Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní obedience trénování a Ladou a Luckou 7 - 8/2012

17. 9. 2012

Obedience pro mne není ani tak psí sport, ale spíš balzám na nervy. Zvláště, když jde "jen" o mg_6791.jpgtrénink. Že bych potřebovala více tréninků jako prasátkro drbání je nad slunce jasné. Jenže teď, když s Májou trávíme spoustu času procvičováním nožičky, už zkrátka na trénink nějakých těch sportovních disciplín nezbývá čas a ani místo v čivavím žaludku . Takže to co... no flákáme a je to vidět. Kamilka ovšem proti tomu, že ani s ní nepromrskávám cviky poslušnosti tak často,  vůbec neprotestuje . Poslední dobou jsem se začala více zaměřovat na náladu na trati, takže si hlavně hrajeme v nejrůznějších situacích a prostředích.

mg_6817.jpgAle konec hraní a do práce!

V létě jsem si vyhradila čas na dva obedience tréninky. Nejdříve dvoudenní "polechtání" 5. a 6. července 2012 od Ladislavy Richterové a potom týdenní letní tábor 12. - 17.8.2012 pod instruktorskými křídly Lucie Stemmerové. V obou případech to byl strašně příjemný relax. V červenci dokonce Kamilka neuvěřitelně válela, protože měla zrovna svoje extra výkonné období před háráním  . V 024.jpgsrpnu jsem pak pojala tábor opravdu odpočinkově, protože jsem potřebovala načerpat síly po táboru MINIMAXIPES a po následných měsíčních uzávěrkách (a to jsem stihla uspořádat ještě jeden seminář na téma "hry se psy" a prokonat s Beruškou úspěšně bonitaci). Jen tak mimochodem, původně jsem si říkala, že mám to léto letos nějaký bez akcí... zzz .... Kromě toho jsem potřebovala pro změnu nabrat síly na ČIVAVA CUP, který mne čekal hned v neděli po táboře s Lucií. To byl také důvod, proč jsem musela jeden den tábora obětovat posledním organizačním dolaďovačkám a vynechala jsem tedy táborovou soutěž.

005.jpgLucie ze mne asi velkou radost neměla, ale já byla v tak relaxační náladě, že bych klidně ani nemusela cvičit . Jen jsem se tak potácela po tábořišti, co chvíli s někým poklábosila, občas předstírala čtení a hodně jsem spala, jedla a po večerech čučela do ohně a vyhlížela meteority. Trénink obedience s Kamilkou a Májou se jaksi ocitl na vedlejší koleji.

Jenže Lucie se nenechala odradit a kulišácky mne vyprovokovala k naprosto neplánované aktivitě, a to k nastoupení za účelem vykonání zkoušky, protože se jim uvolnilo neočekávaně místo. Rozhodla jsem se, že nastoupím s Kamilkou, protože po celý tábor projevovala (ač nakrytá) kladné rozpoložení pro výcvikové aktivity.

mg_6687.jpgJenže ráno před příslušnou akcí klesl tlak, nebo co... Já myslela, že se z toho stanu ani nevyhrabu (původně jsem si myslela, že mám zvukové halucinace, nebo že jsem si budík nařídila omylem na tři ráno) a Kamilka se odmítala vyhrabat ze spacáku vůbec. Holt, jaký pán, takový pes... To, že nechtěla ani dobroty, ani se proběhnout po kladině (což je její zamilovaná překážka), značilo katastrofu. Chvíli jsem si ještě pohrávala s myšlenkou vzbudit Máju, leč ta na tom byla jen o chlup líp, a tak jsem nad tím mávla rukou a dostavila se na start ve stavu: tým by potřeboval mg_6689.jpgtrojité kafe . Výkon, který jsme obě na placu předvedly, byl z tohoto hlediska heroidský!!! Neusnula ani Kamilka ani já, ačkoliv při cviku přivolání už bylo namále. Kamilka totiž místo přivolání předvedla špičkové odložení - nehlo s ní vůbec nic . Podobnou strategii předvedla i v ovladatelnosti na dálku, kde se na povel lehni rozvalila, a to bylo vše . Jakmile nám byl sdělen výsledek, mrskly jsme sebou obě za odměnu na deku a blaženě jsme usnuly  . A tím byl tento tábor úspěšně zakončen .

Kamilka - zkouška OB-Z 17.8.2012 - známka DOBŘE:

 Cvik  Body  Koef.  Celkem
Odložení v leže ve skupině (nechtělo se jí si potom sednout - asi přichrupla a vůbec bylo ležení pohodlné)  8 2 16
Chůze u nohy (v celku obstojné - trocha toho zpožďování)  8,5 3 25,5
Odložení do lehu za chůze 8,5 3 25,5
Přivolání (se nekonalo) 0 3 0
Odložení do sedu za chůze (s odřenýma ušima - zamýšlela vylepšit to odložení do lehu) 5,5 3 16,5
Vyslání do čtverce (pomalu ale jistě) 7 3 21
Držení aportovací činky (no fuj... ) 5,5 3 16,5
Ovladatelnost na dálku (ono "lehni" nestačí? ) 0 0 0
Skok přes překážku (agiliťáci by lehli smíchy) 6 3 18
Všeobecný dojem (rozhodčí ocenili mou schopnost přemísťovat mezi cviky Kamilku bez ručního přenášení, jen za pomoci hlasového povzbuzování, z místa na místo) 8,5 2 17
CELKEM - známka DOBŘE     156