Jdi na obsah Jdi na menu
 


TechDay

Techdays na Základní škole a Mateřské škole Křenovice 

Stejně jako před pár lety i letos se na Základní škole a Mateřské škole Křenovice uskutečnil Techday. Ve dnech 22. a 23. září byly pro děti připraveny workshopy se zapojením moderních technologií.  

V Mateřské škole si předškoláci vyzkoušeli naprogramovat robotka Bluebota a následně si s jeho pomocí nakreslili krásné draky.  

Na Základní škole se do projektového dne zapojil celý druhý stupeň. Během dne děti navštívily celkem 6 workshopů s různým zaměřením. V počítačové učebně si v 3D modelování vytvořily vlastní klíčenku, kterou následně vytiskneme na 3D tiskárně. Dále si mohly děti vyzkoušet virtuální a rozšířenou realitu nebo tvorbu 3D hologramu a videa. Ostatní workshopy se odehrávaly v duchu blokového programování. Děti stavěly projekty s Lego Spike Prime, kterým následně vdechly život právě díky programu. Dále žáci pracovali s ozoboty a v neposlední řadě s micro:bity. 

Moc bychom chtěli poděkovat ZŠ Brno, Řehořova, ZŠ T. G. Masaryka Mnichovice, ZŠ a MŠ Chýně, ZŠÚstí nad Labem, Stříbrnická a společnosti Microsoft za zapůjčení techniky, komunitě Microsoft Inovative Educator Expert a lektorům za vedení workshopů. 

Doufám, že se všem zúčastněným tato akce líbila. 

 

Mgr. Renáta Bugárová 

 

Náhledy fotografií ze složky TechDay