Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor s trenérem A mužů Markem Pavlíkem před začátkem jarní části sezóny

25. 3. 2009

Obrazek

1.      O následujícím víkendu nám začíná jarní část sezóny, už máte jasno o základní sestavě? Jak byste zhodnotil zimní přípravu?

 

S průběhem zimní přípravy jsem byl spokojen. Do přípravy bylo zařazeno 18 hráčů + 3 brankáři. Absolvovali jsme 28 tréninkových jednotek a 14 hráčů odtrénovalo 23 a více tréninkových jednotek. Dalších 5 hráčů z důvodu nemoci absolvovalo 17 až 20 TJ. Příprava probíhala převážně v tělocvičně, kde jsme se zaměřili převážně na rozvoj síly, koordinace a posilování všech partii těla. Od března jsme začali  využívat i umělou trávu, kde probíhaly intervalové tréninky na rozvoj fyzické kondice.Momentálně máme kádr 16 hráčů a 2 brankáře a žádná základní sestava neexistuje. Hrát může každý a budeme se rozhodovat na základě zdraví hráčů a stylu hry soupeře. Zrovna dnes na tréninku chyběli 3 hráči z důvodu nemoci a zatím nevíme, zda budou na první utkání k dispozici.

 

2.      Do přípravy jste zapojil AEROBIC, co vás k tomu vedlo a jak tento zvláštní způsob přípravy hodnotili samotní hráči?

 

Při studiu A licence jsem měl jednu ze seminárních práci zaměřenou na toto téma a zjistil jsem, že většina fotbalistů na amatérské úrovni má velké svalové disbalance a většinu svalů velmi ochablých. Zaměřili jsme se po konzultaci s paní cvičitelkou na nejdůležitější partie a ty začali postupně posilovat. Aerobik máme každé úterý hodinu před tréninkem a většina hráčů si na to rychle zvykla a sami už vidí první pokroky. Je to věc, která se projeví později a musí se dělat pravidelně a proto pro velký úspěch budeme pokračovat v cvičení i v sezoně a to vždy  v úterý 30 min před tréninkem přímo na hřišti.

 

3.      Jak to vypadá se změnami v kádru (Zhoř, Mrázek, Prchal, Rossi) ?

 

Kostra týmu zůstala stejná. Po dlouhodobém zranění se zapojil do přípravy Prokeš, který pokud nebude mít problémy s kotníkem, bude velkou posilou do obrany. Dnes se podařilo dotáhnou do zdárného konce přestup Mrázka. Na druhou stranu odešel na vlastní žádost na hostování do Moutnic Marek Prchal, který by jim chtěl pomoci se záchranou v soutěži. Michalu Zhořovi skončilo hostování a zatím nedošlo k dohodě s Bohunicemi. Rossi si momentálně hledá nové angažmá a v Zastávce zřejmě skončil.

 

4.      V přípravě jste nevyhráli ani jedno utkání, bylo to špatnou koncovkou nebo čím to bylo?

Přípravné utkání jsme brali jen jako zpestření zimní přípravy a výsledky nebyly vůbec důležité. Každý hráč odehrál minimálně 45 min v každém utkání a někdy jsme střídali i 7 hráčů v poločase. Odehráli jsme 6 utkání s bilancí 3 remízy a 3 prohry, z toho 2 prohry byly s týmy, které hrají o 2 soutěže výše. Velké problémy máme s obrannou činností celého týmu, ale zase máme dostatek hráčů schopných skorovat. Je potřeba vhodně skloubit útočné choutky hráčů s potřebou kvalitně a zodpovědně bránit.


5.      Na úvod jarní části nastoupíte dvakrát na hřišti soupeřů, s jakým cílem pojedete v neděli k utkání do Únanova?

 

Ke každému utkání nastupujeme s cílem zvítězit, a je jedno jestli hrajeme doma či venku. Druhá věc je, jestli budeme lepší než soupeř. S Únanovem jsme doma smolně prohráli v poslední minutě a tak doufám, že si 3 body odvezem v neděli domů my.   

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář