Jdi na obsah Jdi na menu
 


2/Slovensko 2022

20. 4. 2023

KRÁSNÝ ČTYŘFENNÍ VÝLET: 17. - 21. 6.2022

protože už nejsme nejmladší, zvolili jsme si přesun s přespáním a kde jinde než na Pustevnách. Cesta byla klidná, počasí vyšlo, co víc si přát.

Ráno mlha,ale určitě se to zlepší, jen ta moje motka zas nechtěla naskočit, nakonec pomohla výměna baterií mezi motorkami, asi mi občes zazlobí dobíjení, no nic už jsme v sedlech a hurá na Slovensko. Cesta ubíhá krásně, všude sluníčko a krásný výhled. Jen nemáme navigaci, na Slovensku mobily s daty nekomunikují, s tím jsme teda nepočítali. Naštěstí Láďa GPS funguje bezchybně a zastavujeme na oběd na odpočívadle u Liptovské Mary. Je tu krásně, ale musíme dál, zatím po dálnici. U spišského podhradí dostal Láďa nápad zavzpomínat na mládí, sjel z dálnice k prameni "Sivá brada", teda dnes už jen bublavý pramínek. A pak po staré silnici přes Margecany na Prešov - dálnice by byla lepší a bezpečnější, (neběhají po ní psi a místní obyvatelstvo ze strany na stranu).

Nakonec jsme přece jen okolo třetí odpoledne dorazili do cíle v Košicích, kde jsme jeden a půl dne odpočívali, provedli "kontrolu" příbuzných a další den ráno se vydali na zpáteční cestu. Tentokrát jsme plně využili dálnici, měli krásný výhled na hory viz fotodokumentace. Přespali jsme opět na Pustevnách. Česká strana nám opět znepříjemnila cestu deštěm, který začal jako vždy na Mohelničáku a skončil v Liberci.

Ujeli jsme krásných 1200 km, po dlouhé době zase delší výlet.

 

Náhledy fotografií ze složky Slovensko

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář