Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neof. agility závody Chlumec nad Cidlinou 4.7.2009

11. 7. 2009

ObrazekChlumec nad Cidlinou je, co se počasí týče, velmi zapeklitá lokalita. Při závodech malých plemen pršelo a byla zima a teď při agility vedro k padnutí. Však také mí živočichové padli a tak jsme dopadly, jak sedláci u Chlumce .

První běh (agility) v početné kategorii začátečníků Kamilka zdolala celkem obstojně, jelikož zaznamenala jen 1 odmítnutí. Odmítla totiž zdolat áčko, což se nám snad ještě nestalo. Pořád má evidentně čím překvapovat. I přes 5 tresObrazektných bodíků (slalom se nám povedl ), ale nebylo nic ztraceno, protože se snad nikomu nepodařilo doběhnout čistě (výsledky ještě nebyly zveřejněny, takže to nemohu tvrdit s jistotou). Ale po několika hodinách čekání na jumping, kdy se na nás lepila potem trička a úpal nás minul jen díky studni se studenou vodou a orgánizátory Obrazekzajištěným dodávkám nanuků (o klobásy a guláš nevím proč nikdo nestál ), byla Kamilka totálně grogy.  Samozřejmě, že jsem se snažila vodičkou osvěžit i čivavky, ale bez Obrazekvalného efektu. Dokonce jsem zvažovala jumping vzdát, ale po sadě odmítnutí a s příšerným časem (u tohoto běhu jsme schytaly hromadu trestných za překročení standardního času) jsme jej nakonec "došly". Hodnotil se součet agility a jumpingu, ve kterém obsadila Kamilka 16. místo. Nutno však podotknout, že bylo tuším 22 závodníků a mnoho ani nedokončilo.

Máju jsem z legrace, jelikož je jí teprve šest měsíců a občas si zdolala jen pár překážek, přihlásila do kategorie štěňátek do 12ti měsíců. Parkůry však byly Obrazekvelmi dlouhé a pro nás tak ještě příliš těžké. Máje se ke všemu nechtělo běhat, což uvítali zejména fotografové, jelikož byla hromada času na zaostření i výběr záběru . Mája ale statečně zasoutěžila a hrdě obsadila 6. místo ze šesti závodníků .

To ale neznamená, že by v naší výpravě nikdo nezazářil. Eva s Lízou a Bárou obsadily místa v první desítce (tuším 7. a 10. místo) a hlavně si zde Lízu vyhlédl sympatický šeltičák, jehož panička zatoužila splodit z tohoto nadějného spojení štěňátka. Velkým překvapením (tedy pro nás ne, ale pro paničku) byl výkon Ginger. Katka totiž stále tvrdí, že neběhá a že nemá cenu jezdit ani na neoficiálky, a přitom Ginger svištěla takovým tryskem, že Katka měla co dělat, aby jí stačila. Však také Ginger využívá při běhu a kormidlování ve vzduchu své uši, které Katka nemá.

Nejlepší výkon ale podali jednoznačně Scotty (BOC) s Mirkou, a to zejména v jumpingu, který sklidil potlesk nadšeného publika a zdařilo se jim vybojovat supr 3. místo. V kategorii Large nastoupila i Katčina Nessy (BSP) a spoustě potrefených borderek to natřela, jelikož skončila v těsném závěsu za Scottym na 4. místě!

Obrazek

Odběháním ale naše dobrodružství, jak už se stalo zvykem, neskončilo. Tentokrát jsme se neztratily při zpáteční cestě, ačkoliv jsme se donavigovaly trochu jinou cestou, než bylo původně v plánu . Dostaly jsme totiž jedinečnou možnost vyzkoušet si v praxi použití startovacích kabelů. Jedněm závodníkům nechtělo nastartovat auto. Startovací kabely s sebou naštěstí měla Katka (já je mám v garáži...). Výrobce této užitečné věcičky bychom však chtěli požádat, aby je dělali delší. Cca 30 minut jsme totiž řešili manévry a strategii přiblížení se k favoritovi, který měl u čumáku strom a příkop a z druhé strany cestu a plot.

Nakonec ale všechno dobře dopadlo a unavené a upocené jsme dorazily domů (a hurá do vany) .

Fotečky si můžete prohlednout kliknutím na jméno autora: Hana Böhmová a Kateřina Volejníková.