já vím, jsem hrozná, ale fakticky to nejsou penízky pro mě. Jsou to penízky na naše příšerky:), jsou stále hodní lidičkové, co mi posílají korunky, ale ruku na srdce, za leden se mi sešlo 1.400.- Kč na účtu a 1.500.- Kč od paní Renaty. Za únor ještě ani korunka a přitom měsíční náklady jsou kolem 25.000.- Kč...:( V prosinci měli lidé přece jen trochu víc srdce na dlani, ale teď nebýt paní Cachové a Katky Š., tak nepřežijeme. Moje výplata taková není, fa u veta byla za leden přes 16.000.- Kč.... Je mi líto, že musím takhle žebrat, je mi líto, že jsem nedokázala najít dost domovů pro kočičky, ale přece jen sem tam někdo nový a pěkný domov nalézá. Jenže jaro se šíleně blíží.... Tedy blíží se pohromy v podobě koťat. Sice se dávají kočičky kastrovat, ale to jsou asi pořád jen kapky v moři nebo co... Znovu opakuji - kdokoliv se může přijít podívat a kočičky si "osahat", aby věděl, že nevykládá peníze někam na blbiny.

Úplně nejlepší by bylo mít pár lidiček, co by byli ochotni měsíčně přispívat padesátikorunou či stovkou. To by rodinné rozpočty tolik nezatížilo a já bych měla něco jako jistotu, že měsíc od měsíce nějak překlepeme. Jen nevím, jak dostatečně propagovat tyto stránky....

a něco zvesela - Joleček dostal nové jméno : Eliáš

 

Obrazek

 

6,7/2

Nestihla jsem nic dopisovat - včerejší návštěva u veta byla dvouhodinová, byla plná čekárna, ale Evženek a Andulka dostali svou injekci.... Měla jsem s sebou i Lillifee, ta ukradla, vykousala a vybalila atb pro Lori a snědla je. Dostala alespoň zklidňující injekci na žaludek, dnes jí je hej. Danečkovi i maluschce je trošku líp, včera večer ale blinkal Golfík, nebylo mu vůbec dobře, ale v noci se honil s ostatními koťaty. Vznikla nám nová zamilovaná dvojice - Miki a Poldinka:

Obrazek

 

spávají spolu každý den

a tady fotky Jolečka v novém domově:

Obrazek

Joleček v novém domově zahradničí

 

Obrazek

a má i nového kamaráda:) 

5/2

Včera jsem vzala na veterinu Andulku (zánět dásní, rýma), Medardka a Kuličku, oba zánět močových cest, Evženka - zatím vet nic nenašel a Maluschku na injekci. Dnes ráno se mi podařilo odchytit i Evženkovu moč, tak jsem ho i s Andulkou (na injekci, zítra zase) vzala k vetovi, protože rovněž není v pořádku. Daneček dál rýmuje, Maluschce se změnila atb, Medardek a Kulička dostali Convenni, Evženek i Andulka jdou ještě zítra na injekci. Renaty pětka a malý Šmudla Úterý dnes byli na očkování. Taky nám přišly granulky:)

Jsem moc ráda, že bude víkend, alespoň trocha volnějšího režimu....

4/2 

Máme pod mrakem, všude sníh, rampouchy, v noci šla teplota zase pod – 10 stupňů. Pro „venkovky“, tedy kočičky žijící pouze venku, počasí nic moc. Nebudu teď rozebírat ostatní venku žijící živočichy.
Včera mi manžel žaloval, že příšerky zlobily.... Mně to nepřipadalo tak hrozné, ale třeba si opravdu většinu energie vybily přes den. Večer byl fakt klídek, většina pospávala, pak si koťata hrála. Danečkovi není dobře, kýchá, ale je poměrně v dobrém rozmaru. To Maluschka je na tom bídně až ještě hůř. Do her se nezapojuje, maximálně tak chvíli pozoruje a jinak spí. Kapání do nosánku, jako většině koček, jí ani Danečkovi nedělá vůbec radost. Raptorky se mi zdály také trochu unavené, ale u nich únava – to jenom ubrzdí jejich temperament do obvyklých mezí.
Byla jsem v Litomyšli na očním CT, jedno oko se mojí oční doktorce nelíbilo, tak mě objednala na různá vyšetření. I v Litomyšli bylo pod mrakem, taková pochmurná doba je dnes...a já potřebuji po práci dopravit minimálně Kuličku a Medardka k vetovi, včera jsem to s Kuličkou nestihla, protože jsem byla dlouho v práci:(. Chtěla jsem brát i Andulku, Evženka a Malu. Ale nevím, jak to bude možné, mám teď v práci malou puzičku a tak si říkám, že napíšu pár řádek, pošlu si je mailem a pak je vložím na stránky. Ale naprosto nevím, bude-li tohle schůdné, uvidíme.
Pořád se v duchu vracím k fotkám Jolečka, opravdu mi udělaly velikou radost, protože z něho dýchala pohoda, že už si zvykl a je v pořádku. Z toho na mě na „jaxe“ vybafne stará fotka nějaké kočičky a já si říkám, co zrovna dělá. Ne všichni majitelé se mi hlásí pro mě v dostatečných intervalech. Přitom v každé z kočiček je kus ze mě. To je jako kdyby mě rozbili a po trošinkách mě trousili. A to mi připomíná, že moje kočky umí nejen zahradničit, nejen jsou perfektní šnekové, ale teď se učí vařit. Zatím jen studují, a to velmi důkladně, recepty. Některé už nedám dohromady ani omylem.... Recepty měly svoje místo v polici nad pultovým mrazákem. Jenže tam je teplo, závěs a velmi vyhledávané místo ke spánku. A miláčkové zjistili, že když povyhazují některé „zbytečnosti“, budou mít víc místa. Prvně vysypali dva látkové sáčky máku ze zahrady. A že to je mák super – každá makovice sebraná solo, ve svazečcích usušené a nakonec každé makovici uřízne tchýně „víčko“, mák vysype, vyfouká plevy nebo jak to nazvat a mák se uchovává v plátěných sáčcích. Mák modrý, bílý a hnědý. Hnědý už není. Modrýho půlka. A jak jsou dobré koláče s bílým makem, jak s ořechy, mňáám. Nebo mňááu? Příšerky by mák nejedly, ale buchtičku olízaly, oždíbaly...:) Ještě tak brát někde čas, škoda, že ho nikde nepůjčují. 

3/2

Včera bylo vzrůšo:) - nepadala u Vás lavina? Já tak krásně uklozla na schodech a tak krásně se potloukla.... Holt trdlo dokonalý! Ve všem mírném skučení zvonil telefon a tam hlas mé známé a ....:

Obrazek

 

 

Ano, z telefonu a hlasu máme dalšího kotíka. Je to cca 5 měsíců starý - nebo mladý? kocourek Šmudla Úterý. Je velice mazlivý, naprosto okamžitě si u Renatky doma zvykl, pejskové, kočky, nic mu nevadilo, hned tam byl jako doma. Takže kdo by chtěl bílorezavého kocourka s moc milou povahou? Hlaste se, nebo nebude.....

Obrazek

 

 

A tohle už je fotečka Jolečka z nového domova. Když jsem ji objevila na "jaxe", tedy na www.kocky-online.cz/rate, měla jsem velikánskou radost!

Obrazek

 

 

On ten kocouřík má i vlastní posluhu:) Jo, TO JE ONO - přesně pro tohle to všechno dělám...

A malinko na vážnější notu, Maluschka rýmuje, ale tak, že jí zánět klesl dolů a k tabletkovým atb dostala ještě injekční. Daneček taky rýmuje, lehčeji jak malu, ale jeho odcestování do DOMOVA se odkládá na příští týden. Kulička čůrala kde neměla, což u ní obvyklé není, podle rozboru moči má zánět:( Ještě potřebuji vzít k vetovi Andulku, Evžena a Medardka. A pan doktor má příští týden dovolenou.Vždycky, když odjede, je nějaký průšvih:(

1/2

A máme únor - opravdu ten čas letí strašně rychle. Než se nadějeme, bude tady jaro se svou nádherou - i průšvihy.

Dnes jsem zůstala doma a vegetila, samozřejmě za mohutné spoluúčasti kočiček. Zhoršil se mi kašel i rýma, už ať alespoň tolik nemrzne.... Konečně dnes dobré zprávy od Jolečka - jedl, pil a hrál si, paní mluvila nadšeně. Jsem moc ráda, že to kocourek zvládá!

Maluschka začala pokuckávat a je z toho zatím nepěkná rýma, a co hůř, Daneček to chytil taky. A to má ve čtvrtek odjet. Uvidíme, jak všechno bude.

Už jsem i přemýšlela nad tím, zda sem psát všechny nemoci a podobně, dívala jsem se na různé stránky a ne všichni o tomto problému informují. Jenže tyhle stránky vypovídají o našem malém depozitu, jeho slastech i strastech a i když to může vypadat, že je tady pořád někdo nemocný, není to úplně pravda. V tomto objemu kočiček, v jejich fluktuaci, se nevyhnu usídlení "nosičů nemoci", většinou virů. To bych to musela podpálit a ještě dělat testy všem kočkám, jestli nejsou přenašeči a vůbec. Dnes je tady 48 kočiček a z nich akutně marodí Malu a Danda. Samo, že se z toho může vyvinout větší průšvih, jenže tomu opravdu nezabráním.

Zuzanka dnes byla s paní Renatou na kontrole, dostala na týden atb v tabletách. Váží 2,60 kg, podle pohmatu tekutina v bříšku je - ale může to souviset s prodělávanou nemocí. Naštěstí papá, hraje si.

Andulce se zhoršil chronický zánět v pusince, musím se domluvit s panem doktorem, co dál. U ní by byl dobrý zkusit Wobenzym, jenže ty tablety nespolkne. Jako kdyby věděla, že o ní píšu, kýchla. Takže možná i ji postihne akutní rýma. A to bude opět na dlouho, je už letitá a i s minulou virozou bojovala hodně dlouho. Pro ni by bylo ideální, kdyby byla někde solo kočkou. Dnes byla skoro pořád u mě, ale to se na ni nesměl nikdo nalepit, pak chytil pohlavek. Vedle na židli sedí Bětuška, sem tam ji pohládnu, čeká na to. Potřebovala bych strašně moc rukou.....

 

 

Náhledy fotografií ze složky únor 2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Míla - Kvíka

26. 2. 2010 11:25

Evi,nevím, co Vám napsat,vím, že to moc bolí,chce to čas a stejně člověk pořád vzpomíná...Ať jsou ty vzpomínky jen milé...Ať máte oporu v lidech i kočičkách...

Eva - estranky

14. 2. 2010 21:35

Zlobí estránky, nejde ukládat. Jen heslovitě - zub-nzub bolí pekelně dál, v sobotu ráno odjela do nového domova Špitálka a v pondělí ráno jde 5 kočiček na kastraci....

Míla - přání

12. 2. 2010 10:51

Ať to všem kočičkám dopadne dobře bez komplikací a zoubek-nezoubek přestane bolet..mě na starý kolena roste moudrák:)...(a moudrost nikde...)