Jdi na obsah Jdi na menu

červenec 2018

4. 7. 2018

24/7

Milí, jakmile jsou vedra, přestávám fungovat:). Ale nejsem sama - i kočičky jsou krásně líné, schovávají se venku ve stínu nebo polehávají doma a spinkají. Ožívají až večer. 
Nellince se pusinka pěkně hojí, už nebere antibiotika, tak se už tolik nepereme. I tak ranní troje léky pro ni nejsou vůbec jednoduché, snaží se srdnatě bránit, co to jenom jde:).
Fífa ještě ranku na pusince po abscesu nemá zhojenou, dvakrát denně mažeme a je to malinko obdoba s Nellinkou - Fífinka že držet nebude, a pokud to jen trochu jde- zdrhá.
Bereničku zlobí nemocné klouby mnohem víc, evidentně pajdá - o to víc spí. Dnes většinu noci spala v ložnici, ale kolem čtvrté se vzbudila a že půjde čůrat - zkusila prohrabošit všechny tři záchůdky, vzbudila manžela (ten pak brzy vstal, nemohl dál usnout). Mě vzbudilo až škrábání Bereničky na dveře, abych ji pustila na její oblíbený záchůdek na chodbě.
Středeček začal pokuckávat a rýmovat, tak dostal také antibiotika a doufám, že mu brzy zaberou.
Přeji všem pěkné dny. Eva

37792897_10214494241368744_3514008749708673024_n.jpg

zprava Bětulka, Podlinka a Berenika

37684243_10214494240128713_8075442263498424320_n.jpg

Bětulka umývá Poldinku

37727521_10214494241848756_5145507452107620352_n.jpg

Stodůlek

37732937_10214494240728728_2493627818437509120_n.jpg

Zavináč Twentík

monetka-kouka.jpg

Monetka

19/7

Jak se připravit na příchod koťátka? Tipy a rady pro začínající chovatele

Pořídili jste si, či jste dokonce adoptovali koťátko? Pak určitě pociťujete vlnu vzrušení a očekávání a nejspíš také obavy, zda dokážete koťátku poskytnout opravdu bezpečný a láskyplný domov. Přečtěte si proto několik tipů, které vás na příchod koťátka dokonale připraví.

 

Jaké základní vybavení koťátku pořídit?

 

·Pelíšek

Koťátko sice složí svou hlavu i na vašem polštáři, ale určitě ocení pořádný, třeba i krytý pelíšek, umístěný na klidném místě.

 

·Miska na jídlo a na vodu

Misky pořiďte dvě, jednu na jídlo a jednu na vodu. Konzervy a tzv. „mokré jídlo“ pak kotěti podávejte nejlépe na plochém talířku.

 

·Kočičí záchod se stelivem

Kočičce můžete pořídit buď krytý nebo nekrytý záchod. Kryté záchody jsou sice o trochu dražší, zato však méně zapáchají a mazlíčkovi poskytnou rovněž více soukromí.

 

·Škrabadlo pro kočky

Jestliže nechce riskovat, že si kotě bude brousit drápky o nábytek nebo sedačku, nad pořízením škrabadla pro kočky určitě neváhejte. Čím dříve kočku na škrabadlo naučíte, tím lépe. Na trhu najdete různé druhy škrabadel, od obyčejných jednopatrových, až po několikapatrové s pelíškem a prolézačkami připomínající spíš lunapark.

 

Několikapatrová škrabadla pro kočky jsou většinou vybavena několika odpočívadly, domečkem i hračkami, takže bývají víceúčelová. Pokud byste rádi kotěti dopřáli prvotřídní škrabadlo, ale nechcete za něj utratit svou měsíční výplatu, podívejte se na e-shop Hawaj, kde škrabadla pro kočky seženete velmi výhodně. Kočku můžete na škrabadlo nalákat například kočičími feromony ve spreji.

 

·Hračky

Kromě výše zmíněného koťátko uvítá také všelijaké hračky, například myš, udici, klubíčko bavlny nebo laserové ukazovátko.

 

Příprava domácnosti na příchod kočky

Pořízením kočičí výbavy to ale zdaleka nekončí. Ještě, než koťátko poprvé vkročí do svého nového domova, je potřeba mu celou domácnost přizpůsobit, jinými slovy připravit klidné a bezpečné místo, kde se koťátko pozvolna otrká.

 

Jaké kroky a opatření v domácnosti před příchodem kočky podniknout?

 

  • Odstraňte/schovejte jedovaté a pichlavé rostliny
  • Nože a další ostré předměty dejte rovněž z dosahu
  • Zamezte kočce přístup do míst, kde by mohla uvíznout nebo se poranit
  • Nenechávejte nikde volně položené léky ani jiné chemikálie
  • Zabezpečte okna a balkon sítěmi tak, aby z nich kotě nemohlo vyskočit
  • Kočce v bytě zařiďte místo s výhledem z okna, pozor ale na bod výše

 

Vítej doma, klubíčko štěstí!

Když si koťátko v přepravce dovezete domů, nespěchejte na něj. Přepravku položte do chodby, otevřete ji a nechte jej, ať samo vyleze. Koťátko si po cestě bude potřebovat určitě odpočinout, proto nelpěte na tom, aby s vámi ihned dovádělo. Na základě pokynů předchozího majitele či záchranné stanice můžete koťátko po příjezdu také nakrmit, avšak nebuďte zaskočení, pokud se jídla nedotkne. Z cesty i změny prostředí může být ve stresu, a tím pádem nemusí mít chuť k jídlu. Ale nebojte se, jen co se koťátko trochu aklimatizuje, jeho apetit se vrátí zase do normálu.

 

To nejdůležitější pro kotě za peníze nekoupíte – lásku a čas

Můžete si přečíst desítky článků o tom, jaké vybavení pro kočky si ještě před jejím příchodem pořídit, nicméně to nejpodstatnější, co kotě ocení nejvícláska a čas, se koupit nedá. Kočky sice nevyžadují takovou pozornost jako třeba psi, ale rozhodně vám z vašeho volného času velký kus ukrojí. Když se koťátku budete věnovat, uvidíte, že vás zahrne bezpodmínečnou lásku.

 

18/7

Milí, 18.8.2018 je v Poličce Festival 555 a na náměstí bude m.j. stát "Stánek pro kočku", kde se budou prodávat různé věci. Výtěžek z prodeje těchto zejména ručních výrobků bude rozdělen mezi dva kočičí útulky - Opuštěné kočky Polička, z.s. a nás, tedy KOČKY SOBĚ, z.s.

Srdečně Vás všechny zveme k nákupu - a tím přispění na chod útulků.... Děkujeme

letacek.jpg

mapka.jpg

vyrobky-na-stanku.jpg

18/7

Mnohokrát děkujeme Simonce Horáčkové za uspořádanou aukci ve skupině Aukce pro neziskové organizace se zvířaty - v náš prospěch. Zrovna nás čekají větší výdaje a moc jsem si lámala hlavu, kde na to vzít korunky.... A když jsem smutnila, přišla mi sms od Simonky... Byl to báječný pocit a obrovské pohlazení. Vím, že penízky jsou potřeba všude, bohužel bez nich se ale nic neobejde:( Velké poděkování nejen Simonce, ale všem, kdo si v těchto aukcích něco zakoupíte a tím pomáháte. Děkuji všem. Eva

4/7

Milí,
už konečně chodím do práce, i když jsem stále hodně unavená, ale pomalu se začínáme doma zase srovnávat do zajetých kolejí... Snad bude pár týdnů klid. Měli jsme poslední dobou plno milých návštěv, která potěšily nejen nás, ale i kočičky. Určitě na někoho zapomenu - ale byla u nás Janička s maminkou, dovezli kočičkám plno dobrot, pomazlily je. Byla to bezva sobota:). Přijela i paní Zdeňka s kamarádkou, opět pohladily plno kočiček, vždycky paní Zdeňku moc rádi vidíme:). V neděli přijela Vendulka s přítelem, další super lidičky:), včera přijela zase jiná Vendulka s mužem a holčičkou, dovezli mimo věcí pro kočičky i věci do aukce, moc milá návštěva. Máme veliké štěstí na hodné, milé a bezva přátele:) Moc všem děkujeme! A nejen osobní návštěvy - ale Inuška poslala balík plný dobrůtek, hraček a věcí na potěšení. Vše bylo v malé krabičce, kterou jsem nesměla vyhodit, prý se do ní krásně leze i těm prostorově výraznějším kočičkám:) Včera navíc dorazil balík se dvěma pytli granulek od Na pomoc kočkám. Moc děkujeme!!! 
Nellinka s Bereničkou berou obě několik léků víckrát denně, občas je to s nimi boj. Jedna jako druhá mají sílu a ani jedna nemá ráda, když jí člověk cpe něco do pusinky. Uhlíček, co má chronické selhání ledvin, se moc snaží papat, ale přidal se i zánět pusinky a dávání léků je dost obtížné. Uhlíkovi není úplně nejlíp, hodně zhubnul, srst je špatná, ledvinové hodnoty bídné, ale zatím vypadá, že je rád na světě, chodí si ven, nahřívá na sluníčku, má rád šťávičkové kapsičky. Snad s námi ještě chvíli pobude.

Opět nás čekají odběry krví u několika starších kočiček, některé jen trochu pohubly, jiné se mi nelíbí zase jinak. I náš desetiletý Středeček má srst bídnou, čekají nás odběry krve, což nebude snadné, moc se bojí lidí, cestování.... Medušku trápil velký zánět v tlamičce, jezdili jsme na injekce, teď je lépe, ale hned po svátcích musí na vytrhání zoubků, což nám holčička jen tak nepromine - už jen odvoz na veterinu (a pak odjezd domů) prohuláká, navíc se vždycky snaží probojovat ven z přepravky...
Jak jsem byla letos často nemocná a hodně času jsem trávila a trávím v ložnici, naučily se tam chodit kočičky, které to dřív "neuměly". Takže velmi stálým nocležníkem je Bohuška a poslední týden i její synek Liborek. Ložnici si velmi zamiloval Ludvík. Ludvíček je obrovitánský mazel, ale už delší dobu nám tvrdí, že se cizích lidí ukrutně bojí. Včera jsem užuž myslela, že si ho paní Vendulka pohladí, ale Ludvík šup a byl pod postelí, kde dělal, že vlastně vůbec neexistuje. 
Ze tří koťátek ze Svitav jsou dvě umístěná - mouratá kočička a mouratý kocourek, od kterého přišly fotky a psaní, že si zvykl v novém doma a má se dobře:). O kočičce dostávám ústní info, má se moc dobře.
Milí, všem přeji krásné letní dny a všem děkuji. Eva

granule-na-pomoc-kockam.jpg

arnost.jpg

nellinka-v-krabicce.jpg

 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Novotná - bílý zubožený kocour Polička

14. 7. 2018 7:24

Prosím pěkně, nevíte jaký je stav kocoura z 20.6. od Poličky? Na stránce Opuštěných koček Polička paní Funková nic neoznamuje. Díky moc.

Eva - Re: bílý zubožený kocour Polička

19. 7. 2018 16:15

Dobrý den, bohužel žádné nové informace nemám.