Jdi na obsah Jdi na menu
 


3_Josefov_2013

17.8.2013

Učastníci zájezdu:      3 motky + já, LáďaGPS, Jířa a Míša

Tak jsme zase skončili v Josefovské pevnosti a při té příležitosti v Jaroměři zkontrolovali muzeum lokomotiv.

Cesta byla sice narušena chvilkovou zpupností Láďovy motky, naštěstí zaseklý plovák karburátoru se včas umoudřil. Především  bylo divné, že se nám (tedy Jířovi a mě) ztratil najednou z dohledu třetí stroj a tak jsme odstavili motky a diskutovali, kam  mohl zmizet a kde hledat. Nakonec přifuněla asi 10ti km rychlostí hromada kouře a z ní se vyloupnul LáďaGPS v podobě rozuřeného býka, prý že to hodí do pangejtu a jde domů pěšky. Teda my jsme mu neuvěřili, že chce dálkový pochod "100 jarních km" absolvovat v létě a v 30°ti stupňovém vedru.

Ale tato výstraha + domluva poklepáním a přesum na nedaleké parkoviště zřejmě přiměla zlobivý karburátor ke správné funkci a tak jsme se po chvíli zas vydali správným směrem.

Po prohlídce Josefova jsme se dozvěděli, že Jířa tu sice ještě nebyl, ale chtěl vlastně původně vidět úplně jinou a novější pevnost...ajajaj...no přece Haničku!?

Jó není nad to, když si lidé správně porozumí...

A také dohledat hospůdku, kde se vaří, byl fakt nadlidský výkon. Ale i tento problém se nakonec vyřešil a ještě s příjemnou vyhlídkou  na vodní nádrž Rozkoš u Jiráskovy chaty. Bohužel na Haničku  jsme odtud už  také mohli jen pokukovat, vzhledem k pokročilému času - tak snad někdy příště.

A přece jsme si to užili!!!

 

Náhledy fotografií ze složky 3_2013_ Josefov