Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZELENY CAJ

28. 5. 2008


Zelený čaj se řadí mezi jeden z nejlepších antioxidantů a nemá žádné nežádoucí účinky. Přichází k nám z Číny, Japonska, Indie, Ceylonu a Indonésie. Vyrábí se ze stejných listů asijské rostliny (Camellia sinensis) jako černý čaj a výrobní proces obou čajů je velmi podobný. Zelený čaj však není okysličovaný (fermentovaný), a proto nedochází k tomu, že by se obarvil. Jestli jste celá nedočkavá a chcete vědět, v čem vám pití tohoto lahodného nápoje pomůže, tak je to například při hubnutí.

Také posiluje kosti, pomáhá prodlužovat život po infarktu a předcházet revmatické artritidě, působí preventivně proti rakovině, snižuje negativní účinky cigaretového kouře, zlepšuje trávení, srdeční potíže, soustředění a zklidňuje spánek, má antistresové účinky a také obsahuje fluor a chrání tak před zubním kazem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář