Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítám vás na mých osobních stránkách, které se zpočátku týkaly zejména mých modelářských pokusů. Možná si již někteří návštěvníci všimli, že se zde řeší(-la) i témata historická. Dnes již toto zaměření zcela převažuje.
V současnosti jsou průběžně přidávány různé badatelské výstupy a články (čs. armáda a opevnění v jižních Čechách, Trhovosvinensko apod.). Před časem došlo k definitivní likvidaci nepotřebných rubrik a také k daleko lepšímu přestrukturování webu. Ten tak zůstal "modeling" již jen díky modelům opevnění, čehož však jistě žádný ze čtenářů nelituje.
(+ samozřejmě nelze změnit doména)

Nejdůležitějšími rubrikami tak jsou:
*Kriegsberichter - vzhledem k dosahu tématu částečně v angličtině !

*Pomníky a zapomníky - zde i články spojené tematicky
*Střípky z historie - ve velké většině převážně autorské články
*CPO a Luftschutz - články a zajímavosti (ČBcko)
*Trhovosvinensko - v současnosti asi nejživější sekce...
MUZIKA - články blogového rázu s propojením na RAMMEL´S RADIÖ FB (o co jde ?)

PRO NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY SROLUJTE DOLŮ !

III./2018: PKH WEB MÁ ZBRUSU-NOVÉ LOGO :), ve větším zatím ZDE.

DOPORUČENÍ: PRO POHODLNĚJŠÍ PROHLÍŽENÍ POUŽIJTE ROZŠÍŘENÍ PROHLÍŽEČE "Adblock Plus" (stránky zatím nejsou v placeném režimu bez reklam)

NEBOJTE SE ZDE COKOLIV KOMENTOVAT A UPOZORNIT NA CHYBY ČI PŘEKLEPY !!!

Nově mě najdete i na Facebooku !:

Toulky jihem Čech /nejen vojensky/

Město Trhové Sviny a okolí na pohlednicích, fotografiích a dokumentech

Rekonstruované opevnění Hraniční oblasti 31

CPO a Luftschutz 1929-1945

RAMMEL´S RADIÖ

Pro stránky dalších projektů atp. prozkoumejte oblíbené odkazy !

POUŽIJTE TLAČÍTKO VYHLEDÁVÁNÍ VLEVO DOLE !!! (resp. klávesovou zkratku CTRL + F
(Zejména pokud budete hledat v databázi pomníků, zjistíte zda hledaná obec je ve zdejší databázi. Lokality jsou srovnány dle abecedního pořádku.)

(PS. Poprosil bych, pokud budete něco chtít použít ke své badatelské práci, tak prosím vše řádně ocitujte ! Neautorizované kopírování je ZAKÁZÁNO a bude vám to stejně houby platné, neboť téměř vše zde již bylo někde nějakým způsobem publikováno...

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License.

O VZTAHU K MODELÁŘSTVÍ

Až na malé výjímky se zde neobjevovaly modely plastové. Mé srdce odjakživa patřilo "papírákům", přiznávám, že u plastikových modelů jsme se vždycky hrozně upatlal od barev a navíc si zničil obtisky. Proto tedy byla jasná volba. Nejsem a nebyl jsem profesionální lepič (jako na některých papírovo- modelářských forech). Proto jsem ohledně mé tvorby postupně zcela ztratil jakékoliv iluze. Jakous takous formu mají mé poslední modely, které můžete najít na papírově-modelovém foru (odkazy). Oblast mého modelového zájmu se soustřeďuje i v současnosti především na modely s vojensko-historickou tematikou. Jako "malé štěňátko" jsem sice byl na letadla, ale v současnosti jde převážně o obrněnou techniku. Dalším tématem mého "patlání" bývají i objekty předválečného československého opevnění. Mým cílem nebylo nikdy vyhrávat modelářské soutěže, ale stavět si modely pro radost, na pěkné pokoukání a zrelaxování se při manuální práci (resp. od práce psychické). Můj otec mě k tomuto koníčku (resp. i k lásce k historii obecně) přivedl v celkem mladém věku, a v současnosti se rozhodně nezdá, že by mě tato záliba (resp. povolání) v mých letech nějak opouštěla. I když už v současnosti není zdaleka tolik času, vždy se k tomu rád vracím.

 

"Vybrané výlety" Karla Hlubučka (inspirace k turistice v okolí TS)

5. 11. 2020

via Karel HLUBUČEK, Průvodce Doudlebskem 2. Vybrané výlety z Trhových Svinů, nedatováno, 8 s.

 

BIBLIOGRAFIE KAREL HLUBUČEK (PDF)

20. 12. 2019

vloženo: 20. 12. 2019
aktualizace: 5. 8. 2020
stav k: 8/2020

 

OPL u 5. divize (aneb další střípek jihočeského roku 1938)

9. 9. 2019

Menší doplnění k mému tiskem již před časem vyšlému článku: Petr KOZEL, Českobudějovická civilní protiletecká ochrana (CPO) v letech 1935-1938 (1. část - Výběr 54, č. 3/2017, s. 149-162, 2. část - Výběr 54, č. 4/2017, s. 207-226.

 

CPO Ševětín (rozpracováno)

14. 6. 2019

 

CPO Týn nad Vltavou (rozpracováno)

14. 6. 2019