Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 25

 

Český cirkus způsobil na Slovensku nehodu plynu 17. června 2011

Dnes přinesla Slovenská médiia zprávu o drobné havárii plynu, kteru zjistili ve Velkom Šariši v okrese Prešov při balení šapitó cirkusu Alegrie. Na havárii se přišlo až po vytažení kolíku, který narušil plynové potrubí. Ještě v noci přijeli plynaři a havárii odstranili. Škody jsou odhadovány na tisíc euro. "Takovéto nehody se občas stávají a pro takovéto situace jsme pojištěni," řekl pro demík SME Patrik Tříška. Něco podobného se stalo v minulosti také cirkusu Salto při turné v Rakousku.

Cirkus Carini opět míří na Slovensko 15. června 2011

Zítra odehraje svoje první letošní představení na Slovensku Český cirkus Carini, přidá se tak k cirkusu Humberto, který v těchto dnech hostuje v Košicích a to až do 19.6 2011, Aleš Barlay který je dnes ukončí turné ve Zvolenu a přesune se do Žiari nad Hronom kde bude k vidění od 22.6 - 26.6 2011, a k cirkusům Andres, Alegrie, Romanza a Tony, kteří už na Slovensku působí. Mimo Českých cirkusů jsou ještě na Slovensku mnohokrát zmiňované podniky cirkus Budapešť a Eötvös Cirkusz z Maďarska a samozřejmě Italský Circo Medrano. První štací cirkusu Carini bude Čadca zítra od 17 hodin a cirkus zde bude hostovat až do neděle. Pak se přesune do Kysuckého nového Mesta kde bude hostova od 23.6 - 26.6 2011.

Celý rok s cirkusovým uměním Cirkus Cirkus 12. června 2011

Přibližně před třemi lety vstoupil do Českého cirkusového dění marketigový mág, producent, majitel reklamní kanceláře a artista Artur Kaiser. A od té doby nezůstal na České cirkusové scéně kámen na-dvd.pngna kameni. Všechno to začalo na začátku roku 2010 kdy se uskutečnil první ročník, do té doby nevídaného mezinárodního festivalu Cirkus Cirkus. Ze začátku nikdo moc nevěřil, že v Českém prostředí, které není příliš přívětivé, má akce podobného rozsahu šanci, ale opak byl pravdou. Festival sklidil velký ohlas nejen laické a odborné veřejnosti z celého světa, ale také z médií. A tak se v příštím roce ve dnech 16.2 - 19.2 uskuteční už třetí ročník festivalu. Úspěch, kterého se dočkal festival pak spustil další vlnu a na podzim se v Praze uskutečnilo velké turné Cirkus Cirkus Clasic opět za účasti velkých Českých a zahraničních hvězd. Další ročník Cirkus Cirkus Clasic se tedy v Hagiboru uskuteční 28.9 - 6.11 2011. A kalendář akcí pod vedení pana Kaisera teď doplní velká show Mikulášská v cirkuse, která se uskuteční od 25.11 - 6.12 2011. A s dalším projektem přichází pak Kaiser v těchto dnech, kdy vychází první informace o České cirkusové akademii, která bude udělovat ceny Českým umělcům a cirkusům.

 

Další velký cirkus míří na Slovensko 9. června 2011

Už před několika lety začali objevovat zapomenuté Slovenské fanoušky některé České cirkusy, ale v letošní sezóně na Slovensko míří i velké Evropské podniky. Nejdříve se vrátil Maďarský cirkus Budapešť rodiny Adamcových, který už, na Slovensku, hostoval v minulých letech. Velkým překvapením pak byl příjezd "cirkusu s velký C" Italského circo Medrano rodiny Casartelli, který se sem přesunul na přelomu měsíce května a června z Maďarska. Ten přivezl velký programem Evropské úrovně, který je plný exotických zvířat a špičkových artistů a teď hostuje v Nitre a to až do 13.6 2011. Tento cirkus by měl ještě na Slovensku nějakou dobu hostovat a pak se přesune do Polska. A dnes přišla zpráva z dalšího Maďarského podniku Eötvös Cirkusz. Ten míří do Bratislavy kde bude hostovat od 15 - 19 června v Biskupicích. Jedná se přitom o jeden z největších podniků v Maďarsku. V programu můžete vidět umělce z několika zemí Evropy, velkou drezůru šelem a hlavním lákadlem je drezůra 3. indických slonů. Letošní sezónu si tedy fanoušci cirkusu na Slovensku mohou opravdu užívat.

 

Originál Berousek pokračuje v Ostravě 8. června 2011

Dnes odpoledne cirkus Originál Berousek odstartoval druhou polovinu svého letošního Ostravského turné tentokrát na Černé Louce. Cirkus přiváží tradiční i netradiční cirkusové prvky. A kromě artistů, akrobatů, skákačů a klaunů cirkus přiváží také velkou drezůru koní, za kterou v zimě rodina obdržela prestižní ocenění na festivalu v Nizozemském Enschede v Holandsku. Cirkus také uveřejnil zbytek svého letního turné v Ostravě bude hostovat až do 19.6 2011. Ředitel cirkusu Jiří Berousek byl také pozván do Ostravského studia ČT, kde byl v pondělí hostem pořadu Před půlnocí tento díl pořadu naleznete zde. Cirkus se také konečně objevil na facebooku a v těchto dnech uveřejnil svoje další turné. Po Ostravě cirkus zamíří do Opavy ( 22.6 - 26.6 2011), Šumperku (29.6 - 3.7 2011), Vysokého Mýta (6.7 - 10.7 2011), Hradce Králové (13.7 - 17.7 2011), Chrudimi (20.7 - 24.7 2011) a poslední štací před letní pauzou bude Kolín (29.7 - 31.7 2011) více informací o turné najdete na www.berousek.cz Pak cirkus zajede na měsíc do svého zimoviště a zpět na turné vyjede až v září, kdy ho uvidí třeba diváci v Praze.

Circo Monte Carlo ve Slovinsku 4. června 2011

Dnes vás chceme opět informovat o zajímavém cirkusovém projektu. Nestává se totiž tak často, aby se podnik se zavedeným cirkusovým jménem přejmenoval. Právě to se, ale rozhodla udělat Italská rodina Anselmi vlastníci podniku circo Monte Carlo, když přejmenovali svůj původní Circo Apollo právě na Circo Monte Carlo. I když je to spíše rodinný podnik, který sice neukazuje velké drezůry zvířat jako jiné velké Italské podniky, show je také na velmi vysoké úrovni. Je doprovázená skvělou hudbou, světly a špičkovými kostými. Celý program prostě působí velmi elegantně a navíc se stejně jako v dalších Evropských cirkusech každých šest měsíců mění. Po dlouhou dobu byl cirkus ještě pod svým starým jménem na hostování v Chorvatsku, ale letos zamířil do Slovinska kde právě hostuje až do 15. června v Mariboru. Exkluzivní fotky cirkusu Apollo z roku 2008 naleznete zde.

 

Policejní razie v cirkuse Barelli 30. května 2011

Německý cirkus Barelli existuje už 7. generací, ale to co se tam stalo ve čtvrtek nikdo nepamatuje. Při hostování v Norimberku do cirkusu vnikli ozbrojení policisté z elitní jednotky a celý cirkus na několik hodin uzavřeli. Státní zástupce totiž vedení podezřívá z obchodu s lidmi a také zaměstnávání nelegálních přistěhovalců. Policisté si také z cirkusu odnesli počítače a zadrželi 40 lidí. Ředitel cirkusu Harry Spindler však všechna obvinění odmítl a řekl, že se jedná jenom o další tah ze strany konkurentů, kteří chtějí cirkus poškodit v očích veřejnosti.

Další Český cirkus na turné v Rakousku 24. května 2011

V Čechách v letošním roce vzniklo hned několik nových cirkusových podniků, teď k nám ale dorazily informace také ze sousedního Rakouska, kde hostuje nový Český cirkus Emilo. Tento podnik založil Český umělec Emil Wertheim. Cirkus pod svým šapitó o průměru 16 metrů přináší program rodinného typu a v současné době objíždí malá města v Dolním Rakousku. Stejnou destinaci přitom už několik let brouzdá jiný Český cirkus rodiny Kršků cirkus Salto, který má zasebou nejzápadnější místo svého letošního hostování, v těchto dnech hostuje ve městě Waidhofen a to od 27 do 29. 5 2011a míří zpět do okolí Vídně. Do Rakouska na turné se chystá také cirkus Alegrie, ale o tom nemáme zatím bližší informace.

Ruský státní cirkus hostuje v Berlíně 20. května 2011

V Rusku je více než 42 státních cirkusů ve kterých pracuje přes 5000 lidí, některé z nich hostují doma v Rusku, některé v Asii a dokonce i v Austrálii. Po Německu už se nějakou dobu pohybuje velký Ruský státní cirkus ředitele W. Smita a dnes večer se poprvé představí v Berlíně na Friedrichshain. popov4.jpg Kromě klasické Ruské artistické školy, která je známá po celém světě může cirkus nabýdnout opravdovou legendu. Pod šapitó tohoto cirkusu se totiž představí i nejstarší klaun planety Oleg Popov, který je i ve svých osmdesáti letech, které oslavil v lednu hvězdou manéže. Jeho první představení pod velkou kopulí proběhlo už v roce 1949 v Sovětském svazu od té doby projel s cirkusem celý svět. V zahraničí strávil více než 30 let a diváky bavil například na Kubě, v Japonsku, v Evropě, USA i Austrálii. Dnes je legendou svého oboru. Pod šapitó tohoto cirkusu můžete vidět třeba českému publiku bobře známého Juri Volodchenkova s vysokou školou jezdeckou, jezdce v kouli smrti nebo ohromující magic show. To vše za doprovodu velkého orchestru můžete v Berlíně vidět až do 5. června 2011.

 

Voda pro slony míří do Českých kin 19. května 2011

Dnes má v Českých kinech svoji premiéru Americký film režiséra Francise Lawrence, z cirkusového prostředí Voda pro slony. Film vznikl podle předlohy americké autorky Sary Gruenové. Odehrává se v cirkusovém prostředí na pozadí americké hospodářské krize ve 30. letech dvacátého století. Mladý veterinární lékař Jacob Jankowský po smrti rodičů přichází do pojízdného cirkusu čítajícího ansábl 500 lidí. Poznává drsné prostředí cirkusu a jeho konkurence. Zamiluje se do manželky ředitele cirkusu, krasojezdkyně Marleny. Pracovní podmínky dělníků nejsou u cirkusu nijak dobré. Cirkus se přiživuje na zbankrotované konkurenci, a tak se sem dostává slonice Rose, která má cirkus zachránit před krachem. Všichni se snaží připravit slonici Rose na představení. Jak ale s Rosie číslo nacvičit, když není schopná poslechnout ani jednoduché příkazy? Pouto, které postupně vzniká mezi Jacobem, Marlen a Rose vzniklo, bylo založeno na důvěře a lásce se nakonec pro všechny tři stalo jedinou nadějí na přežití.

 

Festival nového cirkusu v Bratislavě 18.května 2011

Už zítra začíná u našich sousedů na Slovensku první ročník festivalu divadla a nového cirkusu CirkuLart 2011. Jedná se o vůbec první akci takovéto velikosti a významu u našich sousedů. V zahradním centru Medická zahrada a v ulicích Bratislavy se během 4 festivalových dnů představí soubory z Finska, Slovinska, Rakouska, Itálie, Francie, Belgie nebo třeba dalekého Senegalu. A svoje zastoupení na této akci má i Česká republika. Pod Slovenské šapitó přijede třeba Divadlo T.E.J.P, Ondřej Cihlář, nebo Bábkový cirkus Karomatto. Velkou hvězdou festivalu bude také Divadlo Bolka Polívky, které na festival přiváží představení "Pro dámu na balkóně" Organizátoři festivalu mají přitom do budoucna velké plány. Chtějí se stát pravidelnou součástí Bratislavského kulturního léta. První roční v ulicích Bratislavy potrvá až do neděle 22. května 2011.

 

Cirkus King spustil webové stránky 16. května 2011

Český cirkus Bob Naarro King spustil v těchto dnech nové oficiální webové stránky. Najdete na nich fotografie z vystoupení i užitečné informace o aktuálním turné. Stránky ještě nejsou úplně hotové, ale cirkus najdete také na Facebooku. Webové stránky najdete na adrese www.cirkusbobnavarroking.cz na facebooku cirkus najdete na www.facebook.com/Bob-Navarro-Cirkus-KING. Cirkus můžete samozřejmě vidět také naživo aktuálně v Jilemnici u nemocnice první představení se uskuteční zítra v 17:30 ve středu také v 17:30 a poslední představení ve čtvrtek v 17 hodin.

 Další stránka ►