Jdi na obsah Jdi na menu
 


První letní dvojzkoušky v Lomnici nad Popelkou 5.7.2010

13. 7. 2010

Přiznám se bez mučení, že jsem váhala, jestli mám do Lomnice nad Popelkou na První letní Obrazekdvojzkoušky vůbec jezdit. Po týdnu veder, která čivavky trávily převážně jako rozpláclé zdechlinky na podlaze (já se u počítače hmoždila s tvorbou pololetních výkazů), jsem měla obavy, aby se nejednalo o týrání malých pejsků. Předpověď totiž taktně předpovídala, že ochlazení do východních Čech dorazí o den později.

Nicméně ráno bylo příjemně, a tak jsem vyrazila s tím, že při nejhorším se podíváme, jaké to tam mají a pojedeme domů. Že to nebude žádný zázrak, jsem čekala. Z našeho novosvětského hnízda se dostavila totiž už jen Míša se Žolíkem, a to (jak už se u ní stává na léto tradicí ) čerstvě pokousaná na levé ruce od psa. Naše reprezentace tak byla velmi oslabena.

ObrazekPrvní zkouškový běh se odbyl ještě v chládku hned ráno, ale udělaly jsme chybu ve slalomu, což nás zdrželo. Chtěla jsem, já truhlík, Kamku vyhecovat a uprostřed jsem neprozřetelně změnila povel z sla-lom na jeď-jeď. Výsledek VD a 4. místo.

Nastěstí se ani později nedostavilo vedro k padnutí a naše útočiště okolo a pod áčkem poskytovalo stín, takže Kamča vystartovala i do druhé zkoušky. Tam jsme ale měly smůlu, jelikož áčko se Kamilce nepodařilo na první pokus zdolat (a nebyly jsme samy, kdo s ním měl potíže) a musely jsme si ho dát s pořádným rozeběhem ještě jednou. Výsledek D a 7. místo.

Získat zkoušku na výbornou byl pro všechny pěkný voříšek. V naší kategorii totiž nastoupila jistá slečna s TURBO yorkshirkem, který to zřejmě přehnal ráno s Redbullem, protože díky šílené akceleraci vyvinul rychlost 4,5 m/s. Borderkám spadla brada .

Každopádně to bylo příjemné vytržení z mých pracovních povinností, a to ani nemluvím o tom, že jsem tu potkala spoustu dobrých známých a společensky jsem se řádně vyventilovala. Zejména jsem si několikrát vyslechla příběh, jak a proč Míšu kousnul pes...

Náš vykonnostní přehled

 Závod  Čas  Rychlost  Trestné body  Známka  Umístění
 1. zkouška SA1  53:61  2,61 m/s  5 + 6,61 za čas  VD  4. místo (z 15)
 2. zkouška SA1  76:10  2,37 m/s  5 + 17,10 za čas  D  7. místo (z 15)