Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tenisté v prvním jarním kole podlehli Sokolu Lanžhot

9. 5. 2016

V sobotu 30.4.2016 jsme na domácí půdě sehráli 1. mistrovské utkání sezóny 2016. Letošní sezónu hrajeme vyšší soutěž a to III. krajskou třídu sk. BA. Očekáváme tedy daleko větší konkurenci a vyrovnanost jednotlivých družstev.

TJ ČECHIE ZASTÁVKA - SOKOL LANŽHOT

Naším soupeřem bylo družstvo Sokolu Lanžhot, které přijelo v nejsilnější možné sestavě a hned od začátku bylo vidět, že nechtějí nechat nic náhodě a jdou si jednoznačně za zaslouženým vítězstvím. K prvním singlům mezi muži nastoupili hráč Bár L. a Mitáš. D. Pro naši jedničku nedopadlo utkání bohužel dobře a prohrál hladce ve dvou setech 0:6, 1:6. Opakem byl 2. mužský singl, kde jako jediný z celého družstva bodoval Mitáš. D, když soupeře porazil ve třech setech 5:7, 6:0 a 6:3. Jenže tento výsledek byl jediným pozitivním zábleskem prvního kola. K dalším zápasům potom nastoupili hráči Kudláček B. a Sysel P. Hráč Kudláček B. hrál velice vyrovnané utkání, ale ve výsledku podlehl soupeři 3:6, 5:7. Sysel P. pak prohrál 0:6, 4:6. K ženským singlům nastoupili hráčky Bohuslavová M. a Šrámková H. Oba tyto singly byly jednoznačně v režii soupeřek a  doslova  nás deklasovaly 1:6, 1:6 a 0:6, 0:6.

V mužských čtyřhrách hrál Bár L. s Mitášem D. a Kudláček B. se Syslem P. I tyto utkání se nám nepodařilo vyhrát. V prvním jsme hladce podlehli 1:6, 0:6. Druhé utkání bylo jednoznačně vyrovnanější, ale soupeř opět nepolevil, výsledek 3:6, 4:6. Celé naše trápení ukončila ženská čtyřhra s dalším jednoznačným výsledkem 1:6, 0:6.

V konečném hodnocení jsme podlehly družstvu Sokolu Lanžhot 1:8 a letošní sezónu jsme moc dobře nezahájili.

K dalšímu mistrovskému utkání vyjíždíme již tuto sobotu 7.5.2016 na kurty TJ-Brno Komín a budeme se snažit "udělat" lepší výsledek než v 1. kole.

Za tenisty zdraví kapitán D. Mitáš.