Jdi na obsah Jdi na menu
 


aktuality 33

Svoji letní show startuje cirkus Krone 14.4 2010

 

Po velkém úspěchu zimního cirkusu Krone v Německém Mnichově který skončil 11. dubna 2010 představí jeden z nejslavnějších cirkusů Evropy také svoji letní show. Cirkus Krone se vydává na svoji jubilejní 100 sezonu a určitě to bude stát za to. Cirkus pro letošní rok pořídil zbrusu nové šapito, nové světelné a zvukové efekty. A to není zdaleka vše !! V manéži se letos představí více jak 5 0 umělců ze 14 zemí světa !! Jednou z hvězd cirkusu bude Martin Lacey jr. který dlouhodobě u tohoto Německého cirkusu hostuje. Tento drezér šelem získal letos Zlatého klauna na festivalu v Monte-Carlu. Pod šapito cirkusu Krone bude letos Martin Lacey předvádět naprostou senzaci bílého lva. Unikátní bílý lví král Tonga je starý asi 4 roky. Výjmečné je ale to, že existuje pouze 37 známých bílých lvů na naší planetě. Drezůru těch nejkrásnějších koní ze stájí cirkusu Krone letos předvádí Christel Sembach-Krone. A jako v žádném správném cirkuse ani v manéži cirkusu Krone nebudou chybět sloni. Drezůru hned čtyřech slonů předvádí Francouzský krotitel James Puydebois. A to není zdaleka vše. Mega show cirkusu Krone začíná již zítra v 15:30 v Hellibronu kde cirkus hostuje až do 21.4 2010 Jediné co by mohlo Českého fanouška odradit je cena vstupenek ta nejlevnější je totiž k dostání za 17 euro.

 

 

 

Cirque du Soleil představí novou show 12.4 2010

Nejznámější světový nový cirkus Cirque du Soleil který ve svém programu neukazuje žádné drezůry zvířat, ale přesto je program velmi originální. Kombinuje se zde balet, divadlo a některé cirkusové prvky. To vše za doprovodu živé hudby a neuvěřitelných efektů. Proto je hlavně v domovské Kanadě každá nová show vždy očekávanou kulturní a společenskou událostí. A právě Kanadský Montriol bude už 22. dubna hostit premiéru nové show Cirque du Soleil s názvem TOTEM. 281i5d.jpg Tato nová show ukáže všechno to originální čím se cirqe du Soleil prezentuje již od svého vzniku: skvělá hudba výborné akrobatické výkony ale hlavě poutavý příběh. Příběh nové show TOTEM se odvolává na prvopočátky lidstva a na vůbec první druhy na zemi. Tato show se od září představí i v Evropě na podzim jsou potvrzené zatím města Berlín Hamburk, Mnichov a Dortmund, ale vyloučeno není ani hostování v Praze. Tak uvidíme vždyť do podzimu je ještě času dost.

 

 

Cirkus Berousek Sultán ve Zlíně 9.4 2010

Jak už jsme vás informovali v březnu cirkus (Berousek) Sultán zahájil letošní velké turné Morava 2010. A součástí tohoto turné bude už příští týden zastávka v Severo-morav.4 ském Zlíně. K vidění bude nejen již mnohokrát zmiňovaná krokodýlí show, ale také špičkoví žongléři nebo třeba klauni. Cirkus (Berousek) Sultán ve Zlíně hostuje na travnaté ploše nadace Tomáše Bati od 14.4 2010 do 24.4 2010 ve všedních dnech v17:00 a o víkendech ve 14:00. Na fotky cirkusu (Berousek) Sultán z letošního roku se můžete podívat zde. cirkus_berosini_0903_denik_clanek_solo[1].jpg V souvislosti s tímto cirkusem je však třeba zmínit také nový Český cirkus Berosini který od letošní sezony pod vedením Ferdinanda Berouska brázdí Česká města. Tento cirkus vznikl odtržením některých účinkujících právě od cirkusu Berousek Sultán. A i když zatím ve velmi skromných podmínkách, může cirkus nabídnout více jak hodinovou show. Ta se ale v mnoha ohledech podobá již zmiňovanému cirkusu Berousek Sultán. V minulém týdnu dokonce cirkus zpustil svoje internetové stránky ty lze najít na adrese www.cirkusberosini.wbs.cz. Cirkus Berosini hostuje až do neděle v Havířově. Foto: Prostějovský Deník.

 

Kvůli tragédii ruší Polské cirkusy svoje show 10.4 2010

Dnes postihla naše Polské sousedy velká politická, společenská i kulturní tragédie. Na palubě letadla které mířilo do Ruské Katyně zemřelo dnes v dopoledních hodinách několik desítek významných Poláků mezi kterými byl i Polský president Lech Kaczyński se svojí ženou. Celé Polsko se okamžitě ponořilo do státního smutku. V televizi se ruší zábavné pořady, divadla ani kina nebudou hrát. K tomuto se připojují i všechny Polské cirkusy které ruší všechna svá představení na dobu minimálně jednoho týdnu

Roudnice nad Labem má svého velblouda 6.4 2010

Když v sobotu navštívil představení cirkusu Praga Kopecký starosta Roudnic nad Labem pan Josef Beneš nebylo to náhodou. Pod šapito cirkusu se totiž nedávno narodilo mládě velblouda a pan starosta se stal jeho kmotrem. "Dlouho jsme přemýšleli nad tím, jak toto krásné zvíře pojmenovat. Chtěli jsme, aby jméno mělo nějakou souvislost nebo vztah k našemu městu. img_1250.jpg Volba nakonec padla na Roudy," Řekl pan starosta po křtu sotva měsíčního mláděte velblouda dvouhrbého místním novinám. Zároveň s tím také město věnovalo křestní list a finanční hotovost ve výši 5000 korun. Velbloudi se pod vedením Arnošta Kopeckého k cirkusu Praga Kopecký vrátili po dlouhých létech a toto je jistě důkaz, že se jim daří. A i když měli všichni v Roudnici s cirkusového přírůstku bezesporu velkou radost cirkusový život plyne dál a cirkus Praga Kopecký pokračuje dál ve svém

Vyšlo další číslo Circus Journal 26.3 2010

Circus Journal je velmi prestižní Německý časopis zabývající se děním v cirkusovém prostředí. Tento magazín je velmi uznávaný nejen mezi amatéry, ale také mezi profesionály. Redakci tvoří lidé z mnoha zemí Nizozemska, Rakouska, Itálie, Německa, Chorvatska, Belgie a dalších. Proto může přinášet podrobné informace o cirkusech v celé Evropě. Časopis také úzce spolupracuje z mnoha odborníky v oboru cirkusu. Pro je pro každý cirkus velkou poctou když se právě o něm píše v tomto magazínu. V České republice se to povedlo Českému národnímu cirkusu JO-JOO o kterém circus psal v srpnovém vydání v roce 2006 v tom stejném čísle byl také článek o Českém cirkusovém museu. První letošní číslo tohoto časopisu píše velký článek o skončeném festivalu v Monte Carlu a také o novém programu Německého Cirkusu Charles Knie a mnoho dalšího. Magazín je v prodeji v Německé obchodní síti za 14 euro.

Polský cyrk Evropa slaví 5. let 24.3 2010

 

Polský cyrk Evropa je pro české fanoušky známí hlavně díky Českému drezérovi Arnoštu Kopeckému který u tohoto cirkusu působil v minulých letech. V Polsku, ale cirkus patří mezi absolutní špičku. V20102n.png jeho programu působí ti nejlepší umělci z Polska a nechybí ani zástupci Ukrajiny, Španělska, Itálie a Švédska. Cirkus v programu zároveň udržuje všechny tradiční prvky. V letošním roce cirkusslaví 5 let výročí vzniku a při této příležitosti si pro svoje fanoušky připravil mnoho novinek. Již v únoru cirkus spustil úplně nové webové stránky a navíc pro větší pohodlí nakoupil nové polstrované sedačky pro diváky do lože. Tohoto významného výročí si všimli také Polští novináři kteří se sešli pod šapitó cirkusu a k jeho výročí natočili krátké promo video.

To můžete najít když kliknete zde.

 

Český cirkus Aleš v Nitre 23.3 2010

Cirkus Aleš je sice původem Český cirkus, ale už po několik let působí po většinu sezony u našich sousedů na Slovensku. A není tomu jinak ani letos svoji premiéru měl cirkus v Trnave a teď se přesuvá do Nitry. V letošním programu cirkusu se objevuje mnoho novinek. I když cirkus opustila skupina žonglérů Lanikuci žonglér v letošním programu nechybí. V sezoně 2010 se v cirkuse představí žonglér Lionel Volf který dříve působil v cirkuse Humberto nebo RomanzaV letošním programu cirkus Aleš také prezentuje naprostou novinku. cirkus300-r430.jpg Tou bude drezůra Amerických bizonů a western show ve které nebudou chybět vystoupení kovbojských jezdců a vrhačů nožů. Po krátké odmlce se do programu vrací také drezůra šelem ve které nechybí tygři ani puma. Tuto drezůru pod šapito cirkusu Aleš předvádí Nitranský rodák a mistr kulturistiky František Strnad. Z dalších zvířat se divákům představí velbloudi, lamy, opice, hadi a další. Fanoušky cirkusu také určitě potěší, že pro ně cirkus připravuje novou verzi svých webových stránek která by měla být spuštěna již během jara. Cirkus můžete navštívit v Nitre na Chrenovej od zítřka tedy 24. března 2010 až do 5. dubna 2010. Poté bude cirkus pokračovat dál po východním Slovensku. Tím to, ale podle našich informací rozhodně nekončí. Cirkus také uvažuje o hostování v Polsku a to už v létě. Další informace pro vás zjišťujeme.

 

Cirkusový sloni pochodovali ulicemi USA 18.3 2010

Americký cirkus Ringling Bros postavil svoje obří šapito v hlavním městě USA Washingtonu D.C. a aby nalákaly diváky na svůj program vydali se za doprovodu policejní eskorty i se svými šesti slony Indickými do ulic hlavního města. v průvodu se také předváděli umělci ve svých kostýmech. Americký cirkus Ringling Bros je velmi známý se svou péči o slony rodina dokonce za několik milionů dolarů zřídila sloní rezervaci na Floridě. Letos se cirkus Ringling Bros a Barnum Bailey stejně jako v loňském roce prezentuje show s názvem Zing Zang Zoom a kromě slonu v ní nechybí motorkářská koule smrti, provazochodci, špičkový žongléři a samozřejmě klauni. Ve Washingtonu D.C. cirkus stojí do 21. března 2010. V evropě cirkus naposledy hostoval loni na podzim se svojí show Boom and Ring a cirkus hostoval v Itálii, Španělsku, a nejblíže ČR byl na konci loňského když hostoval v několika městech v Německu v listopadu loňského roku.

 

Sezonu startují dalčí České cirkusy 13.3 2010

I když v některých částech republiky zatím ještě sněží a teploměry rozhodně neukazují jarní teploty další České cirkusy startují svoje letošní turné. Svoji první show v letošním roce odehrál první Český n253a[1].jpgárodní cirkus JO-JOO v Kolíně u Starých lázní kde cirkus hostuje až do 21 března začátky představení jsou o víkendu ve 14 a ve všední dny v 17 hodin. Už 16. března bude mít svoji premiéru cirkus Bernes v Olomouci. Svoje šapito postaví na třídě Kosmonautů kde bude hostovat i se svojí opičí show až do 21. března 2010. Jiný český cirkus a to sice cirkus Andres láká diváky na drezůru sibiřských tygrů tu budou mít letos diváci poprvé možnost vidět v Jihlavě od 18 do 21. března 2010 na louce pod letním kinem začátky představení jsou ve čtvrtek a v pátek od 17 a o víkendu ve 14 hodin. Cirkusová sezona se nám tedy rozjíždí naplno a my vám přejeme příjemné zážitky pod šapito. A pokud jste už letos nějaký cirkus navštívili budeme rádi když nám o tom napíšete do návštěvní knihy.

 

Cirkus Roncalli v Kolíně nad Rýnem 10.3 2010

Když v roce 1976 poprvé svoji show odehrál Německý cirkus Roncalli bylo to splnění velkého dětského snudavid_larible_sipario.jpg současného ředitele a majitele cirkusu Berndharda Paula. Od té doby se jistě mnohé změnilo, cirkus vidělo již 15 milionů lidí a Roncalli se stal velkým pojmem nejen Německého, ale bez pochyby celoevropského cirkusu. Dnes cirkus předvádí více jak 2,5 hodinovou show ve které se představí umělci z celého světa. Jednou z největších lákadel pro letošní show bude star klaun David Larible který slavil velké úspěchy v největším cirkuse světa v USA. Ale to není zdaleka všechno v cirkuse se představí účinkující z Ruska, Francie nebo jižní Ameriky a to vše za doprovodu velkého živého orchestru. Sametová opona cirkusu Roncalli se poprvé rozhrne již zítra ve 20:00 na Neumarktu v Kolíně nad Rýnem. Cirkus zde bude hostovat až do 11. dubna 2010

 

Cirkus originál Berousek zahájí sezonu už ve čtvrtek 8.3 2010

Český národní cirkus original Berousek vstoupí do letošní sezony už ve čtvrtek 11. března 2010 stejně jako v loňském roce se premiéra letošní show odehraje v Kutné Hoře. Cirkus original Berousek zde hostuje až do 14. března naproti supermarketu Albert začátky představení jsou čtvrtek a pátek v 17:30 v sobotu ve 14 a v neděli v 11 hodin. uvod_mala.jpg Potom se cirkus přesouvá do Havlíčkova Brodu. Cirkus si pro svoje fanoušky pro letošní rok připravil nové cirkusové stany o průměru 34 metrů a o rozměru 24x14 metrů se svíticím vchodem pro diváky, a to od prestižní italské společnosti AMTELONI a úplně nový mezinárodní program pro sezonu 2010 kde nebude chybět drezůra slonů a exsotické zvěře ani tradiční drezůra medvědů kterou se rodina proslavila po celém světě a jejichš výchova dále pokračuje 8. ledna se zde narodila medvědí dvojčata.

Cirkus Carini Letos znovu na Slovensku 5.3 2010

Český cirkus Carini který v roce 2001 založili nositelé slavných cirkusových jmen Arnošt Aleš a František Navrátil se v letošní sezoně znovu představí u našich sousedů na Slovensku. Cirkus na Slovensku přitom100_3954.JPG hostoval již v minulé sezoně a získal si srdce Slovenských fanoušků cirkusu. V loňské sezoně cirkus na Slovensku hostoval celkem ve 32 městech a nevynechal ani tradiční cirkusová města jako jsou například Košice nebo Kežmarok naopak v loňském turné chyběla zastávka v Bratislavě. Letos se premiéra cirkusu uskutečnila dnes v 17 hodin ve Skalici další show je plánována na zítřejší 15 hodinu a poslední představení mohou diváci vidět v neděli ve 14 hodin, poté se cirkus přesouvá do Senica.

 

Cirkus Berousek-Sultán na jížní Moravě 4.3 2010

Jako většina cirkusů v Čechách i cirkus Berousek Sultán zahajuje svoji letošní sezonu. Tentokrát mohou diváci vidět velkou krokodýlí show poprvé ve Znojmě kam se cirkus vrací po dvou letech. Premiéra se uskuteční již v úterý 9. března na louce pod Lounským klášterem. Cirkus zde bude hostovat až do 14. března. Podle našich informací návětěvou tohoto města startuje cirkus Berousek Sultán velké turné Morava 2010. Starší fotky cirkusu Berousek Sultán z roku 2008 naleznete ve fotoalbu 2008.

Dnes v 17 hodin odehrál svoji letošní premiéru také cirkus Humberto v Mladé Boleslavi - Kosmonosy ten zde hostuje až do 14.3 2010 časy vystoupení najdete na www.cirkushumberto.com.