Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. kolo ŽÁCI: Starší žáci vezou z Morendy plný počet bodů, mladší vysoko prohráli

16. 6. 2014

22. kolo krajská soutěž žáků

SK Moravská Slavia Brno - FKM KAHAN starší žáci 1:2 (1:0)

Starší žáci si v posledním kole pouze upevnili svou pozici na čele tabulky. Fotbalový ročník 2013/2014 dokázali vyhrát s náskokem minimálně 15 bodů na druhý tým tabulky. Díky postupu do krajského přeboru jižní Moravy se budeme moct těšit v příští sezoně na mužstva jako Kyjov, Bohunice, Moravský Krumlov, Blansko a další.

Branky : Syrovátka, Mertl
Sestava : Čalkovský - Najt, Čechová, Syrovátka, Břoušek - Černý, Šrámek, Strnad, Chlup, Suvdaa - Mertl
Střídali : Přibyl, Jobánek, Moos

Komentář trenéra Miroslava Vespalce:
Veleúspěšnou sezonu jsme završili vítězstvím na půdě druhé Mor. Slavie. Cesta ke třem bodům však byla tentokrát hodně trnitá.
V první půli jsme měli sice míč častěji na svých kopačkách, ovšem ve finální fázi nám chyběla větší přesnost. Hrozili jsme spíše střelami ze střední vzdálenosti. Naopak domácí nás přehrávali pohybem a důrazem v osobních soubojích. Přicházeli jsme o všechny odražené míče a protiútoky domácích, které vedl většinou rychlý Smetana, byly hodně nebezpečné. V 17. minutě přišla naše další ztráta míče, rychlý brejk Morendy jsme nedokázali zastavit ani faulem a Smetana se trefil z hranice vápna přímo do šibenice. Hořela hlavně naše levá strana, naopak na straně druhé hrál velice dobře Najt, kterého zastihl závěr sezony ve výborné formě. Většina hráčů se už spíše viděla na odpolední ukončené ...
V poločase jsme si řekli, že tímto způsobem rozhodně zakončit sezonu nechceme. Výsledek jsme otočili během 5 minut mezi 52. - 57. minutou. Nejprve se svým typickým způsobem prosadil Syrovátka po rohovém kopu Šrámka a za 5 minut už jsme šli do vedení, když střelu Strnada po pěkné kombinaci s Chlupem, domácí pouze zblokovali k Mertlovi, který rozhodl o našem vítězství a zaokrouhlil náš brankový účet na čísle 120 !!!
Do konce utkání jsme již Morendu do šance nepustili, naopak Strnad mohl rozšířit svoji gólovou sbírku po dvou samostatných únicích. Konečný výsledek tedy 1:2. Sezonu jsme poté zakončili pohoštěním v restauraci na stadionu Čechie, kde jsme si prohlédli záznam utkání se Slatinou z minulého týdne.

HOŠI DÍKY !!!

SK Moravská Slavia Brno - FKM KAHAN mladší žáci 16:1

Branka: Kryštof