Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 29

 

Cirque de Glace míří na České stadiony 7. února 2011

Už zítra můžete poprvé vidět v Pardubické ČEZ Aréně krasobruslařskou show o zrození planety Země, kterou na České stadiony přiváží skupina Cirque de Glace. Čtrnáct krasobruslařů prezentuje na ledě choreografii Italského tanečníka a choreografa Giuseppe Arena. Ten vytvořil za doprovodu velkolepé projekce světel a kostýmů skvělou show, kterou navíc doplňují výkony světových artistů a bubeníka, který na svoje bubny hraje přímo na scéně. Vstupenky jsou k dostání v obchodní síti Ticketpro a Ticketportál. Show se představí v únoru celkem v sedmi Českých městech.

Cirque de Glace v Česku 8. - 18. února 2011

 

 

Datum Místo Čas
8. 2. ČEZ Aréna Pardubice

19hod

9. 2. Tipsport Arena Liberec 19hod
11. 2. Tesla Arena Praha 19hod
12. 2. Tesla Arena Praha 14.30 hod a 19hod
13. 2. Hala Rondo Brno od 15hod a 19.30hod
15. 2. ČEZ Aréna Ostrava 19hod
16. 2 ZS Luďka Čajky Zlín 19hod
18. 2 KV Aréna Karlovy Vary 19hod

 

Premiéra cirkusu Salto už dnes 5. února 2011

Český cirkus Salto rodiny Kršků už zítra zahájí další sezonu u našich sousedů v Rakousku. A i přesto, že cirkus Salto není nijak velký a je srovnatelný s rakokými cirkusy jako jsou Rosseli, Rafael nebo Aros budí velký ohlas. Už před prvním turné v Rakousku se spojil s velkou mrketingovou agenturou Madirektion.pngnage Media a na začátku minulé sezony začal intenzivně spolupracovat s Rakouským artistou, drezérem a tiskovým mluvčím Jaro Frankem, který se do manéže vrátil po mnoha letech. V letošním roce vedení cirkusu také začalo spolupracovat s nově vznikající Circusfans Austria což je Rakouská cirkusová asociace která sdružuje několik Rakouských cirkusů. Jak už od nás také víte cirkus Salto pravidelně pořádá Vánoční program ve Wiener Neustadtu kam přijíždějí i někteří umělci z České republiky. Co se týká programu ten je jak už u těchto cirkusů bývá zvykem založen především na rodinné koncepci doplněné drezůrou menších zvířat kouzelnickými výstupy a samozřejmě klauniádou. A i když cirkus svůj letošní program ještě nepředstavil nečekám příliš velké změny oproti loňsku. Turné začíná už dnes v 15 hodin v Mettersburgu kde cirkus bude hostovat ještě zítra. Pak bude pokračovat do Eisenstadtu kde bude hostovat od 11. do 13. února 2011. Turné v Česku se zatím neplánuje.

 

Cirkus Cirkus se vrací do Prahy 2. února 2011

2. ročník mezinárodního festivalu Cirkus Cirkus se už připravuje a umělci z celého světa už za 14 dní opět ovládnou Prahu. Dnes byl proto představen kompletní program všech účinkujících, televizní obrazovku, internet, noviny a bilbordy s reklamou zaplavili už celou republiku a cirkusové šílenství tak propuká naplno. Tady je program letošní show:

Program festivalu Cirkus Cirkus 2011:

GLOBUS SMRTI DIORIOS (Brazílie)

SHOW S PAPOUŠKY ANTHONIO ZATTA (Itálie)

AKROBACIE NA ŘETĚZU - ROMAN KONANCHUK (Ukrajina)

DREZÚRA LVŮ - TOMÁŠ RINGEL (Česká republika)

SHOW S PAVIÁNY - MIKE a JÖRG PROBS (Německo)

AKROBATÉ NA LÉTAJÍCÍCH HRAZDÁCH - SKUPINA COSTA (Brazílie)

ŽONGLÉRKA S MÍČI A TENISOVÝMI RAKETAMI - HELENA FALTÝNY (Česká republika)

DIABLO SHOW -JIŘÍ HROMÁDKO (Česká republika)

KOUZELNICKÁ SHOW -SUDARCHIKOVI (Rusko)

NOŽNÍ ŽONGLÉR - ZDENĚK POLÁCH (Česká republika)

VYSOKÁ ŠKOLA NA KONI - YURY VOLODCHENKOV (Rusko)

VZDUŠNÁ AKROBACIE ANASTASIA MAKEEVA (Rusko)

SHOW NA KOLEČKOVÝCH BRUSLÍCH SKUPINA NISTOROV (Itálie)

KLAUN JIMMY FOLCO (Itálie)

Vstupenky na tuto jedinečnou cirkusovou show jsou ještě stále k dostání na internetu, v prodejní síti Ticketpro a Ticketportál a lze je také zakoupit v cirkusové kase v Praze 10 Hagiboru kde bude postaveno cirkusové šapito, vždy před začátkem programu.

 

Druhý zimní program cirkusu Krone 1. února 2011

Dnes večer začíná další, v pořadí už druhá zimní show cirkusu Krone v jejich zimní budově v Německém Mnichově. Už po 92. přijíždí do Mnichova nejen cirkusový umělci cirkusu Krone, ale také umělci z celého světa. V 2. zimním programu se mezi spoustou hvězd v manéži představí umělci z Německa, Ruska, Anglie a dalších sedmi zemí světa. Jedním z nejočekávanějších hostů je skupina skákačů Peking Akrobaci z Číny. Za zmínku také stojí velká smíšená drezůra slonů a zeber kterou přiváží Jana Mandana a James Puydebois z Francie a ani letos nechybí drezér šelem kterou prezentuje Alexander Lacey. Celou show bude také doprovázet už tradiční orchestr cirkusu Krone z Ukrajiny pod vedením Oleksandra Krasyuna. Další velkolepá zimní show startuje už dnes ve 20 hodin a potrvá do 28. února 2011.

 

Burza cirkusových umělců v Rusku 31. ledna 2011

V Rusku je cirkus vnímán jako nedílná součást kultury a kulturního života vůbec, některým cirkusům však hrozí zánik. Z Ruska totiž po zániku Sovětského svazu odešli stovky špičkových artistů do zahraničí a tradiční cirkusovou školu začínají pomalu nahrazovat umělci z Asie (především z Číny a Japonska). Pokles Ruské cirkusové školy má zastavit reforma kterou připravil ministr kultury Alexandr Avdějev. Ta má začít už na jaře a její součástí bude také takzvaná "cirkusová burza," ta se bude konat vždy jednou ročně a státní i soukromé cirkusy na ní budou dražit cirkusová čísla. To má zaručit proměnu cirkusových programů, lepší podmínky pro umělce a větší konkurenci mezi podniky. V Rusku jsou totiž ze 45 cirkusů pouze 3 soukromé. Každý rok cirkus v Rusku navštíví deset milionů diváků.

 

Festival cirque de Demain začíná už zítra 25. ledna 2011

Už zítra startuje další velký Evropský cirkusový festival tentokrát v Paříži. A zatím co velký festival v Monte-Carlu přiváží pod šapito opravdu velké a velmi známé cirkusové hvězdy, na festival Cirque de Demain přijíždějí většinou mladí umělci, kteří na vrchol své slávy teprve čekají. Festival se liší také tím, že zde neuvidíte žádné drezůry zvířat. Byl založen proto, aby se mladí a méně známý umělci mohli také předvést před agenty a řediteli cirkusů z celého světa. Každý z umělců má možnost svoje číslo ukázat pouze dvakrát za celou dobu konání festivalu. Umělci se zde představí ve dvou programech "program A" ve kterém se představí třeba žonglér Wes Peden z USA, Euqilibrista Danilo Marder z Německa nebo artistická skupina Fujian z Číny a další. V "programu B" se představí Duo Paradise z Ukrajiny, Tempei Arakawa se svojí diablo show z Japonska a další. Festival končí v neděli 30. ledna 2011.

 

Festival cirque de Monte-Carlo 2011 výsledky 24.1 2011

35. mezinárodní cirkusový festival v Monte-Carlu sice končí až v neděli, ale jak už je na tomto festivalu zvykem výsledky jsou vždy vyhlášeny o týden dříve. Stejně tak se stalo i včera ve večerním představní tady jsou výsledky v hlavní kategorii tedy zlatý, stříbrný a bronzový klaun:

ZLATÝ KLAUN:

Flavio Togni (drezůry zvířat)

Bello Nock (klauniáda)

 

STŘÍBRNÝ KLAUN:

Skupina Dalian (akrobacie na kolech)

Flag Circus (akrobacie na žárovkách)

Valerie Inertie (rotující obruč)

Skupina Bílí ptáci (akrobacie na hrazdách)

 

BRONZOVÝ KLAUN:

Royal Brothers (Skupinová Equilibristika)

Skupina Almas (Skupinová akrobacie na vzdušných šálách)

Roman Kapersky (Equilibristika)

Skupina Khubaev (akrobacie na trampolínách)

A kromě hlavních cen byly dnes uděleny také vedlejší ceny médií, poroty, cirkusových agentur a dalších mnoha organizací které se pohybují v cirusovém prostředí a vyhlašují výsledky v dalších kategoriích na tomto festivalu.

Dokonce dvě z těchto cen si odváží domů také Český artista Paolo Kaiser. Ten dostal cenu kterou udělují zástupci Cirkusové školy z Moskvy a také zvláštní cenu Moskevského studia Grimailo. K velkému úspěch gratulujeme.

 

Festival cirque de Monte-Carlo začíná již zítra 19.1 2011

Velký mezinárodní cirkusový festival v Mone Carlu můžeme označit jako největší cirkusovou událost na světě. Festival založil již v roce 1974 velký cirkusový fanoušek Monatský kníže Rainier III na podporu cirkusového umění po ceaffiche-2011.jpglém světě. Od smrti knížete v roce 2005 festival pořádá jeho dcera Stéphanie. Letos se tedy uskuteční už 35. ročník tohoto obřího festivalu. Na festival se opět chystají ty nejzářivější hvězdy ze všech koutů světa. Velké drezůry zvířat pod šapito letos přiváží Flavio Togni, Letecká čísla letos předvede skupina z Rumunského cirkusu Globe a jako celovečerní klaun se letos představí Bello Nock a další. Letošní ročník určitě potěší také všechny příznivce České artistiky. Vedení festivalu totiž v neděli oznámilo změnu v programu. Místo Ruské skupiny Trupe Vorbiev, která měla předvádět skupinovou akrobacii na houpačkách se v programu představí Český artista rola-rola Paolo Kaiser postaral se tak o velký úspěch Českého cirkusového umění ve světě. Všichni soutěžící budou bojovat o ceny v mnoha kategoriích. Hodnotit je bude nejen odborná porota, ale také diváci a média z celého světa. Všechno to začne již zítra ve 20:00 a hlaví ceny budou uděleny v sobotu 29.ledna festival však končí až o den později 30.ledna 2011

 

Cirque Arlette Gruss: Premiéra nové show už zítra 13.ledna 2011

Francouzský cirkus Arlette Gruss v minulém roce oslavil 25. výročí vzniku. A není pochyb o tom, že dynastie Gruss je jednou z největší v celé Francii. Jeden z pokračovatelů této rodiny cirkusový ředitel Cirque Arlette Gruss Kevin Sagau se cirque-arlette-guruss.jpgsvou skvělou show „La Legende“ v minulém roce projel několik velkých měst v celé Francii. Ale rok se z rokem sešel a zatím co u nás je nová cirkusová sezona v nedohlednu ve Francii Cirque Arlette Gruss startuje premiérou v Bordeaux už zítra. A pro tento rok si pro svoje fanoušky připravil znovu show ve velkém stylu, tentokrát s názvem Poussieres D´ Étoile což v překladu znamená Hvězdy ve tvých očích. Ve více jak 2,5 hodinovém programu se vám představí kromě rodiny Arlette Gruss kteří v manéži prezentují tradiční a pro tuto cirkusovou rodinu typickou drezůrou slonů, také Alfredo Beautor s drezůrou tygrů, drezůra exotických zvířat kterou prezentuje Sandro Mount nebo jezdci v ,,kouli smrti.“ Pro České diváky je také zajímavé, že ani v letošním programu nebude chybět Český žonglér Zdeněk Supka. Když pak show skončí ve vašich očích se skutečně objeví hvězdy. V Bordeaux cirkus hostuje až do 13.února 2011.

Festival cirque de Massy začíná už zítra 12.ledna 2011

Už zítra začíná na předměstí Paříže zvaném Massy další velký evropský cirkusový festival Cirque de Massy. Festival se na stejném místě koná už od roku 1993 a jeho prezidentem je fotograf a cirkusový nadšenec Michel Bruneau. Každý rok tady diváci můžou vidět celkem dva celovečerní programy. Letos se zde představí třeba klaun David Larible, skupina na létajících hrazdách Flying Regio, nechybí ani drezůra slonů kterou přiváží Elvis Errani, nebo drezůra lvů kterou prezentuje Tom Diech a další. Všichni budou soutěžit o velice prestižní festivalové ceny které jsou známy pod názvem Piste de Cristal a hlavní cenu Chapiteau de Cristal. Ty uděluje mezinárodní porota ve složení: Ellio Casarteli z cirkusu Medrano, David Kiser z Amerického cirkusu Ringling Bross a Barum Barley, Thomas Schuette z Německého cirkusu Roncalli, Alain Gibellin z Francouzské cirkusové asociace. V hlavní porotě letos zasedne také ředitel Norského cirkusu Arnardo Are Arnardo kterého znáte také z poroty loňského festivalu Cirkus Cirkus v Praze. Festival Cirque de Massy potrvá až do 16. ledna 2011.

Cirkus v Cirkuse dnes na TV Barandov 8. ledna 2011

Český televizní film Cirkus v Cirkuse z roku 1975 vznikl v Česko-Ruské koprodukci a režíroval ho Český režisér který má na svém kontě také další Oldřich Lipský a díky skvělé kameře Jaroslava Kučery ve filmu můžete vidět nádherné pohledy na cirkusové umělce, skvělé akrobaty a špičkové drezůry cirkusových zvířat. Hrají zde nejen České herecké hvězdy jako Jiří Sovák a Iva Janžurová, ale také Jevgeni Lenov, Alexander Leňkov a další. Děj filmu Cirkus v Cirkuse se prolíná s cirkusovým představením, z kterého má mezinárodní porota vybrat nejlepší číslo pro světový cirkusový festival. Přes četné zápletky, omyly a potíže všechna vystoupení dobře skončí a porota jednomyslně zvolí pro festival jediné číslo, které? To se dozvíte dnes ve 20:55 nebo v zítřejší repríze v 10:35 na TV Barandov.

 

Fövárosi Nagycirkusz show Nosztalgia 6.ledna 2011

Cirkusová budova která stojí v samém srdci Budapešti a slouží nejen pro cirkusová představení, ale také pro koncerty a modní přehlídky bude už v půlce ledna hostit velkou mezinárodní show. Budova byla poprvé otevřena v roce 1891, dnes má více jak 1850 míst a sídlí tady Nagycirkusz Fövárosi. Každé dva roky se zde navíc koná mezinárodní cirkusový festival. Od 15. ledna 2011 se tady představí také velká cirkusová show Nosztalgia. Název show je velmi výstižný vrátite se v ní do starých cirkusových dob kdy Evropu křižovaly cirkusy jako Kludský nebo Kranz. A v takové show nesmí chybět ani drezůry koní, slonů, tygrů nebo třeba panterů. Přijedou také umělci z celého světa. Mimo jiné klaun Tito Medina, drezér Antal Donnert nebo magic show De Larrot Magic a další. Velká show hostuje v cirkusové budově v Budapešti až do 13. března 2011.

 

 

Jak na Nový rok tak po celý rok 1.ledna 2011

Dnes je 1.ledna a vstoupili jsme tak do roku 2011. Náš web vám přeje do Nového roku hodně zdraví, štěstí, úspěchu a v následující cirkusové sezoně hodně krásných zážitků pod šapito. 33890_161729113848407_100000339587104_394344_1872536_n.jpg A jako dáreček ke vstupu do nového roku vám jako první český cirkusový web přinášíme fotky Německého cirkusu Charles Knie. Cirkus v roce 2010 prezentoval program s názvem "Cesta kolem světa,, který trval neuvěřitelných 150 minut a během roku navštívil přes 50 německých měst. Fotky které zde najdete jsou z října 2010 zaslal mi je můj kamarád Timo Schwarzmeier a jsou na tomto webu publikovány s jeho písemným souhlasem. Fotky naleznete ve fotoalbu zahraničních cirkusů. Fotky jsou také poděkováním za vaši přízeň kterou jste našemu webu věnovali v roce 2010 a slibujeme také, že se budeme snažit i v roce 2011 přinášet vám nové informace, fotografie a zajímavosti nejen z Českých, ale také zahraničních šapito a maringotek.

 

Seriál cirkus Humberto poprvé na DVD 31.prosince 2010

Udělejte si radost i po Vánočních svátcích a kupte si edici DVD s legendárním seriálem cirkus Humberto. Teď seriál poprvé vydala Česká televize jako dárek k narozeninám režiséra Františka Filipa který o svátcích oslavil 80 narozeniny. Udělala tak určitě radost nejen jemu ale všem příznivcům tohoto seriálu. Scénář napsal Otto Zelenka podle románu Eduarda Basse a seriál vznikl v roce 1988 v Česko-Německé koprodukci. V seriálu si zahrálo mnoho známých herců mezi kterými nechyběli Radoslav Brzobohatý, Martin Růžek nebo Dagmar Veškrnová. O šesti generacích cirkusového rodu Humberto vypráví Radovan Lukavský. Všech dvanáct dílů si můžete koupit za cenu 1098 korun v e-shopu České televize.

 

Požár cirkusového zvěřince v Rusku 28.prosince 2010

Včera kolem 13 hodiny propukl ve stálém cirkuse v Ruském Petrohradu požár dřevěného přístřešku pro zvířata. Pří této tragické události cirkus přišel celkem o 26 živočichů a 27 ptáků. Místní správa ministerstva pro mimořádné události oznámila, že si požár vyžádal životy jedné zmije, dvou leguánů, 23 papoušků, čtyř kanárků, 10 králíků, čtyř opic, jednoho skunka a dvou tchořů. Příčinou byla závada na elektrickém vedení přímotopů kterými zřejmě chtěli zaměstnanci cirkusu zvířatům v chladných dnech přitopit napsal zpravodajský portál RBK. Podobnou tragédii přitom v říjnu na Slovensku prožil také Český cirkus Jung když jim shořela dodávka s exotickými zvířaty.

 

Probíhá Heilbronner Weihnachtscircus 27.prosince 2010

Už od 22.prosince v Německém Heilbronn probíhá 12.ročník velkého mezinárodního Vánočního cirkusu Heilbronner Weihnachtscircus 2010. Tuto show mají na svědomí Německý producent Sasha Melnjak a Uwe Gehrmann a není ani třeba zdůrazňovat, že se těší velké popularitě v loňském roce jí navštívilo 70. 000 návštěvníků. V letošním 2,5 hodinovém programu se představí třeba hvězdy cirkusového festivalu Monte Carlo skupina skákačů Chernievski, duo Azzario sisters, z Maďarska přijíždí trio legendárních zlatých lidí Laruss. V programu můžete vidět také drezůry koní a exotických zvířat nebo smíšenou drezůru šelem kterou předvádí Alexander Lacey.V manéži Heilbronner Weihnachtscircus se letos prezentuje také Český artista kterého jste mohli vidět na 1. mezinárodním festivalu Cirkus Cirkus v Praze Paolo Kaiser který předvádí Rola Rola show. Celý program který potrvá až do 6.ledna 2011 moderuje Fabian Perch a doprovází ho hudební orchestr Kozachuk Band.

Začal Passauer Weihnachtscircus 2010 26.prosince 2010

V Německém Passau se včera odehrála slavnostní premiéra Passauer Weihnachtscircus 2010. Už 9. ročník patří v Německém Passau ke tradičním a velmi oblíbeným akcím. V povánočním čase se do města které je nazýváno také jako pw.jpgměsto tří řek, protože leží na soutoku Dunaje, Inu a IIz sjíždějí cirkusový umělci z celého světa aby pobavili a potěšili všechny návštěvníky. Ti se letos se podívají spolu s Annou Leon až pod samotnou kopuli šapito při akrobacii na vzdušných šálách, hodně vysoko budou létat také klobouky Španělského tempožongléra Erica Munoze, diváky v hledišti bude určitě hodně rozpalovat Trio Somala se svojí ohňovou show a nebudou chybět ani hudební klauni Salvini z Francie. Do manéže v Passau přijíždí také Fatima a Paczo kteří předvedou drezůru Preských koček. Zimní cirkus v Passu potrvá až do 3.ledna 2011.

 

Zimní cirkus Krone startuje už dnes 25.prosince 2010

Na mnoha místech světa si ještě ani nerozbalili vánoční dárky a u našich sousedů v Německu už dnes startuje další vánoční cirkus. V Mnichově totiž vrcholí přípravy na večerní premiéru zimního cirkusu Krone, který se uskuteční už tradičně poprvé na 1. svátek Vánoční. Zimní cirkus Krone je zde už po 92. a jako každý rok je rozdělen do tří velkých mezinárodních programů. První startuje už dnes a potrvá do 30.ledna 2011. V jednotlivých programech bude postupně k vidění 44 umělců z deseti zemí světa. V tom který startuje dnes se bude prezentovat jeden z nejtalentovanějších a zároveň nejmaladších Japonských žonglérů 12tiletý mladík Ty Tojo. Svoje umění v manéži předvede také Yo-Yo Master Arron Sparks, a kromě drezůry šelem kterou už tradičně pod kopulí cirkusu Krone prezentuje Martin Lacey budou k vidění koně, sloni nebo třeba papoušci. V programu se představí také Českému divákovy dobře známý klaun Jimmy Folco a ve 150 minutové show toho bude k vidění mnohem víc.

Wiener Neustadt bude hostit Vánoční cirkus Salto 22.prosince 2010

Není žádnou novinkou, že český cirkus Salto hostuje už několikátou sezonu v Rakousku, stejně tak se už stává pomalu tradicí, že cirkus Salto pořádá Vánoční cirkus. Letos už se jedná o třetí ročník Vánočního cirkusu ve Wiener Neustadtu. Ve srovnání třeba s jiným Vánočním cirkusem v Linzu cirkus prezentuje spíše menší rodinnou show podobně jako na letním turné cirkusu Salto. To ale nic nemění na tom, že i pod šapito tohot cirkusu mohou diváci nasát příjemnou vánoční atmosféru a užít si spousut legrace. Hlavní kostru programu tvoří výstupy klaunů Papallina a Vincenza, které doplňují drezůry poníků a holubů. Z akrobatických výkonů můžeme vyzdvihnout vertikální lana, vzdušnou akrobacii, nebo Rolla-Rolla show. Cirkus ve Wiener Neustadtu bude hostovat od zítra 23.12 2010 kdy začne velká premiéra v 15:00 hodin až do 9.ledna 2011.

Louis Knie junior se oženil 22.prosince 2010

Louis Knie je členem 7. generace velké cirkusové rodiny která působí v různých cirkusech po celé Evropě. Už od mládí byl uznávaným drezérem slonů a dalších zvířat. V roce 1994 našel svůj domov v Rakousku když založil cirkus Louis Knie Junior a podařilo se mu vybudovat velký mezinárodní cirkus s velkým ohlasem po celé Evropě. A právě v jeho cirkuse působí Česká artistka na létající hrazdě talentovaná umělkyně, manažerka a ředitelka cirkusu Louis Knie Češka Ilona Pištěková. Po jeho boku jde Ilona životem už několik let, ale teprve včera v odpoledním představení Vánočního Cirkusu v Nizozemském Utrechtu si řekli svoje ano. Přejeme hodně štěstí!

 

Karlsruher Weihnachtscircus začíná už zítra 21.prosince 2010

Už zítra začíná v Německu další Vánoční cirkus, tentokrát na Meesplatz Durchlacher Alle v Karlsruher. 2.ročník Vánočního cirkusu přináší do vánočního městakwc_sondereinladung2010.jpg nový mezinárodní program, kde se představí více jak 40 umělců ze 13 zemí světa. Jedním z účastníků je pěti členná skupina z Maďarska která si říká Quinterion a ve své show kombinuje akrobacii a tradiční Maďarský folklor, toto číslo vzbudilo v minulosti velký ohlas na cirkusových festivalech v Maďarsku a v Itálii. Do Karlsruher letos přijíždí také Americký drezér Španělského původu Flavio Togni, který pod šapito přiváží tygry ,,ve čtyřech různých barvách" bílého tygra s černými pruhy, vzácného zlatého tygra, bílého tygra a tygra sibiřského. Z Brazilského Ria do Karlsruher přijíždí také originál Brazilský Balet a další umělci z celého světa. Celou show doprovází Ukrajinský orchestr který dodává show skvělí nádech. Vánoční cirkus v Karlsruher potrvá až do 6. ledna 2011.

1.Weihnachtscircus Linz 2010 20.prosince 2010

Včera jsme vás pozvali na Vánoční cirkus do Německého Berlína, dnes se podíváme do Rakouského Linzu. Tady připravuje 1. Vánoční cirkus Linz 2010 Německý cirkus Sarrasani. Celá show zde začne už ve středu 22.prosince lwc_plakat.jpg2010. A to na tradičním místě v oblasti Urfahraner, kde se konají veletrhy a festivaly. V těchto dnech tam vyrostlo vytápěné šapito cirkusu Sarrasani které pojme až 1500 lidí, ve foyer stanu si mohou návštěvníci koupit svařené víno nebo popcorn. Program je postaven jako most mezi tradiční a moderní cirkusovou show. V programu vystoupí nejen umělci z pořádajícího cirkusu Sarrasani, ale také hosté ze zahraničí. Artista v kole smrti Freddy Nock nebo Italský klaun Marco Carolei. Vstupné se pohybuje od 30 do 60 eur. Ve všední dny kdy budou dvě představení je možné si zakoupit také rodinné vstupné které je 5 eur na osobu. 1.Weihnachtscircus Linz 2010 potrvá v Rakousku až do 9.ledna 2011.

Originál Roncalli Weihnachtscircus v Berlíně 19.prosince 2010

Už v pátek 17. prosince 2010 měl premiéru další velký Německý zimní cirkus Roncalli. Na Berlínském Tempodromu se Originál Roncalli Weihnachtscircus představil poprvé v roce 2003 a se svým originálním programem vzbudil mezi návštěvníky velký ohlas. Cirkus má také podtitul ,,Roncalli festival lásky“ a právě program zimního cirkusu Roncalli má za cíl v předvánočním čase přinést pohodu a smích celé rodině. Jedním z účinkujících je proto také Ruské duo Bobrov které předvádí velmi romantickou vzdušnou akrobacii která je plná lásky a poezie. Dalším velmi romantickým číslem v letošním programu je takzvaná ,,hand to hand“ akrobacie kterou prezentují Antoine a Aurore z Francie. Velmi dobře se také řediteli cirkusu Roncalli Bernhardu Paulovi podařilo sladit účinkování klaunů. V Berlíně se představí multi-hudební klauni Rossyanns, vynikající komik a klaun světové úrovně René Bazinet a nechybí ani elegantní klaun Yann který v Tempodromu vystupuje spolu se svým bratrem Hectorem. Poezii, lásku a vtip budou v manéži umělci rozdávat až do 2. ledna 2011.

Další stránka ►