Jdi na obsah Jdi na menu
 


Abeceda se Zdeňkem Slámou

13. 10. 2008

Abeceda se Zdeňkem Slámou

Obrazek

Minidotazník

Přezdívka: „Slámič“

Číslo: 22

Datum narození: 19.1.1977

Výška: 178

Váha: 83

Oblíbený hráč: J. Cole

Oblíbený klub: FC Chelsea

Sportovní značka: Adidas

Oblíbený nápoj: Pivo, Víno, pomerančový džuš

Oblíbené jídlo: Svíčková, špenát

Hráčská kariéra: Královopolská Brno (dorost), Baník Zbýšov, Bosonohy, Rosice, Zastávka

 

Abeceda

Auto: Momentálně jezdím Renaultem Scénic, ale jinak se mi líbí offroadová auta, jeepy apod. Kdyby to šlo, tak bych si nějaké takové určitě pořídil.

Branka: Za Bosonohy proti Velké Bíteši tenkrát v 1.A třídě, kdy šel na mě roh křížem z pravé strany a rovnou z voleje jsem to napálil z hranice velkého vápna přímo do šibenice. Byl to můj premiérový zápas za Bosonohy a ta branka znamenala vedení 2:1.

Muzika: Rock (Kabát, Metalica, Iron Maiden)

Sportovní zážitek: Můj největší sportovní zážitek byl určitě s naším týmem BOCA JUNIORS (tým malé kopané), kde spolu hrajeme už 9 let (v této sestavě: Prečan, Vespalec, Kalvoda, Kotačka, Sláma M, Sláma Zd, Kovařík), 5 x  jsme vyhráli turnaj v malé kopané RIO de ČUČO CUP (pozn. redakce: pravidelně se ho zúčastňuje kolem 100 týmů z celé ČR) a byly jsme dokonce na Mistrovství republiky v halové kopané kde jsme skončili na konečném 2. místě.

Zranění: Měl jsem jenom výron v kotníku, ale jinak nic vážného.

Trenér: Ladislav Bedřich, který mě vedl v Královopolské v dorostu, Petr Čuhel, který mě vedl v Rosicích a jinak na Zastávce Tadeáš Szypula a nyní trenér Marek Pavlík, který má v současné době obrovský přínos pro mužstvo, ale myslím si že se to ukáže až třeba za půl roku, po zimě, kdy budeme určitě moudřejší, protože tréninky teď mají kvalitu.

Zastávka: Určitě je to můj srdcový klub, protože kdykoliv jsem hrál někde jinde, tak vždycky když jsem otevřel noviny, tak jsem jako první hledal kolik hrála Zastávka.. Nabídky bych určitě měl i jinam do nižší soutěže třeba i za peníze, ale na Zastávce jsem spokojen i když to teď není nejlepší z mé strany, ale prostě chci hrát tady a ukončit tu svoji fotbalovou kariéru.

Rosice: Hráči tam jsou už na půl profesionálové, přístup k tréninkům je úplně jiný jak na Zastávce. Ale trenér Pavlík to chce sem určitě dotáhnout ten lepší přístup. Na Zastávce je určitě lepší partie jak v Rosicích, protože tam trénovalo úplně jiných 8 kluků než kteří přišli na zápas. Takže na Zastávce je určitě nejlepší partie jak kdekoliv jinde co jsem prošel a bude ještě lepší, protože Ti mladí k nám musejí dorůst a budeme určitě ještě lepší.

Ženy: tak určitě moje manželka