Jdi na obsah Jdi na menu
 


14_2010 od AGIPU na Housku přes Valečov

Naši "svatou trojici" dnes rozšířila Míša.  U Agipu nás nejprve  vyzpovídal nějaký kamioňák od Brna a pak nám popřál hezkou cestu. Je neděle, neprší a my odjíždíme přes Hodkovice k Valečovu. Po malém osvěžení pokračujeme klikatými silničkami k Bělé pod Bezdězem a bez zastávky až na parkoviště pod Houskou.

Máša nám oznámila, že tam je jakýsi jarmark. Ovšem místo cedule s názvem hradu nás uvítala nad bránou velká cedule "Lečebna Bohnice". No to to pěkně začíná - Máša jen suše podotkla: "svůj k svému... jsme taky přece blázni". Moc nás to neuklidnilo, ale tváříc se odvážne, vkročili jsme na území stánků s  nepřeberným množstvím keramických, dřevěných a skleněných i proutěných  výrobků.

Trochu jsme si oddychli, když nás nechali odejít k našim strojům a pro jistotu rychle mizíc směr Cvikov,  zastavili jsme radši až na parkovišti pod Sloupem.   Máše docházel benzín a všem v tom vedru nějak už síly, tak jsme se dohodly jízdu nasměrovat k domovu. Máša u Jablonného nakrmila stroj a za Rynolticemi ještě Láďu testovaly zástupkyně policejních složek. Z kontroly vyšel bez pokuty a s pochvalou, že jim vůbec zastavil.  (tak mi zas trochu připomněli tu dnešní ceduli na Housce - nejdřív zastavují a pak se diví, že zastavil). Mezitím sí Míša udělala trošku náskok, ale dohnali jsme ji v Liberci těsně před odbočkou ke sněhulákovi (tři kruháče) a navzájem se všichni rozloučily a rozjeli do různých stran.

 

Náhledy fotografií ze složky 14_2010 Přes Valečov na Housku