Jdi na obsah Jdi na menu

Trénink 8.7.2016 Všechny feny a Bertrando

nas-trenink-8.7.2016-vsechny-feny--bertrando-jesika-kasha--14-.jpg  

Nahoře foto Meryla, dole foto Hannach. 

nas-trenink-8.7.2016-vsechny-feny--bertrando-jesika-kasha--219-.jpg


 

Poslední aktualizace 07.04.2024

Moje chovatelská stanice a všechny její odchovy jsou vedené pod záštitou  FCI.

fci.jpg

 

Wind Flower Feritte Bugsy - nový coursingový FCI Mistr světa 2022, Finsko a k tmu ještě nejlepší pes celého dne! Neuvěřitelný úspěch pro můj chov. Mám velkou radost a moje poděkování patří všem chovatelům, kteří se na tomto skvělém výsledku podíleli a důvěřovali mi.

 

Nejlepší chovatelská stanice opakovaně, mám velkou radost ze své chovatelské práce. Naposledy jsem toto ocenění dostala na podzim 2023 na klubové výstavě klubu chovatelu italských chrtíků , které se účastnilo téměř 80 krásných chrtíků. Děkuji majitelce moji Víly za spoluúčast na soutěži. Naše tři holčičky se předvedly nejlépe v konkurenci ostatních krásných chovatelských skupin. Zleva Víla, Hannach a Sallynka.

g--1188-.jpg

Nejlepší metuzalém 1. místo na podzimní klubové výstavě klubu chovatelů italských chrtíků v krásné konkureci. Nejkrásnější Táňa Feritte Bugsy ve věku 11 let. Jsem tak šťastná.g--855-.jpg

Nejkrásnější veterán BOV Hannach Feritte Bugsy na podzimní klubové výstavě Klubu chovatelů chrtíků 2023. Mám neuvěřitelnou radost ze své chovatelské práce.

g--803-.jpg

Nejlepší chovatelská skupina - 1. místo v silné konkurenci sedmi ostatních kvalitních chovatelských stanic na podzimní Klubové výstavě KCHICH 2018. Dole vidíte mých pět potomků stejného rázu a zabarvení po pěti matkách a pěti otcích. Velká krevní variabilita se stejným typem rázu. Mám velkou radost, posuzovala paní chovatelka chrtařka, kterou si velice vážím. Zleva dole je metuzalém Lolly Feritte Bugsy, uprostřed Gloria Feritte Bugsy, která na této výstavě v neuvěřitelné konkurenci 82 italských chrtíků obdržela tři nejvyšší ocenění BOB - nejlepší z plemene, Nejlepší fena a Nejlepší pohyb. Třetí zleva je Yasha Feritte Bugsy, zleva nahoře jsou Ultimate Feritte Bugsy a Bethy Feritte Bugsy. Děkuji všem majitelkám za krásné předvedení svých lásek a za skvělou péči o ně. Jsem nesmírně vděčná majitelům svých odchovů za lásku a péči, kterou jim dávají a za ochotu být se mnou v kontatku.gloria-feritte-bugsy-bob-z-82-chrtiku-2019--3-.jpg

 

Spolupracuji s akreditovanou laboratoří Tilia laboratories, od roku 2015 se účastním projektu Intelligent Breeding. Jsem pravidelnou účastnicí jejich přednášek a vzdělávacích akcí, vzdělávání v profesionálním chovu vnímám jako nedílnou součást své chovatelské práce. Vedoucí labolatoře paní MUDr. Soňu Pekovou PhD. si velice vážím za její profesionalitu a ochotu vždy pomoct, nejenom mě, ale i majitelům mých odchovů, kterým zachránila život díky své včasné diagnostice.

tilia.jpg

 

Na fotografii dole je Borísek, Sebik Feritte Bugsy a můj vrh D/2020.--41--kopie.jpgNa fotografii níže moje maličkost a Táňa Feritte Bugsy na tréninku obedience rok 2016.

italian-sighthounds-tana.jpg

 Italské chrtíky vlastním od roku 1999. Mezinárodně chráněný název mé chovatelské stanice byl zaregistrován 03.01.2002. První vrh jsem odchovala 19.03.2003.

bugsy.jpg

Na fotografii dole jsou moje holčičky Caissa Feritte Bugsy, Haralda Pustynny Wiatr a Sisi Feritte Bugsy na tréninku agility rok 2016.

agility-caissa-haralda-sisi.jpg

Italský chrtík se zaměřením na Krása a Výkon - Výstavy, Dostihy, Coursing, Agility, Obedience.--34-.jpg

Na fotografii dole moje maličkost a Táňa na tréninku agility rok 2016.

tana-03-17.1.jpg

Foto dole - Landes Coursing Sieger Nordbayen 2018 -

Kaprice Feritte Bugsy 1. místo se svojí majitelkou Lucii. Gratuluji Vám k tomuto skvělému výsledku.

kapri.jpg

Na fotce níže je Meryla Feritte Bugsy.

Chrtíci z naší chovatelské stanice jsou všestranní, vhodní na všechny aktivity, které Vám vyhovují. Ve svém chovu upřednostňuji nízkou kohoutkovou výšku a pevnou stavbu těla, mám 19ti leté zkušenosti s plemenem.

Na fotografii níže moje maličkost a Hannach CAC, CACIB, BOB rok 2017.brno-5-kopie-8.jpg

Naši atleti Vás okouzlí svým neutuchajícím smyslem pro humor, na fotce níže je  Hannach Feritte Bugsy.

Společný běh mladých na Dostihové dráze Mladá Boleslav, rok 2016. Jedinečný úspěch mojí chovatelské práce. Běh z plného boxu italských chrtíků z "jednoho hnízda" (žargón starých, zkušených dostihových chovatelů), z jedné chovatelské stanice z jedné trenérské školy. Podobný úspěch jsem nezaznamenala u žádné chovatelské stanice v Evropě.

Jsem nesmírně šťastná, můj chovatelský sen se naplnil. Jeden z mých snů... Život jde dál a já pracuji na naplnění svých dalších chovatelských snů. Děkuji svému milovanému partnerovi a rodině za obětavou pomoc při tréninzích a péči o naše svěřence.

Zleva Bertrando Astra Bravissimo, Chantia Feritte Bugsy, Gisele Feritte Bugsy, Hollie Feritte Bugsy, Hannach Feritte Bugsy, Gloria Feritte Bugsy.

dostihy-mlada-boleslav-1.10.2016-beh-mladych-6x--12-.jpg

Dole na fotografii je Chantia Feritte Bugsy, běh mladých Dostihová dráha Mladá Boleslav, rok 2016.

dostihy-mada-boleslav-8.10.2016--fb-web--7-.jpg

Chovatelský tým Feritte Bugsy Vás vítá na obyčejných stránkách věnovaných neobyčejnému plemeni ITALSKÝ CHRTÍK. Soukromé stránky malé rodinné chovatelské stanice, specializující se pouze na chov plemene italský chrtík.

Zleva pes BOB s paní majitelkou, pan posuzovatel, moje maličkost a excelentní Chantia Feritte Bugsy - CAJC, BOJ, BOS - nejkrásnější mladá fena, nejkrásnější mladý a nejkrásnější představitel opačného plemene a BOV s paní majitelkou. Z konkurence 62 italských chrtíků!

Foto klubová výstava KCHICH rok 2016.kvkchich-12.11.2016---18-.jpg

Na fotografii níže úžasná Jesika - CAC, Nejlepší fena, Klubová vítězka, BOB, Chantia - CAC a náš syn, foto rok 2017.

11.6.2017-kchich---236-.jpg

 
Na fotografii níže náš syn při soukromém tréninku. Co se v mládí naučíš...

trenink-11.9.2015--46-.jpg

Chrtíci s námi žijí v těsném kontaktu, sdílí s námi každodenní radosti a povinnosti.
Na fotografii níže náš syn a Caissa na tréninku agility foto rok 2016.
agility-7.6.2015--118-.jpg
 
Na fotografii níže Hannach, foto rok 2016.hannah-a-hollie-3.12--76--kopie.jpg
 
Na fotce dole náš syn při tréninku obedience s Uršulou, foto rok 2018.
cvicak-boris-ursula-01-kopie.jpg
 
Na fotce níže Hollie 3.místo, Gloria 1.místo a Chantia 5.místo, foto rok 2016.
dostihy-mlada-boleslav-1.10.2016-beh-mladych-6x--31-.jpg
 
Děkuji svému partnerovi za obětavou pomoc v mé chovatelské práci.
Na fotce níže Gisele 2.místo, Hannach 4.místo a Bertrando 6. místo po legendárním společném běhu, foto rok 2016. 
dostihy-mlada-boleslav-1.10.2016-beh-mladych-6x--33-.jpg
 
Moje maličkost s Hollie, Hannach a Glorií, foto rok 2016 před zahájením jejich dostihové a coursingové kariéry.
 
img_5277.jpg

Na fotografii dole mladičká Chantia Feritte Bugsy, Nejkrásnější mladá fena CAJC, nejkrásnější mladý jedinec BOJ v silné konkurenci mladých a BOS nejkrásnější představitel opačného pohlaví na podzimní klubové výstavě KCHICH v roce 2016.

chantia.jpg

Na fotografii dole z Dostihové dráhy Greyhound Park Motol jsou tři stewardi s chrtíky, já uprostřed s Chantiií Feritte Bugsy, za funkci stewardky na nejluxusnější dostihové dráze v Evropě jsem velmi vděčná. Vpravo Gorg Feritte Bugsy se svým majitelem, panem JUDr. Pavlíčkem, vlevo potomek mého Dhalgo Daimond Bugsy se svojí milou profi stewardkou, foto rok 2017.

nikola--chantia--gorg-trenink-dostihova-draha-greyhound-park-motol-23.4.2017.jpg 

Italští chrtíci dokážou být nejenom úžasní společníci a jemní elegáni, ale i houževnatí a nádherní sportovci.
Na fotografii dole jsou sestry Gisele a Gloria. Foto rok 2016.nas-trenink-25.3.2015--134-.jpg
 Miluji sport, eleganci a krásu. Když se tyto vlastnosti spojí s hravou inteligencí nenapadne mě jiné přirovnání než Italský chrtík.
Na fotografii níže je Hannach Feritte Bugsy.trenink-5.4.2017--115-.jpg
 
Na jarní klubové výstavě Klubu chovatelů Italských chrtíků obdržela mladá Jesika Feritte Bugsy nejvyšší dosažitelné prestižní tituly - Nejkrásnější fena, Nejkrásnější představitel plemene BOB ve věku čerstvě dovršených 15 měsíců, kdy byla poprvé ve třídě otevřené, v konkurenci nádherných 62 chrtíků. Mám velkou radost ze své chovatelské práce.
Na fotografii dole je Borísek, Jesika, Chantia, Kasha a já, foto rok 2017.11.6.2017-kchich---256-.jpg
Klubová výstava Klubu chovatelů Italských chrtíků, Caissa Feritte Bugsy - Nejkrásnější mladá fena CAJC, Nejkrásnější mladý představitel plemene BOJ, Klubový vítěz mladých Klubu chovatelů Italských chrtíků. Tento titul potvrdila Caissa i na podzimní klubové výstavě konané v Praze. Na fotografii dole Caissa a moje maličkost, rok 2015.
caissa-cajc--boj--kv-kchich-.jpg
 
Zakladatelka mého chovu Multi Ch. Inter Ch. Dostihová vítězka, Šampion pro Krásu a Výkon - Holly Di Branco Piccolo na oslavě svých třináctých narozenin.
Na fotografii dole je Holly a moje maličkost, foto rok 2015.
italsky-chrtik-holly-13-let--33--kopie.jpg
Jarní Klubová výstava Klubu chovatelů Italských chrtíků, kdy nezkušená Táňa Feritte Bugsy ve třídě mladých, poprvé na výstavě, získala všechny nejprestižnější klubové tituly dosažitelné na této výstavě - Nejkrásnější mladá fena CAJC, nejkrásnější mladý jedinec BOJ, Nejkrásnější jedinec plemene BOB, Klubový vítěz mladých a Klubová vítězka Klubu chovatelů Italských chrtíků. Na fotografii dole je Táňa se mnou v roce 2013. Mám velkou radost ze své chovatelské práce.
tana-bob-2013.jpg 
O psy se zajímám již od svého narození (rok 1971). Fenka Slovenského čuvače, jménem Bela, provázela můj život od mých prvních dnů. Hlídala mě v kočárku, později vyrovnávala balanc při mých prvních krůčcích. Tak jako je pro štěňata důležité rané stadium života v blízkosti člověka, tak i mě toto ovlivnilo. Svůj život si bez psa nedovedu představit. Na základní škole (od roku 1981) jsem hltala veškerou dostupnou kynologickou literaturu. Sbírala pohledy psů, kreslila portréty psů, kupovala každou novou knihu o psech která vyšla, znala jsem zpaměti všechna plemena psů. V této době již nacházím zárodek zalíbení v chrtech. Na střední škole (rok 1987) jsem pravidelně chodila vypomáhat do psího útulku v Praze Jinonicích. Tam jsem sbírala zkušenosti i se psy, kteří byli týraní nebo nemocní, bylo to pro mě velmi poučné z veterinárního hlediska. Těsně po sametové revoluci, v roce 1989, jsem se stala členkou Klubu chovatelů chrtů i přestože jsem žádného chrta nevlastnila. Jezdila jsem na výstavy psů a dostihy chrtů, tiše jsem všem fandila a záviděla majitelům jejich elegantní miláčky a pokračovala jsem v rozšiřování znalostí o chrtech. Po deseti letech studia chrtí teorie, v roce 1999, jsem se rozhodla vstoupit do řad majitelů a chovatelů chrtů plemene Italský chrtík. Nyní už vím, že to byla to pro mě osudová výzva.
Foto dole zleva moje maličkost a Hannach Feritte Bugsy - CAC, CACIB, BOB rok 2017, pan posuzovatel ze zahraničí a pes BOS. brno-5-kopie.jpg
 
Foto dole Hannach a Hollie Feritte Bugsy rok 2017 pravidelný trénink obedience, který je nutností pro můj kvalitní chov.cvicak-1-2017--3-.jpg
 
První chrtík, kterého jsem si pořídila v roce 1999 byl Donatelo Z Bavlnky, povahou a vzhledem připomínal trpasličího pinče o jeho exteriérových vadách se nebudu rozepisovat, tento pejsek byl typickým představitelem českého chovu té doby. Na klubové výstavě Klubu chovatelů chrtů 2000 v Praze, kde posuzovala renomovaná a světově uznávaná chovatelka Italských chrtíků, paní Ingebjørg Stenhaugen z Norska (chovatelská stanice Dogcastle's) obdržel nejhorší možnou známku Dostatečný zcela oprávněně. 
Dole moje maličkost a Chantia - CAC.dsc_0616.jpg
 
Velká čest pro malého a začínajícího chovatele, jako jsem já, je že paní Ingebjørg Stenhaugen, uznávaná, dlouholetá chovatelka a posuzovatelka Italských chrtíků je majitelkou mojí Yamary Feritte Bugsy a její potomci jsou úspěšní na výstavách v této kynologicky vyspělé zemi. Na fotografii dole je dcera Yamary - Dogcastle´s Black Diamond, na fotografii dole na výstavě v Norsku ve třídě šampionů v roce 2016.dogcastles-black-diamond.jpg
 Celine Astoša, jemná fenečka s ní jsem zažila první triumfy vítězství na výstavách je matkou mého prvního vrhu - 2 štěňátka. Děkuji její chovatelce, paní Tomanové, za svěření Selinky do mojí péče. Celine pocházela z francouzské a polské krve, v té době jediná volná fenečka, která nebyla zcela příbuzná na český chov zatížený příbuzenskou plemenitbou.
Foto dole Celine Astoša, rok 2002 .
celine2.jpg
 
Moje nevýslovné poděkování patří chovatelce pani H. Daňkové (chov. stanice Branco Piccolo), která v minulém století s problémy importovala novou krev do České republiky. Byla majitelkou nejúspěšnější výstavní feny v historii ČR - CIB, Multi Ch. Vhilomeny El Saghir, která byla držitelkou 32 x BOB, 2 x 1.místo v prestižní soutěži Šampion Šampionů. Děkuji pani Daňkové za spojení, které uskutečnila na moje neutuchající prosby o chovnou fenku, která ponese v sobě vlohy pro zakladatelku mého chovatelského snu Krásu a Výkon. V roce 2002 spojila nejkrásnější výstavní fenu Vhilomenu El Saghir s nejtalentovantnějším sportovcem Fiefoerniek´s Furiosem, který žil v Maďarsku. Podařilo se a na světě byl mnou dva roky očekávaný vrh! Narodila se Holly Di Branco Piccolo. Tímto začala novodobá historie chovu Italských chrtíků s využitím pro Krásu a Výkon v České republice. Hollynku jsem nechala zpopelnit v krematoriu, její památka s námi zůstane napořád.trofeje-2017--40-.jpg
 
Hollynku uvádím jako zakladatelku mého chovu jelikož její dcery, vnučky, pravnučky pokračují v mém chovu nikoliv dcera mojí první fenky Celine. Potomek Celine působil v mojí chovatelské stanici, ale základ pro chovatele jsou feny. Holly je matkou 6ti vrhů, 24 štěnat (dožila se krásných 14,5 roku). V mém chovu působily její dcery Divinity, Dame, Dew, Deity, Lolly a Liliana, dnes působí v mém chovu její vnučky 
Gisele, Gloria a pravnučky Caissa, Jesika, Kasha, Chantia, Hollie, Hannach. 
Dole na fotografii Lolly ve věku 11 let, se svojí dcerou Gisele vpravo a vnučkou Bedetou, foto červen 2018.lolly-11-let.jpg
 
První fenu jsem importovala v roce 2005 byla to Cinderella Pustynny Wiatr (dožila se věku 12ti let), druhou mojí importovanou fenkou je Haralda Pustynny Wiatr, přivezla jsem si jí v roce 2014. V současné době mám importované dva krycí psy s nepříbuzenským kvalitním rodokmenem na český chov, Alda Pustynny Wiatr jsem importovala v roce 2010 a Bertranda Astra Bravissimo v roce 2015. Novou krev do českého chovu přilévám pravidelně krytím v zahraničí u renomovaných chovatelů, které si velice vážím. 
Můj názor na můj chov je od začátku stejný -
Prach jsi a v prach se obrátíš. Jsem nesmírně vděčná, že moje stopa zůstane za mnou.
Fotogfrafie dole moje maličkost a Hollie - CAC.agility-tana-14.2.2016--7-.jpg
 
Směji se chovatelům, kteří žijí v bláhové myšlence, že jsou nejlepšími chovateli na světě.
Foto dole moje maličkost a Chantia Feritte Bugsy - rok 2017.brno-5-kopie-13.jpg
 
Jsem nesmírně vděčná majitelům mých štěňátek za lásku a péči kterou jim dávají, své rodině a manželovi za obětavou pomoc.
Dole na fotografii můj manžel, handler Orfeuse Feritte Bugsy, který byl u nás na hlídání.
 
1--131-.jpg
Dole na fotce Uršula Feritte Bugsy při tréninku obedience, rok 2018.--30-.jpg
Ceysse MultiCh. ICh. Dostihový Vítěz, Šampion pro Krásu a Výkon, Senior Šampion Krása a Výkon, první Interšampion a zároveň Dostihový vítěz. Dostihovou licenci splnil v rekordním čase 12 měsíců jako první z mých chrtíků v roce 2005, (dále se k tomuto rekordnímu času přidaly moje Dame, Divinity, Deity, Cinderella v roce 2006, od roku 2016 Hannach, Hollie, Gisele, Gloria, Chantia, Kasha v roce 2017, Uršula, Bedeta v roce 2018, Sebik, Sally, Safire, Víla v roce 2020, Chicky v roce 2022). Kompletní zdravotní testy má v pořádku. Jeho potomci, prapotomci a již pra-prapotomci dosahují podobně skvělých výsledků na dráze i výstavním poli u nás i v zahraničí. Velmi výrazný pes s dominantní genetikou předávající jí do dalších pokolení s nízkou kohoutkovou výškou a sebevědomou povahu. Jeho zmražené sperma tyto skvělé vlastnosti vrátí do chovu až přijde ten správný čas. Foto rok 2006.
ceysse-2006-001.jpg 
Proč jsem pro svoji chovatelskou stanici zvolila název BUGSY?  
Sám název odpovídá na tuto otázku. Osvojila jsem si právo DÁT ŽIVOT. Jsem zodpovědná za jeho budoucnost, vzhled a zdraví. Osvojila jsem si dát život osobnosti s DUŠÍ, NE pouhému ZVÍŘETI. Všechna moje štěňátka považuji za svoje děti. Bugsy = moje příjmení. 
Moje maličkost a zakladatelka mého chovu Holly Di Branco Piccollo BIS 1. Rok 2006.
.bis-1--holly.jpg 
Jsem první chovatelkou plemene Italský chrtík v České republice, která začala plošně testovat svoje chovné jedince na dědičné a vrozené vady srdce, očí a patell. V roce 2016 dokládá většina chovatelů italských chrtíků kompletní zdravotní testy. Od roku 2015 jsou nutné testy patell pro chovné jedince v Klubu chovatelů Italských chrtíků. VŠICHNI chovní jedinci v mém vlastnictví mají KOMPLETNÍ  zdravotní testy v pořádku a jsou prostí dědičných nebo vrozených vad. V roce 2018 vlastním čtyři generace, které mají kompletní zdravotní testy v pořádku. Všichni mojí chovní jedinci se mohou prokázat identifikací DNA se svým jedinečným genetickým profilem, dále DNA testy na nejrozšířenější dědičné a vrozené vady psů od akreditované genetické laboratoře Vemodia spolupracující s ČMKU. Od roku 2017 je možnost verifikovat parentity do průkazu původu.
V současné době mám 20 kompletních DNA testů mých chovných jedinců, cena jednoho je 9900 Kč. Nákladný Inteligent breeding projekt, kterého jsem první zastánce mezi chovateli italských chrtíků, věřím, že časem nás bude více. Poslední fenečka, která se v mém chovu účastnila tohoto projektu je Uršula Feritte Bugsy v roce 2018.
 
Zenia Feritte Bugsy - Nejkrásnější fena CAC, Nejkrásnější představitel plemene BOB, Klubová vítězka Klubu chovateů chrtů 2015 a BIS 3 se svým majitelem panem MUDr. Filippovem.zenia-big-3.jpg 
Evita Feritte Bugsy Velmi nadějná 1, Nejlepší štěně, Naděje roku 2015, Puppy BIS 3 Speciální výstava chrtů. Gratuluji majitelce Ing. Zapletalové.
evita-svch-2015-bis-3-.jpg 

 

FCI standard pro Italského chrtíka. 

7AB = 32 cm až 38 cm, AB = CD, EB mírně vyšší než AE
FH může dosáhnout 40AB, FG = GH,  IL = FH

ig_fci.jpg
   Leos Feritte Bugsy klasický představitel plemene, živá kopie obrázku z FCI standardu. Děkuji jeho majitelce paní Harantové za vynikající prezentaci. Foto rok 2014. 
 
leos-002.jpg

 

Příspěvky