Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. kolo ŽÁCI: Starší žáci vezou velmi cenné vítězství z brněnského Boby centra, mladší žáci prohráli

7. 9. 2013

3. kolo krajská soutěž žáků

FC Nordic Brno - FKM Kahan starší žáci 1:3 (1:2)
Branky : Strnad 2x, Přibyl

Sestava : Čalkovský - Foral, Čechová, Syrovátka, Brychta (15. Najt) - Chlup (50. Černý), Suvdaa - Šrámek, Strnad, Přibyl (60. Popovič) - Mertl (68. Moos)

Komentář trenéra Vespalce:

Cenné vítězství po velmi dobrém výkonu. Na umělém trávníku Boby centra jsme přehráli soupeře, který byl po 2 kolech jako jediný v tabulce bez ztráty bodu.
Ve stejné sestavě jako ve vítězném utkání s Rajhradem jsme nastoupili i proti dosavadnímu lídrovi tabulky. Vstup do utkání nám vyšel výborně. Hned v 7. minutě jsme zahrávali první roh, na centr Šrámka si naskočil Strnad a bylo to 0:1. V 11. minutě jsme však o vedení přišli po ztrátě míče ve středu hřiště, nedůrazu v šestnáctce a přesné střele k tyči - 1:1.  I v dalším průběhu jsme však byli lepší, hrozili jsme především brejkovými situacemi, které jsme však ve finální části neřešili dobře. Možná i částečně vinou nezvyklého povrchu. Ve 20. minutě zahodil samostatný nájezd Strnad. Ve 30. minutě jsme šli opět do vedení. Po kombinaci Šrámka se Strnadem poslal druhý jmenovaný míč prudce před branku, odražený míč pak napálil do sítě Přibyl - 1:2. V poslední minutě poločasu ještě našel Strnad přesně Šrámka, jehož bomba mířící do branky však trefila pouze Mertla.
I po změně stran jsme měli hru jasně ve své moci. Očekávaný tlak soupeře se nedostavil. Měli jsme převahu především ve středu hřiště a po ziscích míče přicházeli rychlé brejky. Po jednom takovém opět zahodil samostatný únik Strnad (to neunesl tatínek Strnad, který od té doby obcházel Boby centrum ...). Vše si však David vynahradil v 67. minutě, kdy se trefil z úhlu přesně ke vzdálenější tyči - 1:3.
Po kvalitním výkonu jsme tedy získali další 3 body.


3. kolo krajská soutěž mladších žáků

Nordic Brno - FKM Kahan mladší žáci 3:0