Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor o zranění s Jakubem Venclovským

22. 10. 2012

Rozhovor o zranění: Jakub Venclovský

ota.jpgV utkání proti Dolním Loučkám tě při odkopu míče dojel domácí hráč a zlomil Ti nohu, jak vzpomínáš na tento moment, vybavuješ si ho vůbec ?

Pamatuju si, že to bolelo jak čert. Člověk se pak soustředí na tu bolest a dění kolem sebe moc nevnímá, takže co dělali ostatní si z těch chvil pamatuju jen mlhavě.

Co přesně máš zlomeného a na jak dlouho to vidíš ?

Jedná se o zlomeninu holenní kosti a to přibližně v její polovině. V současné době  jsem doma asi měsíc, příští kontrolu mám za tři týdny a doufám, že to už bude vše v pořádku a budu moct začít dělat první kroky.

ivancice-becko.jpg

Čím si vysvětluješ, že hlavní rozhodčí tohoto utkání neudělil domácímu hráči žádnou kartu, a nechtěl pískat ani faul?

 

Celé situaci předcházelo mé špatné zpracování míče, přesto se podle mě jednalo o zákrok na červenou kartu a troufám si tvrdit, že kvalitnější rozhodčí by ho tak i posoudil. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že hraju druhou nejnižší soutěž a tomu zkrátka odpovídá i kvalita rozhodčích. Rád bych ale věřil, že stejně jako my hráči chceme co nejlépe hrát, chtějí i rozhodčí co nejlépe pískat a nechodí se jen "za dvě stovky vyprdět".

p1040734.jpgChodíš aspoň klukům fandit, nebo měl jsi možnost se dostat na nějaký jejich zápas? Sleduješ jejich výsledky alespoň na webu?

Na žádném zápase jsem se zatím podívat nebyl, ale výsledky na webu samozřejmě sleduju. Rád bych zašel alespoň na poslední domácí zápas teď v sobotu. Podmínkou ale je, že nebude mokro, protože to se chůze o berlích stává smrtonosnou

Jak teď probíhá tvůj běžný den? Z vlastní zkušenosti vím, jaké to je mít místo nohou berle.

Celé dny trávím doma. Teď, ačkoliv zlomenina ještě není zcela srostlá, už několik dní nemám sádru a můžu tak navíc cvičit ochablou nohu.