Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uzel povoluje

28. 6. 2011

Narutovo tělo se vzchopilo v pravý čas na silvestrovské oslavy. I když... Naruto pochyboval o významu slova ,oslava,. Co by měl vlastně slavit? Že je o rok starší?... no tohle by mohlo deptat maximálně ženy.
Že ve zdraví přežil další rok + z toho půl dalšího školního roku... na druhou stranu, to nejhorší ho teprve čeká. Raději by zůstal tam, kde teď.
Mohl by i oslavovat, že tak dlouho vydržel pod náporem vlastní emoční nestability. Pokud ale platí: Jak na Nový rok, tak po celý rok... raději by se měl jít rovnou zahrabat, čeká-li ho dalších 365 a 1/4 dní s Itachim v srdci.
Takže, co tedy vlastně oslavovat? Proč jsou lidé tento den, a hlavně noc, tolik žhaví na společené akce. Pití, jídlo, a bůh ví co ještě... V čem je zakopaný pes?
Zřejmě vše bude jen otázkou zvyku. Zlít se můžeme každý den, ale na Silvestra je to dalo by se říct legální. Tedy ne, že by alkohol by po zbytek roku nelegální, ale přece jen... na zpívající osobu na náměstí se v úterý večer 3. května budete dívat, jako na vyšinutého blázna. 31. prosince se k němu ale ještě přidáte.
A Naruto? Rád pil, ale nerad slavil. Čímž maskoval fakt, že něml s kým. Ano, byl tu Leny a ten má určitě v plánu obrazit, co nejvíce pajzlů, ale na to neměl Naruto náladu. Upřímně... raději by si jen poseděl s přáteli a povídal. Samozřejmě za doprovodu dobrého pití a jídla.
Jenže... Naruto měl velmi málo přátel, neměl rodinu a provozovat něco takového o samotě je... smutné.
Naruto se tedy rozhodl tento den udělat běžný, jako to měl v plánu s Vánoci. Jídlo ze svátků už bylo z lednice pryč. Buďto v záchodě po Narutově nevolnosti, nebo v koši, po zásahu času. Byla tu jen plechovka s kávou, mléko a cukr... a černý čaj. Bez citrónů. Ale s medem. To se rozšoupneme.
Naruto tedy chtěl poslední den v roce ignorovat, ale svět kolem něj ne.

Smůla, že bydlel v městě-střed. Připadal si jak na fotbalovém zápase. Bylo půl jedenácté a on se marně snažil přesvědčit sám sebe k spánku. Co pět minut měl nutkání vstát a něco dělat. Něco jiného to rozhodlo za něj.
V půl a pět minut zadrnčel zvonek. Zněl hlasitěji než obvykle.
Naruto vstal, a kupodivu bez nakvašeného výrazu, šel otevřít.
,,Nazdar," přivítala ho veselá nálada jeho Známého. ,,Pěkný pyžamo," dodal a vkolébal se do bytu. Naruto za ním zavřel dveře a pozoroval Sasukeho pokus dostat se k pohovce.
,,Máš nějaké přání?"
,,Je Silvák, ne?!" Zřejmě to považoval za dostačující vysvětlení.
,,Nemáš být s... někým?"
,,No," posadil se Sasuke. ,,Jak vidíš, tak jsem už jsem dost načatej, už jsem byl všude, tak jsem si řekl, že se stavím sem." Naruto se podíval na hodiny. Byl všude. Vždyť bylo necelých třičtvrtě na jedenáct.
,,Kdy jsi začal? Ráno?" přešel do kuchyně a do sklenice hodil šumivý vitamín C a zalil ho studenou vodou. ,,A proč jsi vůbec přišel sem?" podal Sasukemu sklenici.
,,Za tebou," odpověděl zcela bez zábran. ,,Minule s tebou byla sranda."
,,Minule?" vzpomínal Naruto. Tamto minule? ,,Nebude se to opakovat."
,,Přišel jsem jako... známý. Jsi moje poslední etapa na cestě k oslavě Novému roku."
,,Co tvůj bratr?"
,,Zřejmě si odpočítává čajové lístky," zašklebil se Sasuke. Sklenici třímal pořád v ruce. ,,Já nebudu popírat, že to s tebou nebylo špatný." Nahnul sklenici k sobě a všechno vypil naráz.
,,Tak dík, ale-"
,,Ty snad někoho máš?"
,,Já... ne, ale-"
,,Jsi snad do někoho zabouchlej?" Tentokrát trvala odpověď Narutovi déle. Dost velká šance pro Sasukeho. ,,Jsi!" řekl Sasuke. ,,Téééda."
,,Sasuke," začal, ale Sasuke ho přerušil.
,,Kdo je tvoje ovečka, vlku?" Co měl odpovědět? Mohl to všechno popřít, Sasuke je stavu, kdy by to mohl sežrat. Nebo to vyklopit, protože díky onomu stavu mu bez zábran řekne svůj názor, ale zapomene.
,,Chce to něco k pití," řekl Naruto. Sasuke kývl ke dveřím, kde se válela taška. Naruto si ani nevšiml, že by ji Sasuke přinesl.
,,Dej si," řekl Sasuke. Naruto přinesl tašku k pohovce a vytáhl na stůl flašky, co v ní byly. Pár piv, bílé víno a flaška vodky. Tohle zkombinovat dohromady, následující dny budou krušné.
Naruto so vzal od Sasuke prázdnou sklenici. Od oka si nalil panáka a vypil ho na ex. Sasuke se na něj trochu závistivě díval. Céčko mu ale stihlo dost pročisti hlavu, aby nechal pití na Narutovi a sám si pak v klidu vyslechl Narutovo tajemství.

P.S. Je to dost krátké, ale připadalo mi lepší to tady utnout. Vzhledem k tomu, že se něco změní, bude lepší začít s tím v nové kapitole.
Tímto si sice dlouhý komentář nevysloužím, ale... no hlavně, že jsem něco přidala. Ne že bych neměla čas, já ho měla, ale nechtělo se mi. Teď mi zkouškové skončílo (haleluja, Nelie je v 3. semestru) a naopak přijde škála dnů v práci (jak jí se nehorázně těším, ale fakt). Doma mi totiž začíná měkknou mozek.
Taky jsem neměla moc náladu. Kdybych psala zrovna v oné náladě, zřejmě bych ze všech chlapů udělala grázyl - dost blbý, vzhledem k tomu, že se tam žádná ženská není. Ale gaya bych asi ušetřila :D
Ano, opět za to můžou muži. Jsou to svině a myslím, že pro tentokrát mi toto přesvědčení zůstane. Takže milé dámy, přidejte se kě mně :D

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nadpis

(Lilith-sama, 28. 6. 2011 22:13)

Nelie-sama!!! Ja idem teraz spať a zajtra veľmi veľmi veľmi skoro (o 4 ráno) vstávam, kvôli výletu. A ako mám podľa teba zaspať po takto useknutom konci? Tak hej, možno zaspím, ale asi až o druhej ráno, čo mi už bude na dve veci.
Takže Sasuke došiel na návštevu a Naru to ide všetko vyklopiť. Tak uvidíme, či mu povie všetko, alebo len časť, alebo vôbec nič. Nechám sa prekvapiť.

=^.^=

(Mia-san, 28. 6. 2011 15:39)

Jdu se nedočkavě juknout na blog a co nevidím? Nový dílek :o) A ještě jako první komentuju... to je prostě paráda po takovém "harakiri" dni... tákže dílek skvělej, akorát mi bylo Naruta líto, jelikož oslavit Silvestra sám je mrzuté, ale Sasuke to zase všechno načal... jsem zvědavá, jestli si Sasuke nechá ujít příležitost "opilý Naruto" a jak asi přijme celé to tajemství... a zmiňuješ se o tom, že se něco změní... bóže, já jsem ták zvědavá :o) Těším se na new pokráčko :o)