Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 7.

 

Cirkus Humberto vyráží na turné 2013 13.2. 2013

Už v úterý 26. února 2013 můžete poprvé v sezóně 2013 navštívit představení cirkusu Humberto. První štací bude Mladá Boleslav kam cirkus cirkus-humberto-2013.jpgpřiváží úplně nový program sezóny 2013. Nebude v něm chybět velká drezůra Somálských lvů, Afrických zeber, Dromedárů, nebo medvědů. V programu také zůstala velmi oblíbená a na české poměry nevídaná drezůra Indických slonů pod vedením slavných Německých cvičitelů. nechybí ale ani velké artistické výkony, žongléři, nebo balancéři. Vaše děti pak zaručeně pobaví moderní klauni Sasha a Bengi z Bulharska, nebo veselá drezůra královských pudů a je toho mnohem víc. V Mladé Boleslavi bude cirkus hostovat do neděle 3. března 2013. Představení se uskuteční ve všední dny v 17 hodin, v sobotu od 16 a v neděli v 11 hodin.

Známe porotu IV. festivalu Cirkus Cirkus 11.2. 2013

4. ročník cirkusového festivalu v Praze už klepe na dveře, i proto byla odhalena porota, která bude letos umělce hodnotit. Zasedne v ní například ředitelka státního Ukrajinského cirkusu Lyudmyla Shevchenko, Vinicio Murilo programový ředitel největšího cirkusu světa Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus, nebo ředitelka Moskevské artistické školy Valentina Savina. Mezi tradičními arbitry nechybí ani Filip Geier Busch, ředitel Německého cirkusu Busch Roland, nebo ředitelka umělecké agentury Mirela Veres z Rumunska. A nechybí ani čeští porotci jako Jaromír Joo, držitel ceny za celoživotní dílo z prvního ročníku Cirkus Cirkus Jack Kůra Bremlov, provazochodec Ladislav Kaiser a další. A ani letos nechybí diváky velmi oblíbená VIP porota plná zařivých jmen filmu, televize a divadla. Předsedou této poroty bude už tradičně Bolek Polívka. ale zasedne v ní například i legendární herec Jaromír Hanzlík, zpěvák, moderátor a imitátor Vladimír Hron, nebo představitel titulní role Vaška v seriálu Cirkus Humberto Pavel Mang a na vše bude dohlížet také sám prezident festivalu Cirkus Cirkus Artur Kaiser.

Skončil cirkusový festival mladých umělců v Monte Carlu 3.2. 2013

Dnes v podvečer oficiálně skončil II. ročník cirkusového festivalu mladých umělců NEW GENERATION v Monackém Monte Carlu. Ten se, na rozdíl od "velkého" Monackého festivalu, koná pouze dva dny a má za úkol hledat nové mladé cirkusové talenty. V porotě také zasedá mnohem více ředitelů cirkusových škol a agentů, kteří se specializují na dětské umělce. Jinak je ale vše hodně podobné slavnějšímu Monackému sourozenci. Počínaje heroickými výkony umělců, až po názvy hlavních cen, ty se totiž jmenují zlatý, stříbrný a bronzový klaun junior. Zlatého klauna letos dostala sourozenecká dvojice skákačů na vzdušných hrazdách Angela a Maicol Martini. V dalších kategoriích pak byly hlavní ceny uděleny hned několika účinkujícím. Stříbrného klauna si tak odváží Ukrajinská equilibristka Tetyana Byelova, Nikolai Kuntz, Marco Nans a také nadějná drezérka šelem Namayca Bauer. Bronzového klauna získala skupina mladých skákačů z Číny Hebei, Ukrajinské duo Yalta, žonglérská skupina Ruského cirkusu v Kazani a také skupina Casandre. Čeští umělci se festivalu tentokrát neúčastnili.

Helena Polachová se představí pod šapitó cirkusu Krone 1.2. 2013

Dnes večer začíná II. zimní program Německého cirkusu Krone v Mnichově. Znovu se v něm představí ti nejlepší cirkusový umělci z celého světa. Přijíždí helena-polachova.jpgtřeba jedna z nejúspěšnějších cirkusových rodin současnosti - rodina Cassely, nebo, Českému publiku také dobře známí, artista a bavič Glen Nicoledi. Velkou drezůru bílých tygrů přiváží další vyhlášený drezér Martin Lacey, držitel zlatého klauna z festivalu v Monte - Carlu 2010 a diváky bude bavit také držitel stříbrného klauna z Monte - Carla 2001 Italský klaun Fumagalli. Až z daleké Asie přijíždí třeba skupina skákačů na vzdušných hrazdách the Pjongyang Flyers. České publikum ale asi nejvíc potěší, že se v Mnichovské manéži představí také Česká žonglérka, držitelka několika evropských cirkusových cen Helena Polachová. Celou show provází britský moderátor Nikolai Tovarich a doprovod mu dělá velký cirkusový orchestr. II. zimní program končí 28. února 2013.

 

Cirkus Louis Knie junior míří do České republiky 23.1 2013

A máme tu první velké překvapení nadcházející cirkusové sezóny, do České republiky přijede po dlouhých letech velký zahraniční podnik. Už 1. března image.jpgobsadí parkoviště naproti výstavišti v Českých Budějovicích cirkus Louis Knie junior. Jeho ředitel, Louis Knie junior, je již 7 generací velkého rodinného Švýcarského klanu Knie, který působí v různých cirkusech po celé Evropě. Součástí této rodiny se před časem stala také Češka, ředitelka a manažerka cirkusu Ilona Pištěková. Oba manželé se v posledních letech usadili v Rakousku, kde se dokonce podnik stal národním cirkusem. Do Českých Budějovic cirkus přiváží velkou mezinárodní show ve které nechybí tradiční chlouba cirkusu drezůra koní, velbloudi lamy a různé druhy skotu. pro letošní sezónu cirkus angažoval také Italskou drezérku Andianu Folco, držitelku mnoha cirkusových ocenění, která do manéže přiváží také slonici Baby. Nebudou ale chybět ani čeští zástupci Helena a Antonio Rapolli, nebo jezdci z kouli smrti. O zábavu se postará Italský klaun James Biasini a další. Hostování v Českých Budějovicích skončí 10. března.

 

Cirkusový festival v Monte Carlu zná výsledky 21.1. 2013

I když cirkusový festival v Monatském Monte - Carlu končí až v neděli, včera večer už ale byly vyhlášeny výsledky. V hlavních kategoriích opět bodovaliy celé cirkusové rodiny. Zlatého klauna si odváží skupina Čínského národního cirkusu v Pekingu a také hand to hand akrobaté duo Scherba. Jednoho ze stříbrných klaunů si odváží také akrobati Navas Brothers, které můžete vidět už od 15. února na Pražském festivalu Cirkus Cirkus. A do Prahy přijedou i další držitelé prestižního, tentokrát bronzového klauna rodina Donnert z Maďarska. Bronzového klauna si odváží rodina Španělského Gran circo Mundial za svoji drezůru slonů ceny byly uděleny také v celé řadě vedlejších kategorií a udělovali je zástupci cirkusových škol, médií a také fanoušků.

 

Pražský festival zná kompletní progrma 18. ledna 2012

Včera odstartoval největší cirkusový festival na světě, v Monatském Monte - Carlu, pokud se tam ale z nějakých důvodů nedostanete, nemusíte být 206037_523290981034916_411549368_n.jpgsmutní, protože už za necelý měsíc můžete vyrazit na cirkusový festival do Prahy. Ano, 4 ročník mezinárodní cirkusového festivalu Cirkus Cirkus už klepe na dveře, i proto byl dnes představen jeho program. Letos přijedou účinkující celkem z 9 zemí světa a nebudo chybět ani zástupci České republiky. Tu bude letos reprezentovat nožní žonglér Erik Berousek a drezér tygrů Jan Aleš. Že to budou mít v soutěži velice těžké je jasné už teď. S disciplínou Hula - Hop přijíždí Ekaterina Sheludyakova z Ukrajiny, z Ruska skupina na odrazovém mustku Evdokimov, nebo žonglér Paco Picaso ze Španělska. Jako celovečerní klaun se představí David Massot z Francie a další účinkující, které si budeme představovat postupně v dalších aktualitách, proto sledujte naše webové stránky.

Zítra začíná festivl Cirque de Massy 9. ledna 2013

Už dnes večer odstartoval na předměstí Paříže zvaném Massy 21. ročník mezinárodního cirkusového festivalu Cirque de Massy. Festival se na 21massy2013-web-jpg-5f7tll.jpgstejném místě koná už od roku 1992. Jeho prezidentem je fotograf a cirkusový nadšenec Michel Bruneau. Každý rok tady diváci můžou vidět celkem dva celovečerní programy ve kterých můžete vidět velké hvězdy cirkusového umění. A ani letos tomu nebude jinak. V manéži se letos mimo jiné, představí zástupci hned dvou velkých Evropských cirkusových rodin, Maďarská rodina Saabel, která do Francie přivezla ojedinělou drezůru severských plemen psů, ve stylu ruských pohádek. Druhou rodinou dinastií v programu Cirque de Massy není nikdo jiný než zástupci, už mnohokrát zmiňované rodiny Casselly, kteří přivážejí, už mnohokrát oceněnou drezůru show se slony. Kromě zvířecího výcvyku přijíždějí ale také artisté, akrobaté, nebo klauni. Ty tady bude letos zastupovat třeba skupina skákačů na létajících hrazdách Cortes, akrobatka na kruzích Diana Pukhova, nebo absolventi Ukrajinské cirkusové školy, akrobati na šálách Oleg Aoxana a další. Všichni budou soutěžit o velice prestižní festivalové ceny které jsou známy pod názvem Piste de Cristal a hlavní cenu Chapiteau de Cristal, ty uděluje mezinárodní cirkusová porota. Festival končí 13. ledna 2013.

Poslední víkend cirkusu ve Wiener Neustadtu 4.1. 2013

Už o tomto víkendu skončí v Rakouském Wiener Neustadtu tradiční vánoční cirkus Salto, který se tady koná už od 22. prosince 2012. V jeho programu se představí kromě rodiny Kršků, také Patrik a Žaneta Tříškovi a další hosté. V první polovině programu můžete vidět tradiční cirkusovou show, ve které nechybí žongléři, balancéři, akrobacie na vzdušných šálách, drezůry koní, nebo klauni. Režie druhé poloviny programu se společně s rodinou ujal žonglér a cirkusový znalec Milan Ošmera. Pod jeho vedením v manéži začíná nefalšovaná pirátská rewue. Diváci tak mohou vidět třeba ohnivou show s tyčemi a řetězy, žonglování s noži, chození po skle, nebo balanc na válečcích. To vše za znění stilové hudby, kostýnů a pyrotechnických efektů.

Jak na nový rok, tak po celý rok 1.1. 2013

Dnes je 1. ledna 2013 a to, mimo jiné znamená, že jsme vstoupili do roku, ve kterém naše webová stránka oslaví 5. leté výročí od svého vzniku. Jako první, z celé řady, poděkování za vaší dlouhodobou přízeň, jsme si pro vás připravili malé novoroční překvapení. Díky spolupráci s portálem, Circus Time, se můžete podivat na nové fotografie z letošního vánočního cirkusu v Německém Offenburgru, ve které se prezentuje také trojléstek Českých umělců. Vše o této show jsme pro vás shrnuli v článku, který najdete v sekci reportáže. Všechny fotografie najdete také na našem faceboku, kde se můžete stát našimi fanoušky a dozvědět se tak zase něco navíc, z cirkusového prostředí. A že kalendář akcí o kterých vás budeme v roce 2013 informovat je opravdu nabytý, asi ani není třeba zdůrazňovat, proto nám zachovejte svoji přízeň také v letošním roce - máte se na co těšit.

Smutná zpráva zasáhla rodinu Berousků 31.12 2012

I když je cirkusové šapitó místem, kde se rozdává radost a smích, i toto prostředí někdy postihnou smutné události. A jedna taková přišla dnes, když cirkusový svět zasáhla smutná zpráva o úmrtí klauna artisty a provozovatele malého Pražského cirkusu Františka Berouska. František byl synovcem slavného Jiřího Berouska staršího, ředitele Národního Cirkusu originál Berousek. Chtěli bychom touto cestou vyjádřit upřímnou soustrast celé rodině......

Čeští umělci slaví úspěchy v Drážďanech 26.12 2012

Už celý týden probíhá na Volksfestplatzu v Německých Drážďanech 17. ročník vánočního cirkusu, který spolupořádá cirkusová rodina Buchst zelt_im_schnee.jpgRoland. A možná proto, že už jejich slavný podnik nejezdí tradiční letní turné, je o zimní program obrovský zájem. To můžou potvrdit také, Karel a Erik Berousek, kteří sem přivážejí šestici krokodýlů v show Pirát z Karibiku. Společně s Ivanou Berouskovou pak předvádějí opičky na ponících, které stejně jako aligátory, můžete vidět v show jejich domovského cirkusu Berousek Sultán. Dalším Českým zástupcem v Drážďanské manéži je nožní žonglérka Kaludia Bremlov, kterou jste mohli vidět třeba pod kopulí Pražského Cirkus Cirkus Clasic. Do Německa letos přijely i další zahraniční cirkusové hvězdy. Mezi ty největší určitě patří skupina vzdušných skákačů Dossov, která už bylo oceněna na festivalech v Rusku, Koreji a nejvyššího ocenění dosáhlo dokonce i v Monte - Carlu, žonglér Dmitry Charnov, nebo akrobat a drezér Glen Nicoledi a nechybí ani sloni, lachtani a další. Za doprovodu tradičního Buchst Roland orchestru bude diváky bavit klaun Totti a to až do 6. ledna 2012.

Dnes začíná zimní cirkus Krone v Mnichově 25. prosince 2012

Na mnoha místech světa si ještě ani nerozbalili vánoční dárky a u našich sousedů v Německu už dnes startuje další vánoční cirkus. V Mnichově totiž vrcholí krone-winter-2013.jpgpřípravy na večerní premiéru zimního cirkusu Krone, který se uskuteční už tradičně poprvé na 1. svátek Vánoční. Zimní cirkus Krone je zde už po 94. a jako každý rok je rozdělen do tří velkých mezinárodních programů. První startuje už dnes a potrvá do 31.ledna 2013. V jednotlivých programech bude postupně k vidění 44 umělců z deseti zemí světa. V tom který startuje dnes se bude prezentovat, mimo jiné Maďarská skupina akrobatů hand to hand trio Larus, která už posbírala mnoho ocenění v různých světových manéžích. Po dvou letech se do Mnichovské cirkusové budovy vrací drezérka koní Jana Mandana a už tradičně nesmí chybět drezůru šelem, kterou pod šapitó cirkusu Krone tentokrát přiváží Francouzský drezér Erick Bormann. K vidění budou ale také akrobati na houpačkách, klauni, nebo drezůra slonů. A ve 150 minutové show toho bude k vidění mnohem víc.

Čeští umělci pod kopulí Waiblinger Vánočního cirkusu 20.12 2012

Dnes odpoledne začal v Německém Waiblinger 6. ročník vánočního cirkusu, kam zamířili také čeští umělci. Všechno ze svého umění sem přijela ukázat ludwigberousek.jpgČesko - Slovenská akrobatická skupina Lánikovi, která v programu předvede akrobacii na Perských tyčích, skupinové žonglování i svoji tradiční disciplínu, akrobacii na odrazových můstcích. Dalším českým zástupcem v letošním programu je drezér šelem Ludwig Berousek, který do Německa přiváží ojedinělou drezůru bílých lvů, se kterou slavil úspěchy například na letošním festivalu v Polsku. Nejen počtem předváděných čísel, se tak čeští umělci zařadili mezi hlavní hvězdy letošního programu. Doplní je ale třeba klaun ve stylu Charli Chaplin, nebo drezůry pod vedením členů rodiny Igen. Vánoční cirkus ve Waiblinger končí 6. ledna 2013.

Hlavní hvězdou vánočního cirkusu v Helbronner je Oleg Popov 19.12 2012

Dnes odpoledne odstaroval 14. ročník vánočního cirkusu v Německém Helibornu. Hlavní hvězdou letošního programu je nejstarší klaun planety popov4.jpgOleg Popov, který oslaví v lednu už 82. narozeniny. Jeho první představení pod velkou kopulí proběhlo už v roce 1949 v Sovětském svazu a od té doby projel s cirkusem celý svět. V zahraničí strávil více než 30 let a diváky bavil například na Kubě, v Japonsku, v Evropě, USA i Austrálii. Dnes je legendou svého oboru. Kromě něj se ale v Helibornu představí i další světově uznávaní umělci. Mezi které určitě patří také drezér slonů, držitel bronzového klauna z festivalu v Monte - Carlu 2009, Elwis Errani. Do Německé manéže přijíždí také rodina Saabek, z Maďarska, s ukázkou vycviku koní nebo Českému publiku dobře známá skupina z Maroka, která staví pyramidy ze svých těl, Casablanka a další. Celou show uvádí populární Berlínský moderátor Eric Schmidt a doprovází ji velký cirkusový orchestr. To vše v Helibornu potrvá až do 6. ledna 2012.

Trierer Weihnachtscircus přivítal hvězdy světového cirkusu 18.12. 2012

V lednu letošního roku získali zlatého klauna na nejprestižnějším festivalu v Monte - Carlu, v únoru jim ve stoje tleskalo vyprodané šapitó na Pražském 400536_328676867164416_143990708966367_1124194_437261404_n.jpgHagiboru, odkud si odvezli celkem tři ceny včetně té hlavní, v sezóně účinkovali v jednom z nejprestižnějších severských podniků - cirkusu Arena a dnes večer se poprvé představili v Německém Triere na vánočním cirkusu. Řeč je o jedné z nejúspěšnějších cirkusových rodin současnosti - rodině Cassely. Do Trier přivážejí smíšenou drezůru slonů a koní spolu s nimi přijede také René Castelly junior alias Maugli a celou rodinu doplní Merrylu Caselly, která se představí jako akrobatka na vzušných šálách. V nabytém 2,5 hodinovém programu toho je ale mnohem víc, například skupina skákačů na odrazových můstcích Stoian, nebo rychložonglér Oliver Berdino. Celou show doprovází velký cirkusový orchestr a také vystoupení baletní školy. 8. Trierer vánoční cirkus končí 30. prosince 2012

Georgo Hromádko pod šapitó cirkusu Flic -Flac 17. prosince 2012

Německý Flic Flac Circus není úplně klasickým cirkusem, nejsou zde žádné zvířecí drezůry, ani show v klasických cirkusových kostýmech. Všichni artist10.jpgúčinkující mají své choreografie na moderní hudbu a celý program se podobá spíše konceptu Kanadského moderního cirkusu Cirque du Soleil. Letos se pod značkou cirkusu koná hned několik akcí, ve třech Německých městech. A právě jedna z nich, takzvaný Higlight abent, startuje už zítra v Dortmundu. Tato show je, kromě jiného, specifická také tím, že se nekoná pod cirkusovým šapitó, ale ve sportovní hale. I tentokrát se na ní představí hned něklik umělců, v tradičních i netradičních disciplínách. Vzdušnou akrobacii na raketě předvádějí Pablo a Viky Garcia, další adrenalinovou show přiváží skupina motorkářů, kteří budou létat na motorkách přes manéž na takzvaných "u rampách" a nechybí ani tradiční kola smrti, nebo provazochodci. A letos do Dortmundu zamíří i Český diabolo žonglér Georgo Hromádko, nebo českému publiku také dobře známá, vzdušná akrobatka z Ruska Anastasia Makeeva. Ta si pro Německé diváky připravila netradiční pojetí své disciplíny, když se bude nad jejich hlavami vznášet jako anděl. A v Dortundské Wrstfalenhallen toho bude mnohem víc. Večery ve velkém světle, tady můžete trávit až do 6. ledna 2012.

Vánoční cirkus v Pražských Letňanech 16. prosince 2012

Formát takzvaných vánočních cirkusů je velmi popularní především v Německu a dalších zemích západní Evropy. U nás vánoční cirkus uspořádala rodina Berousků v roce 2009, ale finančně náročný projekt se nepotkal s příliš velkou odezvou veřejnosti a proto se nedočkal pokračování. Od loňského roku, pak pořádá, obdobu zimních cirkusů Artur Kaiser, pod značkou Mikulášská v cirkuse a letos poprvé, se koná také vánoční cirkus Praga v Pražských Letňanech. Ten tady můžete navštívit už od středy 13. prosince 2012. Těšit se můžete na speciální show, ve vánočním hábu, ve které nechybí vzdušní a přízemní akrobaté, žongléři, balancéři nebo klaun. Cena vstupného se pohybuje pro děti kolem 150 Kč, pokud si ale donesete vytištěnou vstupenku z facebooku cirkusu Praga, vstupné pro vaše dítě bude 50 Kč. Program můžete navštívit až do 6. ledna 2012 a to ve čtvrtek a v pátek od 17 hodin a v sobotu, v neděli a o svátcích ve 14 hodin.

    

    Další stránka ►