Ukázka z referátu Fernet Stock:
Fernet Stock
"Nejvhodnější složení, přesná příprava a
dlouhodobé stárnutí vytváří hlavní charakteristiku, kterou se liší od všech
podobných nápojů. Pro nejvyšší,všude známou a uznávanou jakost je plně
doporučován a vyhledáván milovníky hořkých nápojů. Lze jej s úspěchem
kdykoliv používat jako čistý, tak i zředěný vodou, minerální vodou,
kávou, vínem a podobně."
Základními surovinami pro výrobu Fernetu Stock jsou
bylinky dovážené doslova z celého světa. Pouze dvě se totiž pěstují u
nás, pro ostatní se musí až do Pyrenejí, pohoří Atlas či do Kamerunu, Pákistánu,
Indonésie - podle toho, jak která bylinka zrovna vyrostla. Každá zásilka
tak má trochu jiné vlastnosti, protože účinky bylin se mění podle množství
sluníčka, deště, nadmořské výšky nebo doby sklizně a způsobu sušení.
Nejdůležitější je určit práh hořkosti jednotlivých bylin, protože o
hořkost jde u Fernetu Stock v první řadě. Podle výsledků se pak při míchání
upravuje správný poměr.
Celý referát Fernet Stock