Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor s trenérem Markem Pavlíkem o fotbalovém kempu 2014

26. 8. 2014

Rozhovor s hlavním trénérem fotbalového kempu 2014,

panem Markem Pavlíkem

pavlik.jpgTrenéra Pavlíka spousta z vás čtenářů fotbalových stránek Čechie Zastávka zná. V minulosti a není to zrovna tak dávno trénoval zastávecké A mužstvo. Nyní se v rozhovoru vracíme k právě proběhlému fotbalovém kempu mladých fotbalistů, který probíhal na hřišti v Zastávce po celý týden od 18. - 22. srpna od ranních hodín do cca 16:00 hod. V rozhovoru se dozvíte i přípravách na velký fotbalový turnaj U12 a U13, který se bude hrát v říjnu rovněž v Zastávce za účasti předních ligových mužstev.

Kolikátý ročník fotbalového kempu tady probíhal? Máš chuť to dělat dál i následující ročníky?

Letos je tu už čtvrtý nebo pátý ročník. Chuť do následujících let určitě je, nicméně přemýšlíme, jestli skladbu kempu neudělat trochu jinou formou. Buď klasickou jako probíhala doposud nebo pod programem ŽIJEME HROU (www.zijemehrou.cz)

marecek.jpg

Jak probíhá spolupráce tebe jako pořadatele za klub ČAFC ŽIDENICE s týmem Čechie Zastávka a obcí Zastávka?

Spolupráce je na vysoké úrovni, hlavně díky Petru Hovězákovi (předseda FO) a panu Petru Pospíšilovi (starosta obce Zastávka). Každý rok je zde kolem 60 dětí, které mají k dispozici velké travnaté hřiště, menší tréninkové hřiště, umělou trávu, tělocvičnu v základní škole a letos byla nově přidána výuka anglického jazyka, které probíhala rovněž v základní škole Zastávka.

Můžeš popsat denní průběh jednoho tréninkového dne na kempu?

Určitě, kemp je pětidenní, každý den je sraz účastníků v 8:45 hod. V 9:00 hod první skupina odchází do školy na výuku anglického jazyka, další skupina má trénink na umělé trávě. Posledním dvěma skupinám začíná rozcvičení na travnatém hřišti. Angličtina probíhá 45 minut a jednotlivé skupiny na sebe navazují a postupně se během celého dne prostřídají. Všichni kluci mají výuku anglického jazyka po celých 5 dní. Tréninkové skupiny jsou složeny z 15 dětí (ty jsou rozděleni dle výkonnosti a věku), vždy k jedné skupině jsou přiděleni 3 trenéři.

Jaké bylo složení účastníků letošního fotbalového kempu?

Jsou tu převážně hráči ČAFC Židenice, Zbrojovky Brno, Kahanu a pak jsou zde vybraní kluci z Líšně, Kohotovic, Rosic a dalších.

kemp.jpgLetos se na kempu odehrálo několik přípravných zápasů, můžeš tyto zápasy a složení nějak přiblížit?

Hráči měli letos kemp zpestřený o přípravné zápasy. V úterý hráli vybrání hráči kempu (ročníky 2004 a 2005) v Horních Heršpicích dvojzápas za Zbrojovku Brno (ročník 2005) proti Slovanu Bratislava a Sigmě Olomouc. Ve čtvrtek se odehrál další dvojzápas na hřišti v Zastávce, kde vybraní hráči kempu (ročník 2006) nastoupili opět pod hlavičkou Zbrojovky proti Fotbalové škole Třebíč a Slovanu Bratislava. Dohromady se asi 20 hráčů z kempu zúčastnilo těchto přátelských utkání.

Na kempu se každý rok objevují i nějací hosté, většinou jsou to známí fotbalisté, kdo se zde ukázal na letošním ročníku?

Jako každý rok, tak i letos se zde už potřetí objevil Libor Došek (hráč ligového Slovácka), který zde na kempu má svého syna Dominika.  Opět s ním proběhla beseda, ukázkové tréninky a podpisová akce. Klukům ačkoliv tady byl Libor již potřetí, toto udělalo obrovskou radost.

dosan.jpg

Povídá se, že by tady měl na podzim proběhnout nějaký větší turnaj?

Ano je to přesně tak, povedlo se nám domluvit velký turnaj dvou ročníků 2002 a 2003, kdy tento se odehraje na státní svátek 28. 10. 2014. Celý turnaj se bude hrát ve sportovním areálu v Zastávce na polovině hřiště v počtu hráčů 7+1, přesně tak jak se hraje v žákovské lize. Turnaje se zúčastní Zbrojovka Brno, ČAFC Brno, Sparta Praha, Slavia Praha, Baník Ostrava, Sigma Olomouc. Tato mužstva by měla být totožná pro oba dva ročníky. Turnaj bude probíhat po celý den od 9:00 hod do 16:00 hod. Více informací lze zjistit na webových stránkách www.zijemehrou.cz a nebo www.cafczidenice2011.cz

FOTOGRAFIE Z KEMPU SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT ZDE