Jdi na obsah Jdi na menu
 


Grafika a design

8. 4. 2009

IrfanView 4.23

Velmi pěkně udělaný prográmek na práci s grafikou, který obsahuje všechny funkce potřebné pro správu obrázkových souborů. Podporuje neuveřitelné množství grafických formátů, zvukových souborů, přehrávání CD a k ostatním lze stáhnout pluginy. Jako další výhody IrfanView lze uvést podpora rozhraní TWAIN, tvorba HTML náhledů, konverze všech možných formátů i hromadná, zvětšování, zmenšování, otáčení. Program je zdarma pouze pro nekomerční využití.

 Přečtěte si recenzi programu IrfanView v magazínu Slunečnice.cz.

Program můžete rozšířit o další funkce pomocí plug-inů.

Zdrama pouze pro nekomerční využití.

 

PhotoFiltre Studio


PhotoFiltre je program pro editaci fotografií. Díky PhotoFiltru můžete vytvářet různé efekty pomocí až stovky filtrů, vkládat texty, rozmazávat, ostřit, importovat, slepovat fotky dohromady, převádět barevné obrázky na černobílé, vytvářet náhledy na obrázky pomocí filtrů a mnoho dalšího. PhotoFiltre navíc podporuje většinu obrazových formátů (.bmp, .bmp/rle, .gif, .jpeg, .png, .targa, .tiff, .ico,). Velkou výhodou je i český návod a to, že je k dispozici zdarma pro soukromé použití a výukové účely.

Program PhotoFiltre má navíc jednoduché ovládání, intuitivní uživatelské prostředí a možnost rozšíření funkcí prostřednictvím plug-in modulů. Program také spolupracuje se skenery a fotoaparáty.

Přečtěte si recenzi progamu PhotoFiltre Studio v magazínu Slunečnice.cz.

 

Zoner Photo Studio 11 PROFESSIONAL


  Zoner Photo Studio je program určený pro zpracování digitálních fotografií. Zoner Photo Studio obsahuje vše pro kvalitní zpracování fotografií ve všech krocích: stažení do počítače, automatické i kreativní úpravy, odstranění nedostatků snímků i nástroje pro snadnou archivaci a jejich rozsáhlé možnosti sdílení a publikování.

Zoner Photo Studio má lehké ovládání a tak je vhodný pro začátečníky, pokročilé uživatele i zkušené fotografy, kteří si mohou vybrat jednu ze čtyř různě vybavených verzí. K dispozici jsou cenově a funkčně odlišné verze, takže každý má možnost zvolit si verzi podle svých potřeb.

  • Verze Professional je určená pro pokročilé uživatele digitálních fotoaparátů a skenerů, kteří chtějí snadno a rychle upravit svoje fotografie. Od verze 9 obsahuje verze Professional podporu zpracování fotografií v barevné hloubce 16 bitů na kanál. Verze Professional jako jediná obsahuje podporu pro zpracování souborů ve formátu RAW.

  • Verze Home je cenově výhodná možnost pro domácí a kancelářské uživatele digitálních fotoaparátů. Obsahuje všechno podstatné pro pohodlné zpracování snímků méně zkušenými uživateli. Verze neobsahuje hlavně vybrané pokročilé editační nástroje, hromadný filtr a exporty do formátu PDF. Pro účely multilicenčního využití je tato verze uvedena jako verze Office (platí od verze 9).

  • Verze Xpress je určena hlavně pro začínající uživatele, kteří nevyužijí možnosti nástrojů vyšších verzí nebo pro pracovníky firem a organizací, kteří vyžadují přehledný a jednoduchý nástroj pro základní operaci s digitální fotodokumentací a nepostačují jim k tomu vlastnosti verze Classic.

  • Verze Classic je odlehčenou verzí určenou pro všechny uživatele digitálních fotoaparátů, kteří potřebují zejména prohlížet fotografie a přitom příležitostně využít četných výhod, které v jiném programu nenaleznou.

Vylepšení ve verzi 10:

  • Změna uživatelského rozhraní -nové ovládací a grafické prvky, úprava některých dialogů, zavedení filtrových dialogů bez náhledu (výsledek se volitelně zobrazje přímo v okně Ediotru).

  • Přechod na kódování znaků Unicode -vícejazyčné popisy fotografií i jejich zobrazení v prostředí programu.

  • Podpora ICO souborů s vnitřní PNG kompresí.

  • Možnost zachování poměru stran ve filtru Okraje a rámečky (vnější rozměr pasparty).

  • Doplnění práce s barevnými profily v hromadném filtru.

  • Souborové operace lze provádět na pozadí.

  • A mnoho dalšího.

    Picasa 3.1 Build 71.18


    Picasa 3 je nová generace kvalitního a oblíbeného nástroje pro správu a prohlížení fotografií.

    Picasa je program, který vám pomůže rychle vyhledat, upravit a sdílet všechny fotky na vašem počítači. Picasa vám umožní přenést fotografie z fotoaparátu. Fotky jsou automaticky setříděny do vizuálních alb organizovaných podle data s názvy složek. Můžete měnit uspořádání svých alb a také můžete vytvářet nové skupiny. Picasa vám umožní jednoduché sdílení fotek, fotografie můžete poslat e-mailem nebo vytisknout, vytvářet dárková CD nebo fotky odesílat na svůj blog.

    Picasa byl původně placený produkt pro správu fotografií v elektronické podobě. Poté, co ho od původního výrobce koupil Google, začal být nabízen zdarma.

    Tento program je dostupný v 37 jazycích například: angličtina, bulharština, katalánština, čínština (zjednodušená i tradiční), chorvatština, čeština, dánština, holandština, finština, francouzština, němčina, řečtina a mnoho dalších.

    Dostupné jsou i základní funkce pro editaci fotografií jako je např. odstranění červených očí, ořez či otočení fotografie. Verze 2.0 umožňuje okamžité zálohování všech fotografií na CD, organizování fotografií pomocí nálepek, vytvoření prezentace a také podporu videa.

     

    slunecnice.cz