Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinyk z kelu

22. 5. 2008
Záznamů: 2409 všechny | obecné | technické | questy | turnaje Zobrazeno: 1 - 10
25. května 2008 (16:22)
Nedělní turnaj
Lukostřelba:
1. místo: Arax (560)
2. místo: Dobromil (545)
3. místo: Borek Stavitel (520)

Souboje:
1. místo: Jessie
2. místo: Arietis
3. místo: Oko

Sláva vítězům a čest poraženým, neboť všichni bojovali stejně statečně.
 23. května 2008 (10:40)
Chyba u vendorů

Nedopatřením, kterým došlo při kolizi savu během pádu serveru, někteří vendoři na tržnici přišli o majitele. Všichni zůstali stát na svých místech. Proto  ZAKAZUJI pod přísným trestem pronajmutí těchto vendorů kteří stojí ve stánku kýmkoliv jiným než původním majitelem. Původním majitelům se omlouvám a dávám tímto čas k jejich opětovnému pronajmutí.

Byly podniknuty patřičné kroky, aby se situace neopakovala.

 23. května 2008 (10:40)
Chyba u vendorů

Nedopatřením, kterým došlo při kolizi savu během pádu serveru, někteří vendoři na tržnici přišli o majitele. Všichni zůstali stát na svých místech. Proto  ZAKAZUJI pod přísným trestem pronajmutí těchto vendorů kteří stojí ve stánku kýmkoliv jiným než původním majitelem. Původním majitelům se omlouvám a dávám tímto čas k jejich opětovnému pronajmutí.

Byly podniknuty patřičné kroky, aby se situace neopakovala

20. května 2008 (10:52)
Novinky ve scriptech

Vážení hráči,

vemte prosím na vědomí následující:

  • Na townstonu přibyla možnost vkládat a vybírat (výběr jen starosta) peníze z městské pokladny
  • přidána domovní funkce #vzit a #vezmi, která umožní sebrat ve vašem domě nezamknutý předmět (odemknete příkazem #odemknout) který za standartních okolností nelze sebrat.
  • úprava funkce flip - chyba při flipování zamknutých předmětů
  • skillbook a staty, statpoint - překopán systém statů do smysluplnější podoby
  • k městským strážím přibyla možnost vybrat mezi pohlavím, navíc by měly korektně rozpoznávat přítele města a už je opravdu nezabíjet
 18. května 2008 (21:05)
Talenty - nový svět výroby
Vážení hráči,
questem o Vulkánovi byl právě spuštěn program Talentů. Jedná se o bonusové nadstavby u výrobních a několika dalších skillů. Pečlivě si prostudujte na webu (Výroba) vše potřebné než si nejaký talent vyberete. Každý hráč sí může vybrat jen jeden talent ve kterém bude vynikat. Doufáme, že se vám tyto Talenty budou líbit a že vás tato nová věc potěší.

 

 18. května 2008 (16:21)
Nedělní turnaj
Lukostřelba:
1. místo: Albert Burdos (535)
2. místo: Tomboh (530)
3. místo: Abny (520/480)

Souboje:
1. místo: Morphenius
2. místo: Arax
3. místo: Manwe

Sláva vítězům a čest poraženým, neboť všichni bojovali stejně statečně.
 17. května 2008 (15:52)
Legenda o bohu Vulkanovi

Před mnoha a mnoha lety v dávných dobách, nedlouho po té co bůh Kele stvořil náš svět, sestoupil na zem další z Bohů. Veliký obr svírající v rukou obrovitou dřevěnou palici. Lidé jej z hrůzou sledovali a báli se jej. Bůh však všiml si jejich zděšení a svou palici zahodil. Letěla dlouho a daleko, až jim zmizela z očí. Zase se však bohovi vrátila. Bůh prozradil lidem své jméno, Vulkán, a pravil: „Budete-li mne uctívat a modlit se ke mně při své práci, rád Vám pomohu!“ Tak pravil Vulkán a zmizel.

 

Lidé jej poslechli, protože sami viděli jak skvělou palici dokázal stvořit. Vystavěli mu chrámy, uctívali jej a modlili se k němu před každou prací. Vulkán jejich počínání spokojeně sledoval a občas popřál řemeslníkům své přízně. Tak dal vzniknout mnoha neobyčejným nástrojům. Vulkán byl s jejich prací nadmíru potěšen. I po druhé sestoupil na zem a vybral devět nejšikovnějších mužů a žen. Rozhodl se je naučit schopnosti zvané Talent. Tak vzniklo devatero mistrů nad mistry. Zastupovali: kováře, truhláře, krejčího, dráteníka, kušaře, alchymistu, rybáře, dřevorubce a horníka. Bůh Vulkán jim předal své znalosti, byl spokojen a zmizel.

 

Mistři Talentu se dále zdokonalovali a práce jim šla od ruky. Pravidelně se scházeli, rokovali a pomáhali si. Doba plynula a Vulkán byl spokojen. Avšak po několika letech se mistři zase sešli a tentokráte po dlouhé době opět všichni. Pivo i víno teklo proudem a stoly se prohýbaly pod vahou jídel. Snad tomu tehdy tak chtěl osud, či to byla nešťastná náhoda, ale mistři se začali vychloubat, kdo z nich je nejlepší. Tato nevinná hádka došla až tak daleko, že se některý z nich prohlásil za lepšího než je samotný Vulkán. Snad to byl kovář, možná kušař, kdo ví… Vulkán to však zaslechl a potřetí sestoupil na zem. Zahřmělo, blesky šlehaly oblohou jak se Vulkán rozzuřil. Sebral střechu hospody ve které se sešli a se zlostí v hlase pravil:

„Kdo jste, že si troufáte měřit své lidské schopnosti s mými? Nevážili jste si umění, které jsem každého z Vás naučil a přestali jste mne ctít a vyznávat. Již roky mé chrámy chátrají a na oltářích se usazuje jen špína. Ale já byl shovívavý. Nyní jste zašli příliš daleko! Zde slyšte můj ortel…"

Hlas Vulkána nabral na síle, jako sopka chystající se vychrlit celý svůj vroucí obsah na povrch duněl nocí:

„Od této chvíle budete potrestáni věčným životem na této zemi. Stanete se nesmrtelnými, ale nikdy už nedokážete nikoho naučit nic z Vašeho božského Talentu. Budete pozorovat své smrtelné potomky jak jeden po druhém odcházejí a umírají. Ač dosáhnou vynikajících výsledků ve výrobě, nikdy je nebudete schopni naučit byť jen jeden jediný Talent. Tak jsem pravil já Vulkán!"

 

Mistři na sebe pohlédli, avšak jen rybář poklekl a kál se. Ostatní se tehdy zařekli, že již nikdy nevkročí do domu dalšího Mistra Talentu a odešli. Rybář se ještě notnou chvíli modlil před Vulkánem za odpuštění a pak náhle vznesl otázku: „Jsou navždy zapomenuty Talenty pro ostatní lidi, ó mocný Vulkáne?“ Vulkán obměkčen tímto dotazem pravil: „Nevěřím tomu, ale pokud překonáte svou pýchu a donesete k bráně mého chrámu sedm předmětů z vašich oborů,

pak odpustím lidskému rodu a znovu ho naučím umění Talentu. Jelikož jsou Vaše Talenty propojeny bude se muset Vás devět spojit, aby jste byli schopni předměty vyrobit.“

 

Ještě předtím, než Vulkán zmizel, řekl rybáři o které artefakty jde. Bohužel se to nikdo další zatím nedozvěděl. Všech devět mistrů stále žije někde na Kelevaru, ale jejich pýcha jim brání opět se, byť jen na jeden úder srdce, setkat. Nám ostatním se dochovalo jen to jedno. Slovo Talent. Už víte, co znamená, když se řekne o někom že je talentovaný ?



Hrdinové Manwe, Barca, Zajic, Jack Daniels, Oti, Dionysios z Halikarnasu, The Darkness, Vajco, Hypermangan, Arvandor, Jakub IV., KULKI, Dobromil, Baldur, Rajhrad, Adamek, Bedny, Sparhawk, Olarf, Alpinious, Hakrikus, Dextr, Abny, Arietis, Setiah a Kaile doručili bohu Vulkanosovi všech 7 předmětů. Bůh byl rád, že se těmto hrdinům podařilo překonat pýchu mistrů a do světa se vrátilo po dlouhých letech umění Talentů.

Bůh Vulkanos se bude spokojeně dívat na zemi, jak se řemesla rozvíjí a jak řemeslníkům jde práce dobře od ruky. Nezapomínjte však, že důležité je spolupracovat. Jedině tak mohou vznikat opravdu vynikající řemeslnická díla.

 14. května 2008 (01:55)
Novinky ve scriptech & Hráčská města

Vážení hráči,

vemte prosím na vědomí následují:

  • v případě, že Vám stále nejde stacknout svitky kouzel nebo prázdné svitky, použijte na ně příkaz .prevod
  • zaveden příkaz .sbalit_lod, zaměřujte MŮSTEK lodi
  • interní makra rozšířena o příkaz .bandageself - vyhledá a použije bandáže na sebe
  • zapnuta podpora pro nákupní agenty
  • opravena chyba Rune Booku umožňující dvě vzájemně se překrývající kouzla

Dále Vám s radostí oznamujeme spuštění nového systému správy hráčských měst. Věříme, že se Vám teď budou tyto města zdát mnohem atraktivnější a věřte, je to jen začátek toho co chystáme do budoucna. Podrobnosti čtěte zde..

 13. května 2008 (10:54)
Nový člen RT Kelevar
Jak jste si možná všimnuli, před několika dny rozšířil řady Realizačního týmu náš nový kolega, kancléř Heimdall. Přeji mu mnoho úspechů v práci. Vás hráče pak prosíme o trpělivost než se zapracuje.
Naopak naše řady opustila Daphne, které tímto děkujeme za dosavadní, čtyřletou praci v RT.

 

 11. května 2008 (16:47)
Novinky ve scriptech

Vážení hráči,

došlo k následujícím úpravám:

  • itemy by se měly všechny a bez vyjímky řádně stackovat, pokud se tak neděje, piště mail na whoor@kelevar.cz kde popište situaci
  • zavedena funkce .pretizeni, kterou můžete použít v případě, že se nedopatřením přetížíte na takovou mírů, že jakýkoliv pohyb není možný. Zaměřte item, který Vás přetěžuje - spadne pod vás. Nesrovnalosti či chyby hlašte.
  • přidána rozšířená podpora pro interní makra. Více podrobností naleznete zde.
 11. května 2008 (16:22)
Nedělní turnaj
Lukostřelba:
1. místo: Baldur (530)
2. místo: Kulki (525)
3. místo: Dirt Joe (520/450)

Souboje:
1. místo: Narg
2. místo: Bakabal
3. místo: Oko

Sláva vítězům a čest poraženým, neboť všichni bojovali stejně statečně.
 10. května 2008 (22:52)
Kegy

- u vendorů NELZE vykupovat deedy na kegy. Vzhledem k novému univerzálnímu systému kegů, se všechny kegy berou jako jeden a ten stejný předmět a vendor je nedokáže nahradit. Toto je i důvod pro zrušení výkupu u normálních nehráčských vendorů. Tato situace bude řešena questem, který výkup uměle nahradí.

- své kegy MUSÍTE v domech zamykat, jinak po určitém čase zmizí. Zrušil se limit dekorací a kontejnerů a proto by s tím nikdo neměl mít problém.


Děkujeme, že tyto informace vezmete na vědomí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář