Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 4.

Rodina Faltyny míří do Monte - Carla 12.5. 2013

Rodina Faltyny je česká cirkusová dynastie žonglérů, balancérů, ale především akrobatů na jednokolkách. Cirkusové úmění se tady předává z img_3144.jpggenerace na generaci a tak je už v roce 1990 poprvé viděli také v Monte - Carlu. V novém tisíciletí, pak štafetu převzala nová generace, v čele s Emilem Faltynym mladším. Rodina pak hostovala například v USA, Norsku a od roku 2011 na turné s Italským cirkusem Lidia Togni v Tunisku. V roce 2012, když rodina působila na svém angažmá u slavného Německého cirkusu Krone, si je vybral Urs Pilz -víceprezident Monatského festivalu. A včera bylo definitivně potvrzeno, že se České čtyřkolky po 23. letech vrátí do Monatské manéže. Kromě show na jednokolkách, se ale na 38. ročníku představí také samotný Emil Faltyny mladší s akrobacií na volných žebřících. Bude to tak vůbec poprvé, kdy se na tomto festivalu bude prezentovat český akrobat, právě s tuto disciplínu. České cirkusové umění se v roce 2014 po dvou letech znovu představí na výsluní světového cirkusového umění, držíme palce!

 13. komnata Bohumila Kludského už dnes večer na ČT1   3.5. 2013

Už dnes od 20:55 můžete na prvním programu České televize vidět v pořadu 13. komnata osudy nejslavnější Světové cirkusové dynastie - rodiny Kludských . Pořad nás provede historií rodu od jeho zakladatele Antonína 3_plakat-cirkusu-kludsky.jpgKludského, který začal nejdříve vystupovat jako akrobat na provaze, až později se mu podařilo zakoupit zvířata a cirkusový stan. Ukáže nám největší rozmach cirkusu pod vedením jeho syna Karla Kludského, kdy cirkus křižoval svět od Japonska po Ameriku, měl 100 koní, 24 slonů a 700 dalších zvířat, ale i nedávnou minulost, když chtěl slavné jméno rodiny  v roce 2009 využít jeden Bulharský manažer Kludským nabídl, že jim zajistí turné v Turecku, nasliboval desetitisíce diváků a milionové výdělky. Kludští pořídili největší šapitó v ČR, tahače, materiál, vzali si úvěr přes 10 milionů korun, zastavili dům. Bulhar však nedostál svým závazkům a řada nešťastných náhod skončila fiaskem cirkusového kočování. Při návratu domů Kludským od prasklé pneumatiky u kamionu shořel u Prahy stan za 2 miliony korun. Navzdory krachu svých velkých plánů však Bohumil s celou rodinou věří, že znovu vyjedou s cirkusem Kludský. Tak jako generace před nimi. Více se dozvíte dnes večer od 21:00 na ČT1 pořad bude možné sledovat i on-line na webu ČT.       

 

Cirkus Humberto míří do Polska         21. dubna 2013

Cirkus Humberto, má za sebou ve své bohaté historii hned několik úspěšných zahraničních turné. Ještě v minulém století navštívil například cirkus_humberto___pl-327.jpgJugoslávii, Bulharsko, nebo Rusko. V 90. letech, už pod vedením rodiny Navrátilových, hostoval několik sezón na Slovensu. Ale až v letošním roce se  poprvé představí divákům v Polsku. A to už na začátku května, první štací bude město Jastrzębie-Zdrój od 2.5. 2013. V mezinárodním programu se představí nejen velká drezůra slonů, zeber, velbloudů, nebo lvů, ale také, show s medvědy, kterou nemohou diváci v Polsku vidět v žádném jiném podniku. V manéži nebudou chybět ani akrobati, žongléři nebo klauni.  Představení se budou konat ve všední dny od 17 hodin, v sobotu v 16 a první štace v Jastrzębie-Zdróju skončí v neděli 5. května posledním představením od 12 hodin. Turné v Polsku by pak mělo pokračovat i v dalších městech a to nejméně po dobu měsíce května.      

 

Cirkus Prince hostuje v Liberci               19. dubna 2013

Včera odpoledne odstartoval cirkus Prince svoje hostování v Liberci u nákupního centra Glóbus.  V jeho programu se diváci mohou  těšit například dsc00247.jpgna drezůru Kyperských koz, zeber, nebo Mongolských velbloudů. Nechybí ale ani artisté, akrobati nebo žongléři. Novinkou pro letošní sezónu je drezůra prasátek a poníků. Naopak stálicí je show ve stylu filmového spidermana, nebo bunge jumping show a nebude chybět ani veselý klaun. A velké oblíbenosti u návštěvníků i médií se těší také jedinečná show, samečků Kalifornských lachtanů Dino a Logan, kterou má cirkus v programu jako jediný podnik v Čechách a je toho mnohem víc. Představení se, pod moderním Italským šapitó,  konají ve všední dny od 17 hodin, v sobotu pak v 15 a v neděli od 11 hodin. Hostování v Liberci končí 28. dubna 2013.  

      Delfíní v Praze mění termíny i místo                 11. dubna 2013

Podle původního plánu jsme už za 14 dní, tedy od 25. dubna 2013 měli mít možnost poprvé po 27. letech vidět v Praze delfíní show pod šapitó. Všechno je ale jinak. Prblém s organizací nastal už na samém začátku, když magistrát cirkus4.jpgPrahy 12 odmítl na tuto show pronajmout pozemek na Rohanském ostrově. S tímto problémem se proto pořádajicí agentura vypořádala po svém - pronajala si soukromí pozemek na jiném místě  Prahy, na ulici Novodvorská. Přesunutím místa konání organizátoři získali více parkovacích míst pro návštěvníky, ale přineslo to sebou i komplikace. Pozemek je, pro stavbu vodní scény potřeba vyčistit od odpadků, křovin, a provést další terénní úpravy. Dobrou zprávou pro diváky, kteří už mají zakoupené lístky je  to, že všechny zůstávají platné, jenom je třeba vybrat si jiný datum na webových stránkách  www.delfinivpraze.cz. Nový termín, do kdy musí v Praze vyrůst šapitó a v něm vodní scéna pro delfíny je od 20.6. do 29.9. 2013. Toto šapitó, s největší kopulí v evropě, bylo zakoupeno speciálně pro tuto akci. Po jejím zkončení pak bude upraveno pro další akce, které,  budou pořádány pod značkou Cirkus Cirkus. (Ilustrační foto)        

 

Cirkus Medrano míří do České republiky          9. dubna 2013

Italský cirkus Medrano zaníří ze Slovenska na turné do České republiky. Jeho historicky první štací na našem území bude Brno a první představení můžete navštívit už tento pátek 12. dubna 2013. Cirkus se medrano-in-brno.pngčeským fanouškům představí i přes to, že cesta k uskutečnění dlouho plánovaného turné nebyla vůbec jednoduchá. Rodina Casartelli musela údajně čelit velkému tlaku ze strany některých Českých cirkusových rodin, které chtěli jejich cestě k nám zabránit. A příliš vstřícné nebyly ani České úřady, které cirkusu odmítly udělit výjimku, k převozu některých zvířat, které česká legislativa zakazuje v cirkusech chovat. Podle našich informací tedy v programu cirkusu neuvidíme některá exotická zvířata jako klokany, nebo žirafy. Na co se ale těšit můžeme je výcvik nádherných koní špičkové artisty, adrenalinovou jízdu motorkářů v kouli smrti a mnoho dalšího. Brněnské hostování by mělo trvat do 1 května 2013. Další informace o hostování Italského cirkusu v Čechách pro vás zjišťujeme a budeme vás informovat. Foto: Fan Club Circo Medrano Casartelli.   

 

Český drezér září v Rumunském cirkuse         5. dubna 2013

Ředitelem Rumunského cirkusu Orlando je nejmladší cirkusový ředitel v evropě Orlando Oprescu. Tento drezér, žonglér a akrobat, pokračovatel 4 circul-orlando-2013.jpggenerace cirkusové rodiny dokázal za několik málo let vybudovat velmi významný podnik. A ikdyž je jeho cirkus, stejně jako on, velmi mladý, už toho hodně dokázal. Cirkusové umění s úspěchem prezentoval v Rumunské talentové soutěži,  jeho podniku byl udělen statut národního cirkusu a on  se tak stal jedním z nejvýraznějších propagátorů cirkusu v Rumunsku... V roce 2012 se poprvé objevil s úplně novým šapitó, za který by se nemusely stydět ani velké Evropské podniky a každý rok navíc obohacuje program o nová moderní vystoupení. V minulém roce pod svoje šapitó přivedl například jezdce v kouli smrti z Brazílie a i letos prezentuje mezinárodní program. Nechybí v něm například žongléři z Mexika, už zmínění motorkáři ale největší hvězdou letošního programu je Český drezér lvů Tomáš Ryngel, který už působil například v Polsku, ale čeští diváci ho můžou znát například ze staršího angažmá u cirkusu Andres.  Cirkus Orlando momentálně hostuje v Rumunském hlavním městě Bukurešti.           

Cirkus originál Berousek vyráží na turné   5. března 2013

Už za několik dní vyrazí na svoji další sezónu Český národní cirkus Originál Berousek. Jeho, už tak bohatý zvěřinec pro letošní sezónu posílí 6 nových uvod_velka-1-.jpgzeber, 8 nových lam a 8 papoušků Ara. Tyto nové přírustky tak doplní tradiční pilíře programu jako je drezůra 14 Kladrubských koní, Indického slona, nebo slavnou medvědí revue, se kterou se rodina proslavila po celém světě. Novým prvkem show budou například akrobaté na čínské tyči - Lukeros, skupina skákačů na trampolíně trio Exner, nebo drezůra bílých velbloudů z hřbetu Andalůzského koně, nebo tradiční žonglérské výkony, které prezentuje sám Jiří Berousek - finalista talentmánie, ale také, jak jsme se mohli nedávno přesvědčit v jedné show skvělý kuchař. Určitě s velkou radostí fanoušci přivítají také to, že u cirkusu zůstává Polské Trio Korolev držitelé zlaté medaile z festivalu v Maďarské Budapešti. všechny jmenované mohou diváci poprvé vidět už od 14. do 17. března v Kutné Hoře. Pak se cirkus přesune do Pradubic a na konci března ho můžete navštívit ve Svitavách.      

Španělský festival nese i Českou stopu   2.3 2013  

Už včera večer začal ve Španělském městě Albacete VI. ročník mezinárodního cirkusového festivalu Circo de Albacete ve stejnojmeném teatro-circo.jpgŠpanělském městě. Prezidentem tohoto festivalu je pan Antonio Alvarez, který také nedávno zasedl v porotě festivalu Cirkus Cirkus 2013 v Praze. V programu se mohou letos diváci těšit na Italské Duo přízemních akrobatů Guidi, kteří si letos z festivalu Cirkus Cirkus odvezli Cenu hlavního města prahy. Doplní je například jejich krajané, které už jste v Praze  mohli také vidět, duo Jasters. Další adrenalinovou podívanou, při které tuhne krev v žilách, přiváží skupina skákačů na vzdušných hrazdách Fliing Regio a nechybí ani zástupci domácího Španělska, které reprezentuje například Italsko - Španělská dvojice Ambra a Ives. Českou stopu najdete najdete v program letošního festivalu - představí se v něm totiž Česko - polské duo Ogor, které si možná pamatujete také z jedné talentové soutěže a také žonglér Rudolf Janeček. Výrazným českým elementem v Albacete je také pan Artur Kaiser který letos zasedá v porotě tohoto prestižního Španělského festivalu.  

Cirkus Cirkus festival zná své vítěze                                   18.2. 2013

Včera večer byly vyhlášeny výsledky IV. ročníku festivalu Cirkus Cirkus v Praze. A nutno říct, že přinesly kromě naplnění papírových předpokladů také některá překvapení. Hned tím prvním bylo vyhlášení ceny za celoživotní přínos, kterou tentokrát získali hned čtyři laureáti: Marie Štaubertová, Artur Kaiser st., Otto Bubeníček a Ladislav Kaiser. Za druhé velké překvapení pak můžeme považovat, to, že poprvé v historii byly na Pražském festivalu uděleny dvě ceny za první místo. Jednu z nich si odváží favorizované duo Navas Brothers a tu druhou žonglér Paco Picaso ze Španělska. Navas Brothers navíc bodovalo také u diváků a Paco Picaso k hlavní ceně přidal ještě cenu odborné poroty. Kompletní výsledky najdete v tabulce:

Výsledky festivalu Cirkus Cirkus 2013 

  

1. Místo Navas Paco Picaso Ekvádor Španělsko
2. Místo Skupina Donnert Maďarsko
3. Místo Marek Jama Polsko
 

 

Cena prezidenta festivalu Ekateryna Shuldiakova Ukrajina
Cena Novinářů Topp Dogz Německo
Cena diváků Navas Brothers Ekvádor
Cena společnosti Československé cirkusy Skupina Alinte Rumunsko
Cena Manuela Berouska Jan Aleš Česká republika
Cena odborné poroty Paco Jr. Španělsko
Cena VIP poroty Erik Berousel Česká republika
Cena města Prahy Duo Guidi Itálie
Speciální cena David Massot Francie
Cena za celoživotní přínos Marie Štaubertová, Artur Kaiser st., Otto Bubeníček, Ladislav Kaiser.   Česká republika

 

Odstartoval Cirkus Cirkus Festival 2013 v Praze         15.2. 2013

A je to tady, dnes odpoledne odstartoval IV. ročník mezinárodního cirkusového festival Cirkus Cirkus v Praze na Hagiboru. Do Prahy se tak znovu sjíždějí novináři, VIP osobnosti, cirkusový fanoušci a hlavně umělci z celého světa. Mezi hlavní hvězdy letošního ročníku budou určitě patřit kaskadéři v lopingu smrti Navas brothers, kteří si před několika týdny odvezli stříbrného klauna ze slavného festivalu v Monte Carlu. A do Pražské manéže letos přijíždí také Maďarská skupina Donnert, která na stejném festivalu získala klauna bronzového. V programu nechybí ale ani velké zvířecí drezůry, ty letos přiváží Polský drezér Marek Jama a svoje tygry předvede také Český drezér Jana Aleš, kterého můžete znát například z cirkusu Andres. Diváky pak bude bavit celovečerní klaun David Massot z Francie a další. Všechny umělce bude hodnotit mezinárodní porota, VIP osobnosti i samotní diváci. Celou show pak bude provázet dvojice moderátorů Gabriela Partyšová a Petr Šiška. Doprovodí je již tradiční Cirkus Cirkus Balet, Mažoretky a nechybí ani velký orchestr. Festival potrvá až do 24. února,       hlavní festivalovým dnem bude neděle 17. února 2013 a ani tentokrát tam nebudeme chybět - můžeme vám proto slíbit, že se od nás vše dozvíte

 

        Další stránka ►