Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 27

  Cirkus Andres hostuje v Třebíči 6. dubna 2011

Český cirkus Andres se dnes poprvé představí v Třebíči kam se vrací po dvou letech. Program cirkusu letos prošel značnou proměnou. V programu už nenajdete drezůru šelem která byla pro cirkus v minulosti tak typická. Naopak zůstává drezůra Frizských koní a vrací se drezůra velbloudů. Premiéra cirkusu Andres v Třebíči na Hrádku se uskuteční už dnes v 17 hodin a stojí zde až do neděle 10. dubna 2010 v sobotu a v neděli jsou představení od 14 hodin. Nové fotky cirkusu Andres naleznete zde.

Důvodem změn v programu cirkusu Andres je mimo jiné také odchod nejstaršího syna Jana Aleše mladšího, který se rozhodl založit si vlastní podnik. Jde tak v této sezóně už o vznik druhého Českého cirkusu a tím i rozdělení další velké cirkusové rodiny. V této souvislosti pro vás připravujeme velký článek o dělení Českých cirkusových rodin v posledních letech, ve kterém se mimo jiné dozvíte název nového Českého cirkusu ředitele Jana Aleše. Článek najdete na našem webu už brzy.

 

Cirkus Medrano hostuje v Maďarsku 2. dubna 2011

Další Italský cirkus dnes startuje svoje turné v Maďarsku tentokrát je to velký Italský Circo Medrano rodiny Casartelli. Turné zahájil dnes ve městě Pecs v Expo Centru, kde bude hostovat až do 18. dubna 2011. Cirkus Medrano přitom není v Maďarsku poprvé, v Budapešti hostoval už v roce 2006. V minulosti mohli diváci v programu mimo jiné vidět velkou lachtaní show, kterou v manéži prezentovali Petra a Roland Duss z Německa. Letos je v programu, ale úplně nová velká drezůru šelem, kterou předvádí drezér Redi Cristian, motorkáře v kouli smrti, nebo letecká akrobacie v podání rodiny Casartelli. Už v březnu se v Maďarsku usídlil také jiný Italský cirkus Acqatico Belluci, který divákům přiváži show s názvem "Piráti."

 

Cirkus Herman Renz vyjel na 100 sezónu 1. dubna 2011

Dnes večer začala v Nizozemsku jubilejní sezóna Nizozemského národního cirkusu Herman Renz. Cirkus má už za sebou mnoho historických a někdy ne příliš šťastných událostí. Cirkus založil už v roce 1911 Arnold van Vegt. Situace cirkusu byla velmi kritická v době druhé světové války, kdy byl cirkus zabaven Němci. Po smrti Arnolda van Vegta v roce 1955 cirkus převzal jeho syn Herman. 800px-circus_herman_renz_2004.jpg Prvního vrcholu pak cirkus dosáhl v roce 1978, kdy se v jeho kulisách odehrávalo několik televizních seriálů. Novodobá historie cirkusu, se ale píše od roku 1990, kdy cirus vedou Diana a Herman Renz. V této době dosáhl cirkus velkých úspěchů nejen v Nizozemsku, ale později se stává největším podnikem v celém Beneluxu. V roce 1996, ale manželé tragicky umírají a cirkus je prodán. Kupuje ho Roland Blom a o příběhu cirkusu se prostřednictvím medíí dozvídá celé Nizozemsko. V roce 2002 se cirkus navíc dostává královského uznání a jako první v Nizozemsku dostal také titul národní cirkus. A dnes večer tedy cirkus vstoupil do svojí 100 sezóny a to úplně s novou show s názvem Celebration. Je tedy více než jisté, že v průběhu sezóny o tomto cirkusu na našem webu ještě uslyšíte.

 

Švýcarský národní cirkus Knie zahájí sezónu 24. března 2011

Ve Švýcarsku dnes večer zaháji už svoji 93. sezónu Švýcarský národní cirkus Knie. Tento cirkus je mezi mnohými odborníky považován za nejlepší cirkus na světě. knie_f4_deweb_02.jpgV průběhu sezóny cirkus zaměstnává 200 lidí ze 14 zemí světa, v programu můžete vidět více než 100 zvířat a každý rok prezentuje úplně nový program s novými umělci. V letošním roce cirkus prezentuje program s názvem „Vive le Cirque!“ což můžeme volně přeložit jako Oslava cirkusu. Rodina Knie je také považována za špičku světových drezérů a trenérů zvířat a proto ani v letošním programu nechybí slavná drezůra slonů kterou vede Francoa Knie za kterou byl oceněn také na festivalu v Monte Carlu, slavné jsou také drezůry koní které předvádí slavný drezér Fredie Knie. V programu ale nechybí ani hosté ze zahraničí jako drezér exotických zvířat Maycol Errani, skvělý klanu z Belgie Bart van Dyck známí spíše pod uměleckým jménem „Barto,“ nebo skupina skákačů z Číny Zhajiang. A další účinkující z celého světa se poprvé představí už dnes večer ve Švýcarském městě Rapperswil. Letošní sezónu pak cirkus zakončí v listopadu.

Duo Ogor v Brněnském obchodním centru 19. března 2011

Dnes tu máme pozvánku především pro lidi, kteří jsou z Brna a jeho okolí. Pokud rádi nakupujete a chcete si užít i skvělou podívanou, dnes máte možnost. V Bogor.jpgrněnském obchodním centru Futurum dnes totiž vystoupí skvělé artistické Duo Ogor. Tento Česko - Polský manželský pár Milena a Maeiusz Ogorovi se proslavil takzvanou akrobacií Hand to Hand. To je druh akrobacie která ukazuje jak nevšední sílu těl tak i vědu kolem rovnováhy, harmonie a smyslnosti. S tímto vystoupením už manželé získali mnoho ocenění na cirkusových festivalech po celém světě. Naposledy 3. místo na mezinárodním cirkusovém festivalu v Číně v roce 2009. V Česku je můžete také znát z talentové soutěže Talentmánia, kde skončili na skvělém 3. místě. Dnes se tedy tato dvojice představí v rámci programu "Jaro ve Futuru" v obchodním centru Futurum Brno. Jejich show by měla začít dnes v 16:10 Pokud tedy nemáte co dělat nenechte si ujít příležitost vidět artistku světové úrovně na vlastní oči.
 

Cirkus Aleš Barlay se vrací do Nitry 17.března 2011

Plzeňský cirkus Aleš Barlay dnes zahájil svoje hostování ve Slovenské Nitre. Se svým šapitó se sem přitom vrací po méně než roce. V letošním programu se kromě skvělých artistů, žonglérů klaunů a drezůry Amerických Bizonů, kterou už jsme mohli v programu vidět v loňském roce představí také velmi oblíbená skupina skákačů na odrazových můstcích Lánikovi, kteří se do programu vracejí po roční odmlce, kdy hostovali v Rumunsku. V manéži letos také uvidité speciálního hosta z Litvy akrobat na volných žebřících, který si říká "Darius". A nová je i drezůra šelem z odchovu rodiny Alešových, kterou předvádí Antonín Aleš mladší. V Nitre můžete cirkus vidět u sídliště Klokočina až do neděle 27. března ve všední dny od 17 hodin o víkendech pak ve dvou show ve 14 a v 17 hodin a v neděli 27. března od 11 hodin. V pondělí 21. března je volný den, kdy se představení nehraje.

 

Robert Berousek hostuje pod Švýcarským šapitó 16.března 2011

Švýcarský cirkus Nock patří ve Švýcarsku a dnes už vlastně po celé Evropě k absolutní špičce. V loňském roce oslavil už 100leté výročí a i letos nabízí program plný hvězd. Mezi hlavní perly letos patří jedni z nejlepších klaunů ve Švýcarsku Gasto0016robert-20berousek-202.jpgn & Roli, vzdušní akrobaté v kole smrti a na volném drátě Los Talento Star z Kolumbie a další umělci z Belgie, Rumunska, Kuby, Itálie a samozřejmě Švýcarska. To vše je doprovázeno Ukrajinsko - Polským orchestrem. Nás ale nejvíc těší, že řady zahraničních hostů v manéži cirkusu Nock letos rozšířil Český žonglér a akrobat na volném žebříku Robert Berousek. Ten je už dnes velmi uznávaný Evropský umělec. Na svém kontě už má například hostování pod šapitó v Německu, Francii nebo zmiňovaném Švýcarsku. V roce 2009 dostal ocenění na cirkusovém festivalu v Belgii a na mnoha dalších Evropských cirkusových festivalech. V minulosti jste ho mohli vidět v manéži cirkusu Originál Berousek a v loňském roce také hostoval na přehlídce Cirkus Cirkus Clasic v Praze. A letos tedy reprezentuje České cirkusové umění pod cirkusovou kopulí Švýcarského cirkusu Nock.

 

Cirkus Bernes se představí ve Znojmě 15.března 2011

Český cirkus Bernes už zítra zahájí turné 2011. Poprvé se představí na Jižní Moravě ve Znojmě. V programu můžete vidět už tradiční akrobaty na volných žebřících nebo akrobaty na vzdušných šálách. Novinkou v programu je akrobacie na vysutých perských tyčích, nožní žongléři a také mladý žonglér Robert Berousek. V manéži se představí výcvik 6 ušlechtilých Friezských královských koní, opic, poníků a sibiřských a afrických velbloudů. Cirkus ve Znojmě můžete poprvé vidět pod Lounským Klášterem už zítra, ve čtvrtek a v pátek od 17 hodin a o víkendu pak v sobotu v 15 a v neděli v 11 hodin, potom se cirkus přesouvá do Břeclavi. Fotky cirkusu, které zde můžete vidět jsou nafoceny několik hodin po příjezdu cirkusu. Fotky cirkusu právě ze Znojma najdete zde.

 

Maďarský národní cirkus přivezl nový program 12.března 2011

Velký Maďarský národní cirkus existuje už od roku 1995 a navazuje na širokou tradici rodiny Richter, která poprvé vystupoval v Maďarsku už v roce 1972. Každé jaro cirkus přiváží do Maďarského hlavního města úplně novou ojedinělou show. Ani letos neuďelal výjimku a dnes odstartoval svoje turné právě v Budapešti. Ve více jak dvou hodinovém programu se prezentuje 70 účinkujících a 7 členný cirkusový orchestr. Kromě členů rodiny Richter, kteří jsou světově proslulí drezéři koní se v manéži letos představí třeba Duo Stoichev ze Švýcarska v kole-smrti, akrobacie na bruslích kterou předvádí hosté z Itálie Duo Peris, nebo tanečnice Hula-Hop z Finska Salima Peipo. Vrcholem vystoupení zvířat je pak část programu s nazvaná "Tisíc a jedna noc" ve které můžete vidět smíšenou drezůru zeber, velbloudů a slona Indického. O zábavu se pak stará jako už tradičně klan Pan Lorenz. Cirkus v Budapešti bude hostovat až do 20. března 2011.

 

Cirkus JO-JOO zahajuje letošní sezónu v Nymburku 11.března 2011

Dnes se poprvé představí očekávaný program Českého národního cirkusu JO-JOO. A kromě proslulé gladiátorské show se Sibiřskými tygry, nebo show na motivy filmu Piráti z Karibiku, kterou už jsme v programu mohli vidět v loňském roce, se můžete těšit třeba na novou kouzelnickou show "Rychlopřevleky," nebo výcvik exotických papoušků Ara a vystoupení dalších více jak 60 zvířat. V manéži nechybí ani umělci z Bulharska, Maďarska a Ukrajiny. Velké očekávání je také vkládáno do části programu s názvem "Showbusiness." V ní by se měla objevit vystoupení inspirovaná Thajskem, které rodina navštívila letos v zimě. A bude toho mnohem víc. Navíc cirkus letos pořídil úplně nové šapitó a také dál zlepšil zázemí pro návštěvníky. Abychom, ale pořád nemluvili jenom v superlativech překvapením je také to, že cirkus má ve svém programu celkem dvě přestávky. To je zatím mezi fanoušky přijato spíše s rozpaky. To vše můžete vidět poprvé dnes od 17 hodin v Nymburské kolonii. Další představení jsou pak v sobotu v 10 a 14 hodin a poslední představení v neděli v 11 hodin. Pak se cirkus přesouvá do Neratovic. Foto: Facebook cirkusu JO-JOO.

 

Cirkus Prince hostuje v Brně 10. března 2011

Jedni z potomků slavného cirkusového rodu Berousků přijíždějí po skoro dvou letech do Brna, aby předvedli unikátní drezůru lachtanů. Cirkus Prince měl v Brně premiéru už dnes odpoledne a v městské části Komárov naproti Baumaxu bude hostovat až do neděle 27. března 2011 představení se konají ve všední den v 17:00 a o víkendu v sobotu ve 14:00 a 17:00 a v neděli ve 14:00 hodin. V programu se můžete těšit nejen artisty, akrobaty, ale také drezůru mongolských velbloudů, kamerunských a kyperských koz, zeber, nebo koníků. V Brně je k vidění také, pod Českým šapitó dlouhá léta nevídaná drezůra lachtanů, která je v současné době asi největší atrakcí v programu tohoto rodinného cirkus.

 

Cirkus Roncalli vyjíždí na jubilejní turné 9. března 2011

Když v roce 1976 poprvé svoji show odehrál Německý cirkus Roncalli bylo to splnění velkého dětského snu současného ředitele a majitele cirkusu Berndharda Paula. A možná ani on si tenkrát nepomyslel, že o 35 let později v roce 2011 cirkus bude mít na kontě již více než 15 milionů lidí, kteří viděli jeho show a stane se velkým pojmem nejen v Německu, ale po celém světě. A právě letošní show si cirkus Roncalli připomíná malé výročí 35. let od historicky první sezóny. Při této příležitosti si pro svoje fanoušky připravil show, ve které účinkují umělci z několika zemí evropy. Jednou z velkých hvězd letošního programu určitě bude Maďarský drezér koní Florian Richter, který v manéži vystoupí spolu s manželkou Edit. Umění "hand to hand" letos prezentuje další oceněný z festivalu Monte-Carlo Bulharský artista Encho Keryzov, nebo mladý nadějný žonglér z Anglie Jamil Martinez. Show samozřejmě doplní skvělý klaun David Larible, velký Roncalli orchestr a další skvělí umělci. Vše to začne už zítra v Německém městě Recklinkhausen, kde cirkus bude hostovat až do 27. března pak bude pokračovat do dalších měst v Německu a Rakousku. Svoje turné pak zakončí na podzim ve Vídni. Není to tedy určitě naposledy co vás o tomto turné informujeme.

 

Cirkus Sultán zahájí sezónu v Ústí nad Labem 8. března 2011

Cirkus Sultán letos zahajuje svoje turné v Ústí nad Labem kde ho můžete poprvé vidět zítra v 17 hodin. Cirkus zde hostuje v městské části Střekov až do neděle 13. března 2011. Začátky představení jsou ve všední dny od 17 hodin o víkendu jsou pak k vidění dvě představení v sobotu ve 14 a v 17 hodin a v neděli v 11 a 14 hodin. Největší atrakcí stále zůstává show "Lovec krokodýlů," nechybí ale ani opice, pony a samozřejmě skvělé artistické výkony a veselý klaun.

 

Cirkus Carini zahájí sezónu v Ostravě 2. března 2011

Český cirkus Carini se více jak dvě sezóny toulal na turné na Slovensku, ale teď zahajuje svoje turné v České republice. Letos se hned na úvod představí v Ostravě, kam se vrací po více jak třech letech. Jedinečná show Berberských lvů se poprvé představí v městské časti Poruba už 11. března a hostovat zde bude až do 20. března 2011. Velké ostravské turné bude ale pokračovat v městské části Dubina u Benziny OMV od 25.3 2011 do 3. dubna 2011. Všechny představení se konají ve všední dny vždy v 17:00, v sobotu v 15:00 a v neděli v 11:00.

Začíná turné cirkusu originál Berousek 1. března 2011

Už za necelých deset dní zahájí svoje letošní turné cirkus Originál Berousek. Se staronovým programem se poprvé představí 10. března 2011 v Kutné Hoře. uvod_velka-1-.jpg V programu se můžou diváci těšit nejen na klasické cirkusové prvky jako je drezůra koní, nebo humorná vystoupení klaunů, ale v letošním programu můžete vidět třeba také akrobacii na kolech BMX kterou předvede skupina Crazy Bikers, nebo vystoupení skákačů na odrazovém můstku. Ani letos v programu nechybí unikátní medvědí revue, která proslavila rodinu Berousků po celém světě. V Kutné Hoře bude cirkus hostovat naproti Albertu od 10. do 13.března 2011 ve všední dny od 17:30 v sobotu od 14 hodiny a poslední představení v neděli v 11 hodin. Pak se cirkus přesune do Pardubic.

 

Cirkus Krone představí poslední zimní show 27. února 2011

Už zítra startuje poslední zimní program cirkusu Krone v Mnichově. Největší hvězdou poslední části zimní show bude Italský komik situační komedie který si říká Fumagali. Je považován za jednoho z nejlepších klaunů v evropě a dvakrá byl oceněn také pototou v Monte Carlu. Opět se v tomto programu představí kultovní hvězda a stálice programu cirkusu Krone drezér Martin Lacey mebo třeba ilusionista Steve Eleky. V posledním programu zůstavají také Čínští skákači, kteří už sklízeli velké úspěchy v předchozí show a mnoho dalších hvězd světového cirkusu. Poslední zimní program letošní sezńy můžete vidět až do 3. dubna 2011 pak se cirkus začne připravovat na letní turné.

V Polském špitó startuje show Afrika 26. února 2011

Dnes poprvé se u našich sousedů v Polsku představí nová show Cirkusu Zalewski. Cirkus je poměrně mladý jeho novodobá tradice byla obnovena až v roce 1993. Majitelé cirkusu Ewa a Stanislav Zalewski, ale dokázali z tohoto podniku udělat jeden z nejlépe hodnocených cirkusů v Polsku. I proto je každý začátek novébeze-jmena.png sezóny tohoto cirkusu v Polsku vnímán jako velká událost. Letos je pro návštěvníky připraven nový program s názvem Afryka (psáno v Polštině). V programu s představí nejen klasická cirkusová čísla jako jsou žongléři, kouzelníci nebo třeba klaun, ale největším lákadlem letošního programu je určitě skupina skákáčů z Keni která si říká Kenya safari acrobats. Vše navíc vhodně doplňují drezůry zeber, papoušků, lvů velbloudů nebo exotických alpak, proto si pod šapitó opravdu připadáte jako někde v Africe. Turné cirkusu startuje už dnes ve městě Pruszków a pak bude pokračovat ve městech po celém Polsku.

Cesta kolem světa míří do druhé sezóny 24. února 2011

Cirkus Charles Knie se dnes vydal na další sezonu s programe Cesta kolem světa, který představil už minulý rok. Ve Frankfurtu se tedy předstatví už známá se155486_10150096350917392_129210917391_7234460_4360971_n.jpgstava účinkujících v čele z ředitelem cirkusu Saschou Melnjakem, který zasedl také v porotě letošního ročníku Cirkus Cirkus. V programu cirkusu se představí také další známý z letošního ročníku festivalu skupina akrobatů na kolečkových bruslích skupina Nistorov z Itálie . Dále se v programu prezentuje třeba uznávaný drezér šelem Alexander Lacey, zůstává show s lachtany a ani letos nechybí české duo Dany a Denisa kteří v manéži prezentují "Pas de deux" Program letos doplnil klaun André ze Švýcarska a akrobacie na vzdušných šálách v podání Duo Jungle. Celou show doprovází už tradiční hudební orchestr, který doplňuje show balet. Fotky tohoto cirkusu z loňského roku najdete také v našem fotoalbu

 Další stránka